vineri, 22 februarie 2013

Cosi fan tutte la Piteşti

Publicul secolului al XVIII-lea avea preferinţe, cea mai populară era de departe opera bufă, cântată în italiană. Aşa că Mozart ca să răspundă gustului public scrie mai multe opere. Cosi fan tutte este o operă  al cărei subiect se referă la testarea credinţei iubitei. 
Astăzi, televiziunile se întrec în reality show-uri, tot la cererea publicului, în care testarea credinţei sau necredinţei iubitei se termină într-o încăierare generală, tămbălău, înjurături groase, totul pe ritm de manele. Ei, dragilor cam asta este diferenţa de gust la trei secole de la Mozart!
Iniţiativa Filarmonicii piteştene şi a dirijorului Vlad Agachi a fost de excepţie şi ne-a oferit o seară de mare încântare. Atunci când asculţi muzica lui Mozart şi te amuzi la încurcăturile în dragoste sentimentul este de deplinătate sufletească. 
Unde mai pui, că şi eu am fost, pe parcursul operei, subiectul unor încurcături, rezolvate cu bine, finalmente, verificând din când în când telefonul meu muuuuut!
Cosi fan tute este o combinaţie perfectă între frumuseţea muzicii instrumentale şi graţia vocii umane!
la reuşita acestei seri au contribuit, orchestra, dirijorul catre ne mai expolica ce se întâmplă pe parcurs şi mai ales interpreţii.
În rolurile feminines-au produs Simona Neagu - Fiordiligi, Antonela Barbnat - Dorabella şi Dorina Cheşei în rolul subretei Despina. În rolulrile celor doi îndrăhostiţi au fost tenorul Lucian Corchiş -Ferrando, baritonul Daniel Pop şi basul Ştefan Schuler în rolul înţeleptului şi abilului Don Alfonso. 
A fost o seară încântătoare!

Ştefan Schuler, Lucian Corchiş, Vlad Agachi, eu şi Daniel Pop

Un comentariu:

  1. Auzind pe Romania Muzical despre spectacolul de la Pitesti ci Cosi fan tute eram sigur ca o sa-l evoci in urmatoarea postare!
    D

    RăspundețiȘtergere