duminică, 19 ianuarie 2014

Ipocrizia lui Tismăneanu

Unii îmi vor spune că sunt obsedat, alţii îmi vor reproşa că sunt un pigmeu intelectual ca să mă măsor cu Goliatul intelectual Volodia!
Nu cred că Volodia Tismăneanu este vreun Goliat intelectual.
Este un individ congener cu sor'mea adică leat 1951, la fel ca Nicu C., pe care ni l-a descris. 
Am avantajul a doi ani în plus de experienţă...hahaha....

Tismăneanu este un individ greţos prin prisma a ceea ce face acum, adică partizanat politic în favoarea celui mai detestat personaj politic, preşedintele Traian Băsescu.

Dacă ar fi rămas analistul şi istoricul comunismului românesc, nu existau discuţii.

Cum am mai spus, este un individ extrem de vanitos, până la schizofrenie, crede că simplul fapt că Băsescu punându-l şef la Comisia Prezidenţială  de  Analiza a Crimelor Comunismului o să-l spele de propriul lui trecut şi o să-l transforme într-un fel de comisar ideologic intelectual care să decisă cine-s ăia buni şi care-s ăia răi! 
Şi individul ameninţă şi predică  în pofida unor proteste şi a unor ipocrizii absolute ale intelectualilor noştri picaţi în aceeaşi paradigmă bolşevică că este mai important să fim cu ai noştri decât cu adevărul.

Aşa că acum îl ia la şuturi pe Mircea Toma. 
Că şi Mircea Toma are trecutul lui slăbiciuni şi compromisuri, prietenii ştiu de ce, dar era comunism şi nimeni nu credea că o să se se facă praf.
Dar să suporte lecţii şi ameninţări de la Tismăneanu este absolut jenant!

Uite cine este Tismăneanu, ăla dinainte, din anii 70!

Imaginea lui Tismăneanu o dă domnul Ion Ianoşi în cartea de memorii, Internaţionala mea – Cronica unei vieţi! pag 514.

“Am lăsat la urmă la urmă cazul Vladimir Tismăneanu…Cunoştea mai mulţi dintre mai-marii vremii, direct sau prin fii şi fiice, chiar dacă tatăl său fusese, la un moment dat, izgonit de la banchet. Aşa i s-a înfiripat ura, din ce în ce mai crâncenă, faţă de un alt Leonte, fostul apropiat care-i trădase părintele……
Pe Volodea îl exaspera regimul ceauşist, ca pe noi toţi. Dar îl amenda printr-o stângă extremă, de pe poziţii cumva troţkiste….
Concesiile cu adevărat mari Vladimir Tismăneanu le-a făcut însă exigenţelor de partid ca unul din cei zece autori care au elaborat fişele volumului Mic dicţionar social politic pentru tineret ….”


Prin această lentilă, cred că era mai bine să rămânea doar critic al comunismului românesc, în rest îl trădează tinereţea extrem bolşevică, cine nu-i cu noi, este împotriva noastră! să-l cităm pe inamicul lui Troţki….Stalin!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu