luni, 13 ianuarie 2014

O mărturie îngrijorătoare

Am citit extrem de surprins mărturia unui vechi pesedist - fesenist, Andrei Alexandru, în Cotidianul, pentru cei cu sensibilităţi ideologice. 
Pe Facebook apare într-o poză, între Iliescu şi Văcăroiu.

Dacă ce spune este adevărat trebuie să ne facem probleme şi să ne punem întrebări.

Domnul Andrei Alexandru a criticat anumite decizii ale PSD în cadrul USL, recte numirea Codruţei Kovesi. 
Pentru că s-a manifestat sonor, ar fi fost ameninţat de unii care se laudă că fac jocurile în PSD şi în genere în România.

Ei ar fi în stare să-l debarce şi pe Victor Ponta din fruntea PSD dacă nu le face jocurile, cum ar fi făcut cu Geoană, pus tot de  ei. Alexandru pune aceste ameninţări în cârca faimosului grup de la Cluj cu Rus şi Dâncu, în care-l mai bagă şi pe Sârbu?!!

Ce mă preocupă este că încă există oameni în România care se cred ca pe la începutul anilor '90 care cred că pot manipula ca ei să se fie extrem de influenţi umple de bani şi în pofida opţiunilor democratice ale electoratului.

Sper ca Ponta să analizeze ce se întâmplă în partidul lui. La fel ar trebui să se facă investigaţii şi la PNL, dar şi la partidele din opoziţie. 
Dacă unii cred că pot să facă ce vor, atunci responsabilii politici trebuie să-şi facă mari probleme şi să acţioneze pentru anihilarea acestora.

Unul singur nu trebuie să-şi facă probleme, el este probabil produsul acestor tipuri de manipulări.



2 comentarii:

  1. J, traiesti intr-un alt univers. Unul Aristoteleean construit pe phantasm-ul tau. Binenteles ca se poate manipula in sec 21 cum s-a manipulat si pe vremea lui Amenhotep IV. Asta este viata sociala (politikos - politica). De ce tot insisti ca exista Democratie in Romania (sau in aproape oricare alt stat) ? In primul rand, pentru a avea democratie este nevoie de un nivel de educatie sufficient pentru a intelege ce se intampla. Cati oameni in general sunt in stare de asa ceva (statisticile spun ca intre 7 si 10% din populatie). In Romania este si mai rau datorita sistemului educational. 80-90 % din populatie nu numai ca nu citeste o carte pe an dar nici macar un ziar de mai mult de 2-3 ori pe an. Vorba lui Tutea...Si ieri citeam un comentariu la un articol al lui CTP in care un cititor intreba rhetoric "de ce nu ne spune cineva cum sa votam" ? O Doamne, cat de mare a fost Caragiale (BTW o foarte interesanta carte colationata de Stefan Cazimir a aparut in Dec 2013 "Amintiri despre Caragiale"). Cum si-a numit el Cetateanul "turmentat". Ecce Homo ! Asa ca te rog, ce legatura are democratia cu controlul politic ? insusi cuvantul este de un fariseism total, ca si cand demosul ar putea vre-odata lua o decizie cu mintea si nu cu hormonii. M
    PS1: Marea Democratie este cel putin ciudata daca urmaresti sterile. Plus cazul Karzai ca sa vezi ca nu suntem singurii.
    PS2: cred ca Academia a schimbat si acum se zice vreodata. Nu sunt sigur,

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe , nu stiu cati au realizat iesirea lui Iliescu, care a spus ca Nastase n-a fost condamnat politic ; el a fondat acest partid si chiar daca e pe linie moarta ,tot are grija de acest partid ,respectiv PSD ,si stie ca daca acesti tineri din fruntea partidului fac greseli mari cu penalii, se risca diminuarea fortei pe plan politic national.Asa ca vad o regrupare a fortelor anti Pont&co in partid ;ptr. Ponta e o presiune fantastica a penalilor din partid si se risca o cadere formidabila pe plan national ,iar Iliescu reactiveaza toate fortele ptr. mentinerea partidului in prim plan politic.O sa vedem ca asa e !!!

    RăspundețiȘtergere