duminică, 17 februarie 2013

Jurnal cu lebede


Lebede, de unde? Păi de la meciul lui FC Liverpool cu Swansea care a bătut cu 5-0, după două bătute penibile!
Şi ce lovitură liberă a realizat Messi cu Granada de a întors rezultatul  la 2 la 1, de unde Real a plecat bătută!

Kelemen Hunor are dreptate şi după opinia mea! Să începi meciuri naţionaliste cu politicienii maghiari ai lui Viktor Orban este fără sens, acum se pare că-s disperaţi după voturi şi doar o injecţie de asuprire secuiască le trebuie. Şi pentru asta folosesc nişte secui din Covasna şi Harghita care au mustăţi în loc de creier!

Am tot primit virale care mă anunţă patriotic că filmul lui Cameron, Avatar este inspirat de Lorin Fortuna, fost revoluţionar timişorean adevărat, ajuns între timp un iluminat şi teozof. Am verificat cu IMDB dacă este adevărată aserţiunea, şi am găsit că au dreptate!!! Da, ca-n bancul cu Radio Erevan, nu era scenarist sau autor de roman, era cu property manager, şi nu-l chema Lorin îl chema Ryk Fortuna!!!!!!!

Am găsit o nebunie de sait de unde văd filme din copilăria, adolescenţa, tinereţea mea. Am văzut un film cu Alain Delon şi l-am invidiat pentru eleganţa cu care este îmbrăcat, la corpul de manechin, care între timp s-a mai umflat la tors cum se vede şi la Schwarzenegger sau Clint Eastwood. El bate, iubeşte şi-n final reuşeşte dar este plin de ghipsuri. În film o lansează de data asta pe Anne Parillaud, care avea vro douăj' de ani şi arăta mult mai bine ca-n Nikita ulterioară. Cam tot ce este frumos în cinematografia franceză din ultimii 50 de ani au debutat într-un film cu Delon! Parisul este cam acelaşi pe care l-am văzut şi eu, cu aceleaşi bistrouri, dar cu maşini din copilăria mea. Am mai văzut şi unul cu Belmondo în rol de bandit, cam la fel ca în "A Bout de souflle", cu o frumoasă blondă, superba Joanna Shimkus, dispărută rapid de pe ecrane după anii '60, ajunsese între timp doamna Sidney Poitier. Erau vremuri frumoase pe care le revăd în virale nostalgice, atunci au apărut geniile Beatles, sau Rollingstone, atunci americanii încă învăţau să facă filme ca europenii, era Neorealismul italian,  Furioşii britanici, Nouveau Vague, filmul ceh, dominau Fellini, Antognoni, Pasolini, Godard, Truffaut, Bunuel, Menzel!  Ce vremuri! Cum spunea cineva ce bine era pe vremea lui Stalin că avea doar 20 de ani!

Cred că se discută acum prea mult despre viitorul PDL. Chiar am urmărit o dezbatere televizată cu Pârvulescu şi Duvăz despre ce se întâmplă cu acest partid şi de ce această implicare partizană a preşedintelui Băsescu. Precum discutasem azi dimineaţa cu Iulian, acesta a pus un diagnostic exact şi agreat de debateri. Preşedintele Băsescu are nevoie de un vehicul politic, după ce nu va mai fi preşedinte. El nu poate fi decât un partid coordonat de figuri precum Boc sau Udrea, nu de un Blaga mai greu de controlat şi dea ceea insistenţa cu care se implică neconstituţional în viaţa acestui partid. Opinez încă odată că dacă ar căuta un lider de tipul Sever Voinescu sau Toader Paleologu, ar putea avea viitor, condus de un fost politruc precum Blaga, sau o cucoană plină de ciocoisme precum Udrea, PDL nu are niciun viitor şi poate dispărea! Culoarul de dreapta este ocupat de PNL, chiar dacă sunt unii comentatori care spun că s-a contaminat cu stângisme prin asocierea cu PSD.
Şi în PNL apele nu sunt foarte limpezi, sunt frământări şi dezbateri şi cred că este bine că sunt, că atunci partidul este viu. Contestatari precum Chiliman au reacţionat astă vară prea violent şi în detrimentul prestigiului României,  murdărit de acţiunea descreierată a martorilor lui Băsescu! Păi de unde a ieşit chestia cu carnea de cal în lasagna din magazinele britanice? Din acţiuni care au servit doar lui Băsescu, dar nu românilor!
Asta nu rămâne că ceilalţi sunt sfinţi, sunt doar mai pragmatici şi văd mai bine. Există în PNL încă o mentalitate de partid mic, balama, cu se exprima plastic mai de mult Dinu Patriciu. Oricum, constat că sunt multe voci îngrijorate cum vor decurge viitoarele alegeri pentru Parlamentul european şi cu ce rezultate într-o zonă cum este Argeşul, unde PSD are figură de gigant şi PNL încă de rahitic!
Dacă se vor concepe strategii interesante, vor fi ademeniţi şi primarii care azi sunt la PDL, dar mâine pot pleca din foarte pământeşti motive, atunci şi la Piteşti şi prin împrejurimi liberalii ar putea deveni un partid ca pe vremea Brătienilor, invocaţi excesiv şi nepotrivit de media! 

3 comentarii:

  1. Joe ! Tu , mare cinefil, sa uiti a mentiona URSULdeAur de la Berlinala. Aici fierbe Germania, romanii sunt pe toate canalele si tu ... Alain Delon. Cred ca doar ai uitat , de...virsta !

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe, iar o iei razna cu "martorii" lui Basescu. Ce are carnea de cal (ca era sa zic sula de cal) cu martorii? In primul rand, in Marea Britanie toti s-au lamurit ca romanii au livrat carnea etichetata corect si ii injura acum cu patos pe francezi. Stiu asta dintr-o emisiune
    la televizor intitulata Question Time, o emisiune in care un panel de politicieni, jurnalisti, oameni de cultura si/sau oameni de afaceri raspund unor intrebari puse din randul audientei, in legatura cu diferite chestiuni la ordinea zilei. De asemenea, se cer opinii ale celor din publicul prezent in sala, privitor la aceste chestiuni. La chestia cu carnea de cal, nimeni nu a mai spus ca ar fi vinovati si romanii, ci au fost considerati vinovati furnizorii directi ai magazinelor si, in lantul de furnizori, mai ales francezii si intemediarul acela belgian cu firma in Olanda... De asemenea, te asigur ca nici alarma din presa britanica privitor la venirea in masa a romanilor si bulgarilor dupa 1 ianuarie 2014 nu are nimic de-a face cu "martorii"; iti spun asta asta in caz ca ti-ar trece prin cap invoci si aceasta chestiune intr-un articol viitor, punand-o tot pe seama "paraciosilor". Revenind la "paraciosii" din vara, e clar ca atunci nimeni la UE nu i-ar fi luat in serios pe "martorii lui Basescu" (asa cum nu i-au luat in serios anterior pe "paraciosii" lui Ponta si Antonescu) daca nu ar fi fost si ceea ce transmiteau din Romania ambasadele, serviciile secrete si reporterii ziarelor occidentale. De asemenea a contat cel mai mult, plangerea Curtii Constitutionale a Romaniei adresate Comisiei de la Venetia. Eu nu zic ca a fost corect ceea ce s-a transmis, dar asta e alta chestiune. Vii mereu cu acelasi argument tampit, preluat de la Antena 3, desi esti destul de inteligent ca sa intelegi ca nu sunt de neglijat rapoartele trimise din propriile surse ale cancelariilor occidentale. Sunt convins ca stii asta si ca intelegi, dar esti partinitor si pornit! Si mie mi-e antipatic Basescu si inteleg ura populatiei fata de el - caci i-a lovit la buzunar - ( si eu, care o iubeam pe Thatcher, am ajuns s-o urasc fiindca a introdus poll tax si m-a lovit la buzunar). Dar ura ta fata de el atinge patologicul si parca te vad, cand vine vorba de el, dand din maini, inrosindu-te tot la fata si zicand "ma, ma, ma.... asta ma scoate din minti!"
    Stay cool....
    Mihai

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Mihai, îţi mulţumesc pentru postare şi observaţii!
      M-am uitat ce are calul cu lebedele şi am constatat, calul este din altă postare! Povestea cu calul merge excelent şi n-ai gustat de loc bancul. Era acolo în Dilema veche chestia cu descoperirea scheletului lui Richard al III-lea şi autoarea a băgat că acum se caută calul, care s-a potrivit perfect poveştii! Am văzut şi că Clarkson a băgat şi el în Top Gear Dacia cu 90 de vaci putere şi treaba că Dacia seamănă în pronunţie cu dacha rusească! Glume simpatice!
      Povestea cu românii vinovaţi de serviciu, vrei nu vrei se poartă în UE şi este justificată! De unde au invadat cerşetorii agresivi şi găinarii mai mari sau mai mici Europa. Iar pâra la Stanbul a boierilor accentuează acu' impresia proastă, unde mai vezi disputele interne spalate la lighenele bruxelleze?

      Ștergere