luni, 10 iunie 2013

Politichie liberală

Până acum câtva timp în organizaţia PNL Piteşti treburile decurgeau destul de normal. 
Anul 2012 a fost un an agitat şi organizaţia a fost implicată în mai multe evenimente politice. 
Cele mai importante au fost campaniile de alegeri locale şi cele parlamentare. În plus au fost şi protestele din iarnă, din ianuarie - aprilie 2012 şi mai ales referendumul de demitere al preşedintelui Băsescu. 
În toate acestea organizaţia locală s-a implicat cu toate resursele, în primul rând cele umane şi în special prin aportul organizaţie de tineret.
La cele locale am trăit frustrarea că această campanie de alegeri locale a fost dirijată de PSD în cadrul USL, care aveau candidatul la primăria Piteştiului şi a cel pentru Preşedintele Consiliului Judeţean. Opinia mea subiectivă spune că a fost o campanie slabă, pornind de la premiza eronată, arogantă şi vanitoasă a PSD că domină viaţa politică a judeţului.
Rezultatul nu a fost conform aşteptărilor, în judeţ s-au pierdut nişte primării ale candidaţilor PSD în favoarea contracandidaţilor PDL, PP-DD, sau independenţi. În Piteşti rezultatul votului dat candidaţilor USL a fost iar sub aşteptări, au ieşit doar 17 consilieri, care a dezavantajat pe candidaţii liberali care erau în zona discutabilă a locurilor 18-20.
PNL a obţinut până la urmă 4 consilieri locali pentru că un pesedist a preluat o funcţie la serviciile locale deconcentrate, iniţial având doar 3 consilieri.
Colac peste pupăză PSD nu a respectat protocolul şi candidatul liberal de vice primar nu a mai fost ales, fiind ales tot un candidat PSD. Liberalii locali au trăit mari frustrări pentru lipsa de fair play pesedistă care trebuia să fie un semnal de alarmă! Din păcate, relaţiile din USL sunt marcate de această lipsă de onoare a PSD, de atitudinea extrem de arogantă a lui Victor Ponta faţă de miniştrii liberali, de lipsa de consultare a partenerilor la numirea procurorilor generali, de pactul de coabitare cu cel mai detestabil om politic al României, Traian Băsescu!
Revenind la oile noastre locale, în toamna lui 2012 au avut loc campaniile candidaţilor uninominali la Parlament. Trebuie să recunoaştem că preşedintele CJ Nicolescu a jucat mult mai fair decât primarul Pendiuc. PNL a obţinut prin negocieri 4 locuri de candidaţi, 2 la Senat şi 2 la Camera Deputaţilor.
La Senat Nicolescu şi-a ţinut cuvântul, spre frustrarea pesediştilor şi a primarului Pendiuc şi locul de candidat de senator de Piteşti a revenit PNL, adică lui Iani Popa, preşedinte PNL Argeş. În plus Nicolescu i-a promis postul de deputat în centrul Piteştiului lui Daniel Constantin, tânărul preşedinte PC, ministru al agriculturii şi piteştean de origine.
Astfel spre nervozitatea pesedistă, nu a mai existat decât o candidatură de-a lor la deputăţie în Piteşti sud. 
Lucrurile s-au precipitat şi în ultimul moment Mircea Diaconu nu a mai candidat datorită complicaţiilor juridice cu ANI şi astfel Iani Popa a devenit candidatul la Senat în Argeş Nord Curtea de Argeş - Câmpulung!  În această situaţie, ca în Caragiale, a apărut deus ex machina candidatul de la centru, Ionuţ Elie Zisu, perfectul necunoscut!
Şi în această situaţie, organizaţia liberală de Piteşti şi-a oferit serviciile şi suportul candidaţilor liberali. Toţi, inclusiv Iani Popa şi Teodor Nicolescu, candidatul de deputăţie din sudul judeţului au beneficiat de echipe compuse de liberali mai tineri sau bătrâni.  
Fiecare şi-a organizat echipa  şi, evident, unora le tremura fundul, dacă se vor alege sau nu! Pronosticul pesedist era că pierd Nicolescu şi Zisu!
Eu am lucrat cu echipa lui Zisu la Piteşti şi împrejurimi. Candidatul liberal, un tip decent pe care eu îl simpatizez şi-a făcut o echipă de tineri liberali cu care a făcut o campanie bună, ajutat şi de partenerii din pesedeul local. Norocul a fost că preşedintele este un băiat destul de tânăr, fizician şi fost coleg cu mine  şi colaborarea a funcţionat!
Datorită hotărârii electoratului românesc, USL a obţinut o victorie covârşitoare, votul a dat 60% şi în Parlament, USL deţine o majoritate zdrobitoare de 70% care-i permite revizuirea Constituţiei.
Necunoscutul Ionuţ Elie Zisu a obţinut o victorie istorică, primind cel mai mare număr de voturi din România într-un colegiu electoral! 
Probabil că victoria se datorează şi acţiunii organizaţie locale Piteşti, sau cel puţin aşa cred eu!
Aşa că în momentul în care şeful organizaţiei locale a declarat intenţia de a se declara alegeri generale pentru organizaţie locală, în loc de alegeri, ca un trăsnet căzut din senin a apărut  decizia de dizolvare a organizaţiei locale Piteşti pentru activitate necorespunzătoare.
Se pare că jocurile politichiei locale liberale n-au legătură cu epoca caragialiană a politicii şi delicateţurilor! Este câteodată prea multă politichie şi politicaştri şi prea puţină delicateţe. Aceste frământări apărute din orgolii obscure, concurenţe şi probabil, nesiguranţa unora pe poziţia lor. Toate aceste malversaţii se repercutează negativ asupra membrilor liberali obişnuiţi şi normali. Plus că frământările au avut şi consecinţe negative la nivel mediatic. Liberalii au ajuns în gura presei şi nu cu conotaţii pozitive, imaginea media locală deteriorându-se.
Au mai fost şi nişte declaraţii foarte iresponsabile a viceprimarului Zidaru, ales abuziv pe locul de drept al PNL, în care acesta spune că noi liberalii nu reprezentăm nimic şi că nu am fost implicaţi în campaniile electorale.
În aceste condiţii Delegaţia Permanentă a PNL a reprezentanţilor judeţului era chemată să decidă prin vot dizolvarea Biroului local de conducere a PNL Piteşti şi numirea unui interimat până la organizarea de noi alegeri. 
Din dezbaterile înfierbântate la această şedinţă a apărut clar interesul unora de a dizolva conducerea PNL Piteşti şi înlocuirea cu alta provizorie,
care să facă jocurile celor interesaţi. Radu Perianu preşedintele PNL Piteşti s-a apărat cu acurateţe şi convingător de toate acuzele, fiind sprijinit de Teodor Nicolescu, vizat şi el de această demitere. Radu şi Teo sunt avocaţi asociaţi în acelaşi birou avocaţial.  
Au atârnat greu şi luările de cuvânt ale primarului de Câmpulung, Călin Andrei şi a lui Adrian Miuţescu, fostul lider al PNL Argeş. De unde se vede la Adrian că devii înţelept când cazi de la putere. Au pledat ambii pentru reţinere şi pentru menţinerea stării de lucruri existente, cât şi a căutării de adversari în afara PNL. 
Votul a fost desfăşurat prin procedură de vot secret, fiind vorba de persoane, conform statului PNL.
Şi oamenii noştri fiind cu adevărat liberali şi responsabili au depistat manipularea şi anumite interese complet neliberale. Şi atunci ei au votat pentru menţinerea actualului Biroul local Piteşti şi a lui Radu Perianu.
Este o victorie a bunului simţ şi o demonstraţie de democraţie liberală. 
Iar atunci când se votează astfel de lucruri sensibile, modalitatea votului secret este imperativă, ridicarea de mâini ca la pecere ar fi fost foarte dăunătoare. Şi aşa rezultatul a fost strâns în favoarea lui Radu Perianu şi a celorlalţi membri ai biroului, 60-54!
Rezultatul îl pune într-o situaţie stânjenitoare pe Iani Popa, şeful judeţean care a argumentat în favoarea demiterii!
Eu mă bucur că manipularea nu a avut succes şi că liberalii sunt responsabili în decizii importante!
Şi câte mizerii se scriu şi spun despre noi liberalii. 
Uite aici un argument clar în favoarea responsabilităţii politice!

Iată că suntem în stare noi liberalii şi de delicateţuri....politice!

5 comentarii:

  1. Cred ca PNL-ul a avut sansa cu USL-ul in Arges la toate aceste alegeri,deoarece e considerat cel mai rosu judet din tara,plus ca au mai concurat PDL si PPDD.Daca se concura separat nu ieseu atati.Nelinistea din organizatii ,provine de la ciolan ,ca peste tot.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai,daca va conduce Cacarau este normal. Cea mai mare jigodie posdecembrista PNL la varf va joaca ca pe niste oi capiate. Daca ar fi fost transparenta aflam cam cat a bagat in buzunare intrarea lui Becali in " marea formatiune politica " PNL sau mai curios cat a costat intrarea lui Stanisoara in PNL,astept cu nerabdare intrarea lui...Basescu in PNL ( asta are bani sa-l sature pe ne-saturautul de bombonel-Cacarau...). Cum poti numi un conducator responsabil de partid care isi bate cuie in talpa,fara sa-l consulte pe aliat-Ponta,si sa-l ia in partid pe Becali ? De ce nu ia si cativa manelisti sa gata la gunoiul istoriei cu voi. Astia sunt " delicateturile " cu care te mandreti...grotesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Joe, tot Tariceanu e de vina, ca de .... e boier!

    RăspundețiȘtergere
  4. Joe, stii bine ca nu e cum zici tu, si ca "ne-delicateturi" au fost facute inclusiv de catre Radu si Teo. Cum era... sa arunce cu piatra cel care...

    In alta ordine de idei, e un lucru bun ca in PNL sunt oameni activi, si gata de lupta politica. E rau ca in loc de mari batalii externe si mici batalii interne, avem intern un adevarat "razboi civil" si o oarecare pseudo-pace in exterior.

    Te citez: "Şi aşa rezultatul a fost strâns în favoarea lui Radu Perianu şi a celorlalţi membri ai biroului, 60-54!". Diferenta este de 6 voturi. Adica doar 3 (trei) oameni, trecuti din tabara A in tabara B. Un vot in minus pentru A, si un vot in plus pentru B, exact asta inseamna: 3 oameni.
    Ei bine, Joe, cei 3 (trei) sunt cei 3 (trei) presedinti de catier ce au fost revocati cu doar 3 zile inainte, de Radu Perianu, intr-un mod total NE-delicat. Asa ca toata discutia despre nedelicatetea "unora" si delicatetea "celorlalti" este tocmai pe invers: daca Iani ar fi taiat in carne vie, intr-o organizatie care (conform STATUTULUI si a numarului actual de membri) NU EXISTA, intr-o organizatie de Pitesti care nu are nici o organizatie de cartier care sa fie STATUTARA, iar daca acea tabara a "delicatistilor" Radu si Teo nu ar fi dat afara cei trei presedinti de cartier, iti dai seama ca rezultatul era cu totul altfel.

    Concluzionand, Iani, de care tu spui ca nu a fost delicat, tocmai pentru ca a fost delicat a procedat la vot si nu a daramat din temelii o non-organizatie (conform statutului), iar Radu, cel dspre care tu spui ca este un delicat, a facut cu trei zile inainte o non-delicateta de ti se face greata...

    Vorba celui care a comentat mai devreme (Anonim, 11 iunie 2013, 14:42):
    Astia sunt "delicateturile" cu care te mandresti...grotesc.


    RăspundețiȘtergere