sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Cum pierzi o seară la televizor!

Într-una din serile de la începutul săptămânii trecute am vrut să mă uit la televizor, făceam o pauză de lectură. Pentru mine cel mai bun fundal sonor când citesc sau scriu la blog este un meci de fotbal.
Dar pentru că nu era fotbal am început să mă uit pe la programele de ştiri: Digi24 acceptabil, dar cam monoton şi cu unii invitaţi care nu prea mă conving, Realitatea TV discuţii şi tocşouri neinteresante, la Antena 3 nesăratul şi enervantul Gâdea, precedat de precupeaţa Dana Grecu. În fine ROTV care tinde să înlocuiască OTV cu invitaţi care urlă unul la altul şi toţi la moderatori şi B1tv, unde colivăreasa Pora, deontologul şi detectorul de beţivi Tapalagă, acompaniaţi de moderator, cunoscutul colonel tv Turcescu băteau în ciocoii USL. Nimic interesant de văzut! 
Am încercat şi la celalalte canale generale. PROTV a devenit o colecţie de seriale de tineret năuc şi de gherţoi manelizaţi, la Antena1 pornoşouri de cea mai scârboasă calitate. 
Aşa că am nimerit întâmplător pe TVRHD. Da, celebrul canal de Hunedoara, cum suspecta culturnica Raluca Turcan. Ei bine la TVRHD s-a mutat cultura televizată. Şi am văzut laboratorul maestrului Gigi Căciuleanu care pregătea spectacolul dedicat operelor lui Caragiale. Am încercat să întrevăd pe tânărul învăţăcel al mirabilei Miriam Răducanu care acum 40 de ani şi mai mult dansau în Spectacol Nocturn la Ţăndărică, unul din cele mai bune spectacole ale epocii. Şi a fost o încântare să vezi cum Căciuleanu îi punea pe tinerii dansatori să interpreteze personajele lui Caragiale folosind tehnici care aminteau şi nu aminteau de Pina Bausch. Este un mare noroc că artişti mari precum Căciuleanu sau Andrei Şerban mai vin acasă ne bucure. Aşa că atunci când vreţi ceva de calitate merită să vă uitaţi la TVRHD. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu