luni, 5 august 2013

Reacţii la Andrei Pleşu

Domnul Pleşu ia atitudine la cazul Vişinescu.
Alexandru Vişinescu este torţionarul şef de la Râmnicu Sărat, unde a murit Ion Mihalache, lider ţărănist şi erou în Primul Război Mondial, unde şi-au distrus tinereţea Coposu şi Diaconescu.
Cu dreptate, domnul Andrei Pleşu spune că toţi preşedinţii au avut alte preocupări privind lămurirea crimelor din timpul comunismului, începând cu Iliescu, continuând cu Constantinescu şi terminând cu Băsescu.
Şi uite că ICCMMER îl depistează şi-l expune public. Ca orice miliţian, securist merituos are o pensie grasă şi frumoasă, probabil izvorâtă din meritele de la Râmnicu Sărat!
Faptul că trebuie adus în faţa justiţiei este o prioritate. Am înţeles că madam Kovesi ar avea ceva probleme. Păi cum procurorii inventează vinovăţii discutabile, de ce nu lucra acum o vinovăţie indiscutabilă?
Unde nu-l mai înţeleg pe domnul Pleşu este că începe să construiască sofisme legate de actualitate. Vezi Doamne unii sunt îndrituiţi să-l înfiereze pe Vişinescu, alţi n-au voie că au probleme de moralitate cu patronii care ar fi şi ei cu probleme de dosar. 
Adică jurnaliştii ăia n-au voie că domnul Pleşu nu-i de acord? 
Şi începe domnul Pleşu să bată câmpii pe tema că unii fac apropieri forţate cu alde Vişinescu şi un personaj care-i trezeşte domnului Pleşu anumite nostalgii! De genul ăia care sunt anti Băsescu şi pro anumite personaje care merită din plin blamul public.
Acum văd că domnul Pleşu încurcă voit borcanele şi construieşte silogisme tip Conu' Leonida pe care Constantin Noica i le-ar fi dat peste ochi şi prin alte părţi mai moi! 
Păi maestre Pleşu, nu suficient să fii anti-Băsescu şi atât!
Fără alte machiaverlâcuri şi d'alde astea!

A bon entendeur salut!

2 comentarii:

  1. Da. Fara o exorcizare a societatii nu cred ca exista viitor. Structurile ce conduc Romania din 1930 incoace nu au culoare politica, au doar "interese vesnice". Aceiasi oameni au fost tranzlatati din regim in reim. Uneori din tata in fiu. Explicatia pentru Dl. Plesu devine evidenta.

    RăspundețiȘtergere