miercuri, 27 februarie 2013

Precizări de la Stambul


Avem o veche hibă: pâra! Secolele când totul se decidea la românii din Principate doar la Stambul a amplificat acest semn al netrebniciei româneşti! Boierii pârau pe domni la Stambul, la vizir că sultanul era ocupat la Harem! Domnii, dacă scăpau de satârul otoman se răzbunau la rândul lor pe boieri şi-i scurtau de cap. Este povestea urâtă din vremea prosperă a Brâncoveanului cu Cantacuzinii. Pâra a dispărut când boierii au descoperit patriotismul şi mândria naţională în secolul XIX. Pâra au mai cultivat-o şi mahării comunişti instalaţi de tancurile ruseşti îşi reglau lupta pentru putere în PMR prin pâri la Moscova lui Stalin.
După '89 idealurile noii Românii au uitat pâra, era voinţa naţională de revenire în Europa şi toţi au militat pentru revenirea în Europa valorilor occidentale.
Acum ne aflăm în cea mai jenantă perioadă a pârii, pâra la Bruxelles şi aiurea care face praf şi pulbere interesele României.
De obiceiul pârii n-au scăpat nimeni, nici în primăvara trecută USL, prin conferinţa organizată la Bruxelles în vremea vehementelor proteste din Piaţa Universităţii, cu ăia puţini dar ai dracu' care l-au dat jos pe Boc! Asta arată că nici Ponta, nici Antonescu nu prea au avut presimţirea că Boc şi puterea lui Băsescu se va face curând praf!
Cea mai descreierată şi jenantă pâră s-a produs astă vară! A fost un concurs stupid şi jenant de a da cu pâra oriunde şi oricând. Ca şi cum acum ar fi lipsit internetul, când ambasade şi jurnalişti se pot uşor documenta. Din acest motiv condamn fără ezitare acţiunea absolut contrară intereselor româneşti de a pune România la Parlamentul European  de vocala Monica Macovei! Când gravul şi adevăratul atentat la adresa democraţiei ungureşti prin legea presei a lui Viktor Orban s-a dezbătut la PE, iniţiativa nu a fost ungurească! Ar îndrăzni Barosso să facă to do list pentru unguri sau polonezi? Şi Orban profită din plin de apartenenţa la popularii europeni şi-şi bate joc de democraţia din Ungaria!
Ce bine spunea marele nostru politolog şi expert de caractere, I.L. Caragiale:" Iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători"!
Spre stupoarea tuturor un trădător al interesului naţional este în primul rând preşedintele României Traian Băsescu! Din motive strict personale şi partizane se bucură de orice insucces al României, sau mai rău se zbate ca România să fie blamată. Am ajuns vinovaţii de serviciu ai UE şi Europei şi Traian Băsescu nu scoate niciun cuvânt! Ieşirea de astă seară a fost absolut penibilă, amicul Mircea P. spunea cu îndreptăţire că este disperat, pentru că-n CSM, ultima lui redută au fost expulzaţi locotenenţii credincioşi Danileţ şi Alina Ghica.
În timp ce Antonescu caută sprijin la liberalii olandezi care sunt la putere, Ponta discută cu prim ministrul  Danemarcei pentru admiterea în Schengen, domnul Băsescu se ocupă de acele condiţionări sau piedici pentru blocarea admiterii României. Mi-a plăcut că Ponta n-a căzut în capcana disputei, a zis că pur şi simplu are treabă, iar domnul Băsescu imparţial ca tot românul ajuns preşedinte face lobby pentru favoriţii lui din PDL! La conferinţa de presă de la aeroport am auzit că pe Ponta îl întrebau doar ziariste, probabil tinerele. Mă întreb şi îngrijorez, oare doar astfel de jurnalişti, cam fără experienţă fac agenda presei româneşti?

Azi am fost la o farmacie, era plină, suntem bolnavi, nu ştiu de ce boală, aş dori să ne vindecăm de pâră fără să luam hapuri!

Azi m-am plimbat în noul parc din Zăvoi, în stânga podului peste Argeş din Viilor. Are 24 de hectare, este imens şi va fi un loc frumos de relaxare!

Azi mă bucur că Real Madrid s-a calificat în finala Cupei Regelui Spaniei într-un El Classico cu Barcelona, 3-1!!!!

3 comentarii:

  1. Chestia cu istoria parii la romani, intarita de cele mai multe ori prin tradari este mult mai ampla, dar bine prinsa in cateva cuvinte. Eficacitatea parii (si a tradarii) nu trebuie judecata numai prin prisma lipsei de caracter si a intereselor egoiste ale tradatorilor, ci si prin interesul "inaltelor porti" de a stimula si de a profita de pe urma practicarii acestor josnicii. "Capul plecat, sabia nu-l taie" pronuntat in permanenta pentru a se inocula anuleaza fapta lui Dan capitan de plai. Ar trebui sa se stie ca numarul de capete cazute la cel mai inalt nivel pentru neacceptarea josniciilor este infinit mai mic decat al capetelor picate din randul "oamenilor de jos", urmare a acestor josnicii. Dar nu numarul de capete dintr-o parte sau din alta ar trebui sa conteze, ci marsavia de care sunt in stare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Auziti,hai sa nu mai bravam. Atunci era cu taierea capului si turcii nu glumeau. Acum este cu recompensa pe informatie ( vezi Bin Laden )Normal,daca-ti spunea turcul,iti tai capul daca stii si nu spui. Povestea cu caracterul,dragostea de tara este POVESTE. Acum daca pui 500 parlamentari la incercare : daca tradezi scapi,daca nu iti tai capul nu o sa gasesti NICI UN iubitor de tara,unu macar de prasila. La fel si la clasa de mijloc si cea de jos.. Poate gasesti niste iubitori de tara acum : CHINEZI,JAPONEZI ,ARABI ETC. Sa nu-mi spune-ti ca n-am dreptate. Lasati poezia si visurile iubirii de tara..din carti

    doru m.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt multi adevarati patrioti care VOR ca UE sa supravegheze cat mai atent Romania. Altfel, polticienii nostri, de toate culorile, isi fac de cap. Cel mai bine le-a mers romanilor atunci cand, inainte de intrarea in UE, politicienii calcau ca pe oua. Acum, fiindca Schengenul nu e, de fapt, prea important pentru Romania (nu-i aduce mare lucru), agitatia Ponta-Antonescu, la fel ca si reactiile lui Basescu sunt mai mult pentru castigarea de capital politic. In plus, se vede clar ca Ponta si Antonescu pun interesele de partid mai presus de interesele tarii. Altfel nu l-ar pastra in guvern pe Fenechiu si nu ar face totul ca sa scape de justitie o multime de corupti. Este garantia de impunitate pentru corupti, pe care o asigura ei, un lucru bun pentru tara? Cel mai trist este ca Voiculescu, un om care a umplut Romania de murdarie si venin va fi facut scapat, din cauza intereselor de partid ale unor falsi patrioti.

    RăspundețiȘtergere