sâmbătă, 26 ianuarie 2013

O măgărie


Pentru elucidarea adevărului vă propun linkurile:
http://stiri.rol.ro/ADEVARATA-POVESTE-A-ARESTARII-COMISARULUI-MOLDOVAN-13823.html

http://adevarul.ro/news/eveniment/supravietuitorul-nepotul-adevaratului-comisar-moldovan-1_50abc7d17c42d5a66380250e/index.html#

Totul porneşte de la asemănarea numelui de familie dintre comisarul şef Gheorge Cambrea şi generalul Nicolae Cambrea, şeful diviziei Tudor Vladimirescu, alcătuită din prizonieri români comunizaţi şi folosiţi de invadatorii bolşevici pentru ocuparea României.
Comisarul Gheorghe Cambrea l-a arestat pe comunistul şi turnătorul la Siguranţă şi Poliţie Constantin David (poreclit Limbă, şi folosit de SN în filme pentru personajul interpretat de Jean Constantin), pentru ca acesta să-şi scrie liniştit turnătoriile şi l-a închis la Jilava. Nenorocul lui David s-a numit acţiunea legionară de executare a o politicienilor arestaţi şi închişi tot la Jilava. David a fost o victimă colaterală a acestui măcel. Atunci  când comuniştii au ajuns la putere s-au răzbunat şi l-au băgat la puşcărie pe Gheorghe Cambrea.  A ieşit în '64 când au fost eliberaţi politicii şi a murit prin '67. N-a mai apucat filmul nepotului care era dedicat legendarului său unchi, filmul "Cu mâinile curate"!
Deci este ca în bancul cu Radio Erevan cu viţăvercea....

2 comentarii: