joi, 1 august 2013

Datul cu părerea

Datul cu părerea este o boală de care suferă unii, şi n-ar fi periculoasă dacă n-ar fi transmisibilă! Boala asta ar fi benignă dacă cei care suferă de ea nu ar face-o când nu trebuie!

Unul dintre cei care dau cu bâta-n baltă este un nou colaborator al Dilemei vechi. Bănuiesc că este publicat şi pe bază de sponsorizare generoasă a revistei! Se numeşte Florentin Ţuca şi este avocat de meserie, se pare extrem de prosper. Am mai citit o mare tâmpenie măgărească publicată de această revistă de excepţie, probabil doar pe baza că omul o fi având ceva relaţii cu redacţia.

Ce se găseşte domnul avocat să comenteze?
Păi isteria mediatică creată de naşterea prinţului George al cuplului princiar englez William  - Kate.
Chiar în revistă apare titlul schimbat inspirat al tabloidului The Sun în The Son!
Îl bănuiesc pe Ţuca de mefienţă republicană. 
Nu înţelege de ce această mare naţiune, care a inventat foarte multe, îşi iubeşte monarhia?
Este prima mare monarhie europeană care  a tăiat capul regelui, dar a învăţat din această experienţă şi a rămas monarhie, spre deosebire de republicana Franţă!
Ei l-au dat pe Shakespeare şi englezii sunt mari artişti ai scenei şi înscenărilor.
Monarhia engleză a înţeles necesităţile modernizării şi ştiut să lase conservatorismele inutile şi să devină foarte populară. La popularitate a contribuit enorm prinţesa Diana şi moartea ei a supărat pe englezi foarte tare, dar au uitat prin comportamentul lui William şi al căsătoriei sale populare cu Kate Middleton. 
Aceasta reia povestea prinţului şi a fetei frumoase din popor.  
Englezii îşi iubesc monarhia, ritualurile legate de ea, turiştii dau năvală la schimbarea gărzii!
Aşa că Ţuca filosof rămânea......

Pe aceeaşi pagină citesc opinii diverse despre români în străinătate.
Eu, cel puţin nu m-am simţit jignit sau apostrofat privind originea mea în străinătate. Şi aşa Selma Iusuf vorbeşte despre comportamentul nostru afară, în străinătate cu umor şi înţelegere. 
În Grecia mie mi-au lipsit compania autohtonilor, pe plajă dominau sârbii makedonii, vorbăreţi ca noi balcanicii, faţă de englezii sau finlandezii, mai sobri, care stăteau pe şezlonguri. 
Vorbind de comportament agresiv, nesimţit l-am remarcat în special pe al ruşilor. Au o infatuare imperialistă, nu le pasă de nimeni, nu dau niciun ban pe reguli.


Doamna Iordănescu mă enervează cu alte comentarii nepotrivite. Am văzut şi eu reacţia unei studente românce din UK. Nu m-a interesat ce scria, o fi supărată pe englezi, dar să o faci din acest motiv peremistă mi se pare de prost gust. Nici madam Iordănescu nu este la prima reacţie stupidă. 
  

7 comentarii:

  1. Habar nu am ce a scris acel Țucă dar bîlciul creat de apariția puradelului este penibil și ridicol; amintește de căsătoria, nașterea, divorțul de la Columbeanu. Și monarhia l-a permis cu o indiscreție cu totul nepotrivită.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intrebari, intrebari
    Dilema - Revista de exceptie: In ce directie ?
    Tuca - nu am citit articolul, nu ii cunosc opiniile dar pot certifica ca are un IQ mult peste media revistei, Are o cultura extinsa, si a devenit foarte bogat facand treaba buna pentru multinationale (care sunt capitalisti pragmatic)si nu in NGO uri finantate out of the blue. Problema cu studenta este ca, identic cu bloggerii locali ori nu are substratul informational necesar afirmatiilor facute, ori, cand il afla, are o reactie de tip Thalassa, Thalassa !. Cand o fatuca ne comunica plina de self conscience ca "Gott ist Tot" (evident pe mioritica nu in forma originala) la cca 140 de ani dupa autor si cca 90 de ani dupa Onkel Oswald clar risca o vidanje de ridicol. Iar cand mai sustine credinta Ortodoxa (atentie, credinta, nu superstitiile, nu miile de biserici penibile (vezi la tine la Mioveni) nu slujbele de binecuvantare ale autoturismului http://adevarul.ro/locale/constanta/masini-preturi-bor-1_51f005f9c7b855ff566d1e0e/index.html
    fata de credintele vestice normal ca te intrebi daca este zdravana la cap. Cu siguranta ca nu a citit Biblia dar stie cate cruci trebuiesc facute cu fata spre stanga inainte de examen.
    Era odata un banc despre Ion cu barda in mana, furios pe strada la Nusfalau. Ghe il intreaba " ce faci Ioane?) "No, Gheo, ma duc sa omor pe Ianos" "De ce Ma Ioane, doar e vecinul nostru, am copilarit impreuna" "Pai ungurii l-au omorat pe Domnul Nostr' Mihai". "Da bre Ioane, asta a fost acum 400 de ani !" "Poate, da' eu amu' am aflat"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acu' cu Ţuca!
      Poate o fi făcut avere, nu-i un defect!
      Dar când îşi dă cu părerea, e mai bine să o facă cu prietenii!
      Aici penibil şi republican!
      Eu cred că monarhia ne-ar fi rezolvat şi înlocuit prezenţa unor nişte preşedinţi imbecili şi idioţi!
      Şi acum altceva:
      Jos laba de pe monarhia britanică!
      Mie-mi place!

      Ștergere
    2. Inteleg ca numai saracii au drept la opinie publica ? Este bogatia criteriu de limitare a libertatii ?
      J, toata lumea are drept la opinie. Toata lumea are dreptul sa spuna ca acea opinie este o prostie. Dar nu fara argumente (este o prostie pentru ca..) si nu pentru ca parerea este emisa de un om bogat. Si bogatia face parte din elementele de selectie naurala (v Mendel, Spencer, Trotki - ca sa acoper tot spectrul). Si eu sunt monarhist dar inteleg ca altii pot fi Republicani. Cand ma mai enervez le mai explic ca sunt inculti si ilogici (ca si anti-crestinii la moda acum). Dar prefer sa le dau in cap cu manual si carti si nu cu o bata de baseball. M

      Ștergere
  3. Scotienii au fost la un pas sa se rupa de "imperiu" si sa devina REPUBLICA, A lipsit circa 1 % din voturi (poate au fost "lipsite" din interese prea evidente ca sa le detaliem aici ...). Nuntile, preacurviile nenumarate, botezurile sunt parte de circ pe care lumea politica o stie de mai bine de 2000 de ani de la greci si romani (REPUBLICI, in faza initiala). Nu cred ca engelzul de rand iubeste monarhia. Cred ca are cea mai buna scuza pentru propria nimicnicie .... Si poate bea in liniste. Se mai sperie de cei care vin din alte tari si se pricep la diverse, ei fiind cam puturosi si incercand sa repare diverse doar prin vizite si declarand ca nu trebuie reparate (am exemple, inclusiv in familie).
    Presa orchestreaza foarte bine ducerea in derizoriu a orice se face cat de cat in tara noastra si incerca sa ne inculce ideea de inferioritate s.a.m.d. Ceu care au fost prin strainataturi si au cascat ochii si mintea le-a functionat corect au vazut ca nu este asa ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bre', de unde ai aflat de chestia cu grecii/romanii republicani ? Ca la toti indo europenii intalnim o conducere dubla, cu un ponif "rex" si un rege, sef militar "labana" daca imi aduc bine aminte. Daca nu din Homer (Odiseu/Ulysses REGELE Ithacai, Agamemnon al Micenei, Nestor, rege al Pylosului etc) macar din lucrarea stiintifica "300" ar trebui amintit macar Leonidas I, al 17 rege din dinastia Agiazilor. La Atena avem o lista de regi, lista aproape continua intre 1600 si 750 i.d.Ch. Si nici mai tarziu, Athena nu a fost o Republica in sens democratic ci un fel oligarhie nu latifundiara ca la Roma ci comerciala (in terminologia actuala "speculanti") in sens Florenta sau Amsterdam.
      La Roma ce sa mai vorbim; De la Romulus la Tarquinus Superbus au fost 7 regi. Iar dupa un intermezzo oligarchic (SPQR), cca 520 de ani de regalitate indifferent de numele folosit. (Nici Napoleon nu era Rege ci doar Imparat). Sau cum a zis Sulla, nu vreau sa fiu consul pe viata, dar e pacat sa se risipeasca atata know-how de a fi sef pe care eu l-am accumulate. Doar pentru binele Republicii. Cel putin monarhia Britanica se trage din una dintre cele mai vechi familii Europene: Este (Welf). M
      Si in general toate Monarhiile Europene sunt populare pentru ca sunt neuter politic (nu isi fac partide :))si cand e nevoie se comporta precum Juan Carlos de Bourbon la 23/02/1981

      Ștergere
  4. sorry pt spelling. Il am selectat pe Engleza si autocorectul....

    RăspundețiȘtergere