marți, 19 martie 2013

Păreristul Pleşu



Acest text l-am băgat pe forumul blogului domnului Pleşu de la Adevărul. Mă aştept să fiu apostrofat, în special de cel numit vânătorul de cretini (între timp a prescurtat d/c), un tip pompos şi inept care-i face pe toţi: comuişti (eroarea de ortografie, dar iese brici!), bolşevici, pensionari retardaţi şi alte d'alde astea!


Aşa Coane Pleşu, ne-o făcuşi, te supăraşi matale ca văcarul pe sat şi nu vrei a participa la Târgul de Carte de la Paris! De parca acolo este invitat Ponta, sau Marga, nu România! Apoi, degeaba se supără unii pe mine când spun că sunteţi şi d-voastră un părerist aproximativ ca noi ăilalţi, pulimea, cum zice Conu Djuvara, în scrisori publice către domnia voastră! 

Păi DA n-a fost niciun moment, în 2003-2004, o coaliţie de dreapta, ci de centru, cu stângă şi dreaptă. Stolojan greu se califică la dreapta, iar PD pe vremea respectivă dădea la oage PSDului în Internaţionala Socialistă, unde cu dreptate se afla. Acum, pe nou, o fi PNŢCD un fost partid de dreapta, dar Aurelian Andreescu (ce voce!) sau Pavelescu este un intens traseist politic, cu gura mare şi capul gol (la interior). A-l considera de dreapta pe acest Pavelescu este o jignire pentru ceea ce poate însemna dreapta. 

Vă bag şi poza mea să nu mă uitaţi, că pe
dl. Pleşu  îl puteţi citi săptămânal
Cât despre MRU a reuşit în scurt timp pus prim ministru să dovedească faptul că prim ministru este o căciulă prea mare. Cât despre CV şi el are probleme, cărţile dumisale, sunt mai mult compilaţii, sau culegeri de discursuri precum "întotdeauna loial", publicată de generoşii de la Polirom pe bază că sunt ieşeni şi, într-adevăr MRU coordonează o excelentă colecţie de cărţi de istorie!

6 comentarii:

  1. Migratori nenumarati in toate directiile, cu tot cu partide, au facut ca dupa 23 de ani in Romania, aia care-l injura pe Iliescu sa fie porecliti "de dreapta" iar aia care-l injura pe Basescu, "de stinga". De fapt..tot o apa s-un pamint !!! Asta insemana ca 20 de ani am fost, mai toti, de dreapta si de vreo 3 ani suntem, mai toti, de stinga... popor fara prinzipuri !?

    RăspundețiȘtergere
  2. Chaupeau bas!

    Bb (adică bburghelea)

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevărul adevărat este că în aceşti 22 de ani n-am avut niciodată un partid corect d. p. d. v. ideologic.

    Nu-i vorbă, că şi în Europa ideologiile s-au diluat şi s-au mixat de nu mai recunoşti socialist de liberal (de ex. care e diferenţa specifică între liberalismul social şi socialismul liberal), conservator de progresist, capitalist de etatist şi industrialist de ecologist.

    bburghelea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Burghelea vă mulţumesc pentru opiniile dumneavoastră!
      Şi-mi pare bine ca sunteţi în lista mea de distribuţie!

      Ștergere
    2. Domnule, chestia din ultima fraza de unde a venit ? Mixarea ideologiilor este o sperla a stangii comuniste pentru a submina moral opozitia. Bineinteles ca nimic nu s-a mixat. Dar e un fel de a spune ca n-are rost sa faci politica. Si Basesistii (Basistii ?) vin cu teorii asemanatoare, mai mult vin cu ideea ca politica (prin instrumentele consacrate ale democratiei i.e. Parlament, partide politice etc) este daunatoare natiunii. Mai acum cateva zile s-a cerut poporului sa faca zid in jurul securitatii pentru ca Parlamentul ales este anti-national. Repet, ideologiile sunt bine mersii (merci ar zice Joe) dar nu prea mai sunt cetateni constienti, intelegerea ideologica fiind inlocuita de Oprah, Gay Marriage si lupta impotriva coruptiei (alor ailalti, ca' numai ei sunt corypti). Si si asta este o coloana a 5-a mediatica. Si cum sa nu crezi in Teoria Conspiratiei....PS: in loc de "Hamangistii" de stanga de ce nu incercati si ceva Farage, Coultre, Ron Paul etc ? M

      Ștergere
    3. Stimate M. Anonim (Marele Anonim?),

      eu doream doar să spun că în momentul de faţă foarte puţine (dacă nu chiar nici unul dintre) partide mai au o ideologie şi respectă vreo doctrină.

      Ba da, tocmai pentru că partidele s-au diluat ideologic nu doar că merită, dar trebuie să facem politică.

      Iar legat de Ron Paul, Coultre (vreţi să spuneţi Ann Coulter?), regret, dar nu prizez americani. După părea mea, confuzia ideologică îşi are rădăcina în pragmatismul (şi politic) american. Nigel Farage pare mai suportabil, dar nu-l cunosc suficient de bine.

      Iar legat de stînga, în ultimii 20 ani aceasta s-a dovedit mai luptătoare pentru libertăţile individuale decît liberalii îşişi.

      Bb

      Ștergere