duminică, 25 august 2013

Preumblare prin Germania 1 - Evadare aproape imposibila din Romania…cu trenul

Am plecat de alaltăieri, pe 22 august, din România în Germania.
Am plecat împreună cu Adriana şi am ales mijlocul cel mai confortabil de transport, adică trenul.
Ideea este ca la întoarcere să ne oprim la Viena 3 zile cu sosit şi plecat.
Trenul ales îl cunosc de mult, este ´Dacia Expres care transporta pe români din Bucureşti la Viena, în Occident!
Visam din anii de dinainte de  1990 cum o să iau odată acest tren ca să ajung la Paris. Pe vremea aia se numea Wiener Walzer şi gara lângă trenul de ora 8 seara de Piteşti şi pleca cam pe la aceeaşi oră.
Acum pleacă de la 13.10 ca să ajungă la 8.16 in Viena. Am luat bilete la vagonul de dormit şi nu ne-a părut rău. Vagonul era recondiţionat la Astra Arad şi arăta foarte bine. În plus am primit si un fel de nişte obiecte de întreţinerea igienei şi ceea ce se putea numi un mic dejun.
Trenul s-a deplasat cu viteza melcului. Am făcut o medie şi mi-a ieşit cam 40 la oră, cred că ar fi mers mai repede pe la începutul secolului trecut. Dar asta nu era nimic, trenul reuşea sa întârzie din diverse motive. Însă în apropiere de  Arad s-a oprit! Am aşteptat cam o jumate de oră şi a ajuns la Arad. A mai stat in Arad tot cam o jumate de oră  la 45 de minute. Şi apoi a plecat, ajungând finalmente la Curtici unde s-a oprit definitiv. Aflasem că am fost tractaţi de o locomotivă Diesel. Linia de alimentare cu energie electrica căzuse. Am aflat la Curtici ca Dorel cu escavatorul reuşise sa dărâme un stâlp de înaltă tensiune care alimenta reţeaua trenurilor electrice si nu mai era alimentare si nu mai mergeau locomotivele electrice! Ştiţi, se recondiţionează calea ferata în Romania pe zona din Ardeal!
Şi aşa stăteam ca proştii in Gara Curtici şi aşteptam să se întâmple o minune.
Eram ca în romanul lui Pasternak cu trenurile din vremea revoluţiei şi a războiului civil, un tren pleca, dar nu se ştia când şi dacă ajunge la destinaţie! 
Lumea devenise disperată, unii ameninţau cu ...Antena 3, or fi telefonat, nu ştiu dacă şi ăia erau deja treji?
Am dezbătut pe larg cu o familie care îşi dorise un intermezzo în Viena până pe la 6 după amiaza, în condiţiile ajungerii la o ora normală, de dimineaţa, în jur de 9 la Viena. 
Şi doamna cu care ne-am conversat a spus un lucru inteligent şi de bun simţ:

Emblema de ţară pentru noi românii este Dorel, incapabilul cu escavatorul!

Ca sa părăsim România, ori echipa de intervenţie trebuia se repare reţeaua, ori să plecăm în continuare spre Ungaria cu o locomotivă Diesel. Aceasta variantă nu era valabilă pentru că între Ungaria şi Romania nu este un protocol pentru trenurile de  călători tractate de Diesel. Am fost martorul discuţiei dintre seful staţiei Curtici si cel din Lokohaza, staţia din Ungaria, Pişta, care ştia româneşte, dar care i-a replicat ca trebuia aprobare de la Budapesta!
Dar Budapesta este cu o oră în urmă de România, şi era 7 dimineaţa deja la noi şi la ei încă era 6! Şi am stat aşa pana la ora 8.30 ora României, când, finalmente, trenul combinat cu cel de Budapesta, care a venit si el cam pe la 7 dimineaţa, tot întârziat a pornit peste frontieră. Colegii lui Dorel au reparat reţeaua şi era din nou sub tensiune. Am pornit din Lokohaza, Ungaria cam pe la 8.45, ora Europei Centrale, spre Budapesta. Întârzierea era de 7,5 ore! 
Toate planurile noastre erau date peste cap! Trebuia să ajungem undeva în apropiere de Heidelberg, la o distanţă de frontiera română cam de 1300 de km! Şi trebuia să ajungem la Stuttgart, de unde să luăm un tren care să plece înainte de miezul nopţii, că pe acolo, pe linia respectivă nu mai circulă trenuri după acest moment.
Şi a început goana contracronometru. Am ajuns la Budapesta cam în 3 ore, cu o medie cam de 80 la oră, dubla de cea românească. Am plecat din Budapesta şi am ajuns la Viena tot după 3 ore la 15.30.
Şi am avut noroc! Mircea din Germania, alertat de SMS-ul meu a consultat un mers al trenurilor pe internet şi mi-a găsit un tren de Stuttgart care pleca la 16.36 din Viena şi mergea direct până la Stuttgart, ajungând acolo la 23.00 noaptea. La un sfert de oră luam trenul de Heilbronn, unde ajungea la miezul nopţii, de unde ne recupera Mircea cu maşina. De acolo mai aveam 30 de km pana la el acasă. Acest traseu ni l-a confirmat si Thomas, conductorul (naşul) austriac, un tânăr de vrea 30 de ani, excelent vorbitor de engleză,  care şi-a consultat simultan smartfonul si un computer laptop, de feroviari deştepţi.
Am coborât uşuraţi in Wien Westbahnbhof şi am luat Rail Jetul de Frankfurt am Main. Ăsta este un intercity de mare viteză. Era un tren de Salzburg, la care se ataşa separat trenul de Frankfurt, plecat din Budapest Keleti la 13.10.
Am reuşit să găsim în trenul aglomerat nişte locuri,  care nu erau rezervate, ca să stăm pe scaune.
Şi ne-am lămurit de ce i se spune Rail Jet. Este un avion pe şine. Cum sunt trenurile Ave în Spania, TGV în Franţa, etc. Vagoanele aveau ecrane display care afişau viteza trenului, staţia şi ora, ruta şi harta zonei pe unde mergea trenul, exact ca într-un avion! Adriana m-a alertat şi avea de ce, să mă uit pe ecran! Ştiam ca Austria îşi modernizase această cale ferată, trenul a mers pe porţiuni cu 230 de km/oră, în Germania însă nu a depăşit 150 km/oră. Afişajul a mers perfect, dar s-a stricat la Munchen! Trenul a mers însă perfect cu o medie de 100 km/oră şi am ajuns la 11 noaptea în Stuttgart şi l-am prins şi pe cel de Heilbronn.

Am ajuns în fine unde trebuia!


Privind in urma la ce păţisem, constatam că este aproape imposibil sa evadezi cu trenul din Romania, totdeauna se va găsi un deştept de Dorel ca să încurce lucrurile! 




9 comentarii:

  1. Si cu masina e apoape la fel. cand ajungi la granite, ai facut cam jumate' din drumul pana la Trondheim ! :)
    Ce ti s-a intamplat este emblematic pentru orice aspect al vietii din Romania. Cel politic sau social included. Avem nevoie de atat de multa educatie ! Si in familie si la Scoala si in societate. Ca d'aia e R altfel

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu ai plecat cu 7,3 ore inainte ? Nu,ti-ai prevazut aceasta intarziere in Romania,dovada ca ai prins toate trenurile si ai ajuns la timp,,,suntem de cacao la toate capitolele,te uiti in jur si te crucesti.. d.m.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca Stuttgart era tinta finala, trebuia sa pleci cu avionul, faceai cam 2 ore, de la Otopeni, cu un bilet de cca 100 Euro (daca il iei din timp, e mai putin), Apoi, gara centrala a orasului este linga aeroport si comunica intre ele! Asa, cu trenul, te-ai complicat foarte tare! Nu merita! Ai pierdut timp si bani!

    RăspundețiȘtergere
  4. Suntem de RASUL LUMII,daca ajungem se cerem ca Antena 3 sa ne rezolve problemele curente in Romania.Asa cum arata Romania de vreo 20 de ani,cred ca ar functiona mai bine totul in aceasta tara,daca n-am avea Presedinte,Guvern si Parlament.Aceste 3 Institutii fundamentale ptr. un stat de drept,nici daca erau folosite si platite sa incurce activitatea pe toate palierele,nu reuseau mai bine decat o fac acestia de 23 de ani !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Intrebati pe cei din IFIN-HH cum este sa ajungi cu avionul la Frankfurt/Muenchen, apoi sa iti intarzie trenul spre nordul Germaniei si sa stai prin gari cu orele (acolo a fost opera unui "Fritz", tot la o linie de contact).
    Sau vedeti cum este sa te tina incuiati in hotel, iar singura persoana de serviciu prezenta in hotelul din Dramstadt sa fie o vorbitoare de "ucrainiana".
    Sau cum este ca soferul de origine turca sau similara sa aleaga drumul cel mai scurt spre hotel, iar cel cu nume german sa te ocoleasca, ca sa mai scoat aun "banut" s.a.m.d.
    Ar fi bine sa va controlati cu atentie si obiectivitate amintirile. Inclusiv cu unele treburi facute pe durata serviciului. Ar fi cam multi "dorei" ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga fost coleg de serviciu, dupa cum apare din postare, nu-mi aduc aminte ca printre colegii nostri sa fii fost Dorei, se mai intamplau situatii delicate, dar nu declansate de vreun Dorel!
      Cat despre comportarea taximetristilor de pe afara cam toti m-au tratat normal, fie ca erau autohtoni, fie emigranti si niciunul nu a incercat sa profite de mine, pentru ca nu-i interesa de unde vin, ci doar sa incaseze banii pentru cursa facuta!

      Ștergere
  6. Pe deasupra Fritz a pierdut toate razboaiele , citeva finale de campionat mondial la fotbal, a pierdut locul intii mondial la export acum un an, moneda ii scirtie, Presedintele i- a demisionat de rusine, ce mai ... Ii merge mult mai prost decit lui Dorel, care n-a patit toate astea. Ar vrea el !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. De asta e bine de evitat trenul sau autocarul pe distanțe lungi, oriunde ai fi. Pînă la Viena avionul face mai puțin de o oră.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ghinion Joe din care te-ai ales cu un subiect pt blog! A propos, nu-mi amintesc sa fi avut asemenea probleme cu Wiener Walzer in copilarie cand mergeam de la Sibiu la Ploiesti in afara calvarului unui drum nocturn (pleca pe la 1:30am din Sibiu) pt ca locomotivelor cu abur (ce spectaculoase!) nu le pasa de Dorel, sau poate pt ca erau mai putini Dorel?!

    vova

    RăspundețiȘtergere