joi, 14 februarie 2013

Solozobova la Filarmonica Piteşti


Astă seară la Filarmonica Piteşti am avut mai mulţi invitaţi. Dirijorul invitat este craioveanul Marius Hristescu. 
El a deschis concertul de astă seară cu Uvertura la Directorul de scenă (Schauspieldirektor) de Wolfgang Amadeus Mozart. 
Dar punctul forte al serii a fost invitat din Rusia domnişoara Maria Solozobova. Această violonistă rusoaică ne-a mai onorat şi în trecut şi a arătat calitatea deosebită a unei din cele mai bune şcoli de interpreţi din lume.
De această dată  Maria Solozobova ne-a oferit în această seară un concert deosebit de vioară, Concertul pentru vioară şi orchestră op. 64 de Felix Mendelssohn Bartoldy, Pentru acest romantic timpuriu este ultima sa piesă orchestrală şi este considerat unul din cele mai bune concerte de vioară fiind în repertoriul marilor violonişti. Mendelssohn s-a consultat cu violonistul Ferdinand David. Solozobova are o naturaleţe şi o forţă interpretativă deosebită. Interpretarea sa a fost cu adevărat entuziasmantă. 
După pauză Marius Hristescu ne-a oferit ultima simfonie a lui Haydn, Simfonia nr.104, în re major.  Este o frumoasă lucrare realizată în sejururile sale londoneze şi orchestra a răspuns bine cerinţelor.
A fost o seară deosebită!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu