miercuri, 20 februarie 2013

Jurnal liberal


De câtva timp împotriva lui Crin Antonescu se duce un război declarat în media. În subtext războiul este şi împotriva PNL. 
Care ar fi scopul acestor atacuri?
Este ideea lui Băsescu  şi a martorilor săi că un preşedinte Antonescu ar fi rău pentru România şi pentru români. Scopul ascuns al paranoicului Traian Băsescu este că, dacă ar fi Antonescu preşedinte, el ar ajunge direct la hârdăul lui Petrache!
Pentru acest scop atât de cretin şi de nesemnificativ, martorii lui Băsescu au inventat  pentru Antonescu o poreclă infamă, după ce au încercat să-l facă turnător cu contribuţia acestui individ cu mari probleme de trecut care este preşedintele actual şi nelegitim al ţării. Probabil că atât îi duce mintea pe cei care ţin la preşedintele cu nume care duce la o reacţie sonoră, câteodată şi cu miros puturos, cel mai adesea!
Ce ar avea de câştigat cei de la PSD? 
A spune PSD este foarte mult spus, pentru că vectorul nemulţumirii pesediste faţă de probabila candidatură a lui Antonescu la preşedinţia României este în primul rând ROTV, moştenitorul otevizării noastre. Am văzut că ROTC face mare caz de nişte sondaje extrem de discutabile. Unul arăta opţiunile pentru partide cu USL care creşte la 64%, PDL scade la 14% şi PPDD la 8%! În el se constată că electoratul uselist iar dori pe PSD cu dublul PNL. Asta l-a surescitat pe Gregoire l'ecrivain (Cartianu, pentru necunoscători a limbii lui Moliere) care a sărit în sus şi a declarat în numele şoşonarilor pesedişti că nu-l vor pe Antonescu preşedinte!
Văd că acest sondaj şi-l asumă o cuconiţă excesiv de mediatizată numită Ana Bulai pe care o credeam fiica lui Alfred, supaponderalul Alfred! Este de fapt tânăr soţie a acestui sociolog şi pe mine mă enervează că îşi cam dă cu presupusul şi la lucruri la care nu se pricepe! 
Văd că această cucoană îl dă pe primarul Bucureştiului, Oprescu, cel mai popular om politic al României. Doar că visele pseudopesediştilor se pulverizează în acest caz. Oprescu a mai fost candidat prezidenţial prin 2009  şi a luat exact cam 3%, clasându-se al 6-lea! Deci iluzia cu Oprescu este otrăvită pentru pesedişti şi cu speranţe pentru pedeliştii şi martorii impenitenţi ai lui Traian Băsescu.
Pe de altă parte România Liberă, un cotidian neprietenos cu USL prezintă un sondaj Avangarde (favorabil USL, dar exact în prognoza din 9 decembrie 2012) în care Crin Antonescu nu are contracandidaţi pentru viitoarele prezidenţiale! Se mai dă şi opţiunea pentru PSD ca 34% şi pentru PNL 27%. Să mai înţelegi ceva?
Pentru mine este clar, Pleşu şi asemenea intelectuali nu suportă ca preşedintele să fie un intelectual care-i poate provoca, care foloseşte aceleaşi instrumente. Aceştia preferă grobienii care-i fascinează, cum îi fascinează periferia şi derizoriul!
Pedeliştii şi martorii aceluiaşi Băsescu visează la un candidat scos din pălăria unui prestidigitator care să devină preşedinte în 2014 şi să fie căţeluşul atunci fostului preşedinte Băsescu!
Pesedişti disidenţi de tipul lui Sebastian Ghiţă, stăpânul ROTV visează la un candidat care nu există în PSD şi împotriva deciziei cu Antonescu a liderilor PSD care au decizia.
Liberalii disidenţi, ciocoii, pur şi simplu proştii cu principii care visează tot la partidul balama, mic şi vesel care să negocieze avantaje pentru ei şi nimic pentru căţelandri.

Şi că tot venii vorba ce ciocoi, hai să lămurim ce cred eu despre ciocoii noi, postdecembrişti! Asta că am avut parte de replici polemice. 
Eu nu confund ciocoiul cu întreprinzătorul, acesta este un motor economic, acesta speculează momentul, lipsa de legislaţie, lipsa de know-how!
Pentru mine ciocoiul este cel trecut prin şcoli la prima generaţie, ca majoritatea covârşitoare a conaţionalilor noştri şi care crede că acum poate vorbi în numele intelectualului, care se extaziază fără măsură la referinţe culturale, necritic şi fără măsură, cu incapacitate de analiză critică. Şi sfinţii flatulează!!!
Alt tip de ciocoi şi mai periculos este autorul de tunuri economice, interlopul ajuns bussinesman, gherţoiul manelist cu lanţuri de gât, proprietarul de SUV care  crede că volanul este un pistol, care te calcă pe trecerea de pietoni, acela care când sunt opriţi de poliţii le împing în ureche un telefon de la v'un comisar sau chestor!
Aceşti fac uneori agenda publică, scriu doct pe forumuri, te fac bolşevic şi securist dacă nu eşti de acord cu boierii minţii, exact cum te făceau duşman al poporului. pe vremuri activiştii!
Nu pot să cred că doar unii intelectuali au dreptate, iar ceilalţi greşesc tot timpul, pentru că oricum... toţi suntem români ....mai mult sau mai puţin oneşti!
P.S. Iată că Antonescu le dă mutări în plic adversarilor, care rămân ca proştii sub clar de lună! Klaus Iohannis, chintesenţa respectului românesc pentru nemţi a devenit liberali şi viitor vicepreşedinte! Chiar mi-am ieşit din fire, acum, ascultând-o pe Ana Bulai proferând nişte cretinii prosteşti despre eventuala frustrare a liberalilor că Iohannis s-ar cocoţa în fruntea lor! Această cuconiţă uită ceva spus de Tudor Arghezi, un clasic al poeziei şi acomodării politice, atunci când a vizitat modernul complex cinematografic de la Buftea: "Da,  nemţii unde sunt?". Bulaigioaca asta uită că românii au multe păreri proaste despre vecini şi conlocuitori, cu o singură excepţie: nemţii!!!!!
P.S. 2 Antimaghiarul, anţionalistul, şovinul Crin Antonescu s-a abţinut să facă vreo declaraţie privind steagurile secuieşti şi bine a făcut! Lui doar i s-a fâlfâit! Şi vrea să pună şef adjunct la liberali un minoritar neamţ, poate se alătură şi un ungur sau un evreu!

6 comentarii:

  1. Acuma ajunge si Crin la urechea doamnei Merkel si-o sa vina mazilirea matrozului si a echipei sale. Si daca mai trec si citiva unguri moderati de la UDMR la USL ( ex. Frunda ), se face poate liniste in Romania...si civilizatie in politica !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citeşte şi cel de-al doilea post scriptum!

      Ștergere
    2. Aoleu,,,,sunteti obsedati de Basescu,aoleu,.Deci daca vine un nou presdinte al Romaniei "aranjat "de Base,in imaginea ta bolnava, ALA o sa fie pe timpul candidaturii cainele lui Base...hahahahahahah,doamne ce va facut acest om...Crinache ? Are o porecla perfecta dupa moaca lui,CACARAU... Dupa mine,IOHANIS ?,.un oportunist,sa nu zic labagiu,innebunit dupa putere,un individ fara copiii,mort dupa functii,ce-i mai trebuie ? Ieri ii critica,azi vrea la ei ? Asti-as oameni ? Iti plece si de Voiculescu ? Daca da,iti plece si de Iohanis si totul e OK.Nu,dle,,,nu avem oameni ca lumea,niste hahalere vorba inventata de marele PNL ist ,Becali. Crinache,daca nu ia la presedentie,dupa logica nu ia,ramane in somnul lui lung la jocurile lui de noroc langa Piturca...Deja tanjesc dupa demisia guvernului bulgar,,,haha,dar aia-s oameni nu ca ai nostrii,morti dupa bani si putere,,,

      Ștergere
  2. Zici:
    Oprescu a mai fost candidat prezidenţial prin 2009 şi a luat exact cam 3%, clasându-se al 6-lea! Zic și eu:
    Dacă, sprijinit de PSD -așa cum se întrevede, aritmetic vorbind, Oprescu adaugă la cele 3% procentele lui Geoană din 2009?
    Zici:
    Pentru mine este clar, Pleşu şi asemenea intelectuali nu suportă ca preşedintele să fie un intelectual care-i poate provoca, care foloseşte aceleaşi instrumente. Aceştia preferă grobienii care-i fascinează, cum îi fascinează periferia şi derizoriul!
    Zic:
    Mă tem că ai dreptate, dar în loc de Pleșu ar trebui să pui majoritatea populației. Această majoritate, din păcate, reacționează pozitiv la discursul grobian. E pe limba ei (a majorității). Băsescu l-a dus pe culmi. Dar, să mă ierți, și Crin Antonescu a punctat (cel mai bine dintre toți)în disputa cu Băsescu tocmai pentru că a utilizat (în mod voit, on occasion - cred eu) acest fel de discurs.
    Poate că Pleșu nu l-ar vrea pe unul sau pe altul dintre intelectuali, dar că nu vrea ORICE intelectual.
    Crin Antonescu, iarăși, fără supărare, e un candidat vulnerabil. Tocmai de aceea alianța USL sau PNL-ul ar trebui să ia în calcul toate aceste (deocamdată) neliniști. Altfel, vorba ta, un iepuraș scos din jobenul lui Băsescu poate să devină președinte în 2014 și să defileze, mândru, ținându-se de mână cu elefantul Băsescu pe post de prim-ministru.
    Așa că manevrele din presă sau cele cu sondajele pot să-i facă rău lui Antonescu (asta să fie ținta? - poate că ai dreptate, dar nu-l ataci pe cel care are 25 sau 35 %, îl ataci pe un favorit cert), dar pot face bine în general. Atenți el Chiliman și Tăriceanu. Crezi că în caz de disidență, Tăriceanu nu ar strânge cel puțin jumătate din electoratul penelist? Aia horă.
    Laurențiu

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca un om poate fi confundat cu un partid. Omul e un fenomen trecator si in cazul nostru complet efemer. Sa-l idealizez pe Antonescu doar pentru ca in marele circ mediatic al Romaniei pare ca poate sa bata Mevdevul lui Bastin e periculos asa cum s-a vazut in istorie. Basescu nu mai candideaza. Daca ramane la putere o face printr-un mecanism unde lipsa de talent politic (plus alte lipsuri) ale lui Antonescu nu v-a avea un cuvant de spus. Il vezi pe Crin pe tancuri ? Nici el si nici Ponta nu au facut de 3-4 luni incoace decat sa incerce sa cada la invoiala cu serviciile cand binele national cerea decizii mai dure. Asteptam un Bonaparte si am capatat un Boulanger. Stii ce i-a spus acestuia Comandantul Militar al Parisului?: Generale, la varsta ta Napoleon era mort. Asa ca mai incet cu ecuatia. PNL e cu mult mai mult decat Crin, iar ce s-a intamplat ieri la Sectorul 1 ar trebuii sa te cutremure. Si hai sa facem un pariu: Antonescu nu ajunge candidat. Al nimanui.
    2. Definitia ta a ciocoiului intareste ce am comentat acum cateva zile. Este vorba pur si simplu vorba de conjugarea comunista a lui "nu avea". Bogatii sunt ori hoti ori needucati. Auzi, prima generatie de cititi ! Si Titu Maiorescu ? Vlaicu ? Matusa mea de bunica, prima femeie din Romania doctor la Sorbonna in Geologie si una dintre primele 3 femei doctor din Romania (PhD, nu medic)? Erau ciocoi ? Caci erau la prima sau a doua generatie de cititi si au facut bani din altceva decat din mosii. Sa-l ia naiba de liberalism si la naiba cu democratia daca "ce esti" (apropos de bulgaroi) este mai important decat ce gandesti. Tismaneanu are mai multa carte decat prietenul meu Willi, din familie de svabi rotari, plecat de o viata in Germania si care vine in fiecare vara "acasa" cu Mercedesul lui de ciocoi proaspat imbogatit sa respire aerul din Banat, ca numai acolo poate omul respira bine, nu in oraselul cochet din Alpi unde locuieste el. Dar Willi are un caracter pe care "intelectualul" de Tismaneanu nu il are si Willi e mai mult cetatean decat orice club de frustrati care se simt superiori , mai cetateni decat restul. Cum mai spuneam, despre problemele cetatii sunt la fel de indreptatiti sa isi dea cu parerea toti cetatenii. Demos mai mult decat aristos. Nu trebuie sa ai scoala ca sa stii ce vrei pentru ca Vox Populi Vox Dei. Indiferent ce cred cei care la intrebarea "ce faci in viata" iti raspund "sunt intelectual".
    3. Nu sunt un frantuzist rasat (nu prea se mai foloseste limba asta decat la emisiunile lui Jimmy), dar cred ca e mai exact Gregoire Livreaux si nu L'escrivain.
    M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Mac,
      Am verificat cu dicţionarul on-line! Eu n-am învăţat franceza la şcolă, doar un pic cu Mere Clarisse, vecina mea şi profesoara Monicăi Lovinescu!!!!
      Am dreptate!

      Ștergere