luni, 15 decembrie 2014

Cretinii cu pretenţii

Aş fi vrut să scriu despre altceva, dar nu ştiu cum se face alte priorităţi intelectuale mă obligă să reacţionez.
Eu urmăresc cu egal interes diferite saituri (românizarea lui site) care dezbat chestiuni din actualitatea politică, intelectuală şi socială. Îmi place să mă uit ce scrie Dorin Tudoran pe blogul său, Certocraţia, săptămânal citesc pe net Observator cultural, citesc şi opiniile mai din stânga liberală de pe Vox Publica. Un sait pe care-l vizitez foarte des este Contributors.ro unde pontif este Volodia T (prietenii ştiu de ce!).
Ei bine pe acest sait apare un foarte interesant articol de analiză sociologică asupra alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie, scris de Vintilă Mihăilescu. Acesta este unul din autorii mei preferaţi din Dilema vecheNu atât articolul este interesant http://www.contributors.ro/politica-doctrine/o-revolta-morala/cât de semnificative sunt comentariile.

Chiar m-a mirat că acest articol a apărut pe Contributors.ro. De ce? Pentru că predomină aici articolele cretinilor cu pretenţii intelectuale care se consideră de dreapta, un fel de sectă catară în dispreţul  vulgului. Pot spune că există tradiţia aceasta românească a condescendenţei faţă de ceilalţi, practicată de alde P.P. Carp şi alţi mari latifundiari români din Partidul Conservator la începutul secolului XX, care a dus atunci la fenomenul nefericit al răscoalei din 1907. 



Care ar fi concluziile lui Mihăilescu?
Participarea şi votul masiv pentru Iohannis ar fi fost determinate de atitudinea dispreţuitoare care aminteşte de conservatorii de început de secol XX, practicat de Ponta şi comilitonii săi, care ar trezit revolta şi a declanşat energiile electoratului român. 
Pe de altă parte el leagă votul şi de dezvoltarea socială şi a mentalităţilor din România. Pentru că, să-l cităm pe Ion Conea, geograf şi geopolitician român interbelic, România este alcătuită dintr-o mulţime de ţări. Şi concluziile lui Mihăilescu sunt convergente cu cele exprimate de mine pentru a explica majorităţile pro-Iohannis din Suceava, Iaşi, Prahova şi Dobrogea. 

Ei bine, asta trezeşte reacţiile viscerale ale unor indivizi cu pretenţii care admiră necritic tot ce scoate pe sait Volodea T şi energumenii săi, sau fâsurile, dacă nu gafele politice ale lui Gabriel Liiceanu.
În paranteză, un articol de-al lui Tismăneanu despre guvernul Ponta semăna cu o dare de seamă utece de pe vremuri, unde era pus în cauză capitalismul nemilos şi putred care va fi învins de socialismul luminos, comentariul meu ironic a fost evident cenzurat, nu se face să spui adevărul despre anume porniri ale polemistului VT.

Convingerile mistice ale acestor cretini cu pretenţii spun totul, că a fost putsch în 2012, că Băsescu a fost un preşedinte normal, că oamenii s-au revoltat în iarna lui 2012 instigaţi de Antema3. Aceşti prostănaci nu sunt în stare să vadă un adevăr simplu. Succesul Antenei3 s-a datorat faptului că a relatat obiectiv atunci revolta românilor, materializată în succesul covârşitor al USL din parlamentarele din 2012 şi că numărul enorm al neaveniţilor din parlamentul ăsta cu 500 de membri se datorează cretiniei politice a martorilor lui Băsescu. 
Faptul că acum Antena3 a eşuat într-o gudurătură scârboasă pe lângă pigmeul Ponta şi că arginţii lui Voiculescu valorează mai mult decât onestitatea jurnalistică este cu totul altceva. Jurnaliştii de la Antena3 sunt de cea mai joasă speţă morală, doar nişte mercenari lipsiţi de orice scrupul.

Revenind din nou la faliţii mei, incapacitatea acestor indivizi de a nu fi cu adevărat intelectuali, adică polemici şi critici, de a lua totul de-a gata de la unii s-au erijat în instanţe morale şi intelectuale, fără ca să aibă scrupulul moral să se privească în ochi când au dat dovadă de amoralitate, prostituţie intelectuală şi lipsă de bun simţ este un eşec al elitei intelectuale româneşti. 

O spun cu cel mai mare regret posibil!

11 comentarii:

  1. Iar nu ai dreptate si ai doua pareri diametral opuse in acelasi...articol,cum e posibil Joe ??? Zici : " Antena 3 a relatat obiectiv revolta romanilor..."ca apoi sa spui " jurnalistii de la Antena 3 sunt de cea mai joasa speta morala "...hei,domnu ? Un ziarist de cea mai joasa speta NICIODATA nu o sa relateze onest ceva,ai inteles ? Te rog reciteste-ti inscrisurile inainte de a da send....
    In 2012 a fost un putsch ordinar,numai tu si Haznaua 3 o vede altfel. La fel a fost un putsch ordinar si faptul ca Ponta are doctoratul OK avand totusi 300 pagini copiate si spus ca el le-a scris,iar daca Ponta al tau pana deunazi lua conducerea Romaniei ca presedinte si nu ar fi luat Johannis ai fi plans zile intregi dupa Basescu,tine minte. Lasa-l dle pe Basescu ,treci la Iliescu,a fost mai bun ? L-a lasat pe A.Nastase sa fure ca-n codru...asa a fost bine ? dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cea mai mare sensibilitate pentru oameni ca tine este că Traian Băsescu să nu-l atingi nici c-o floare, reacţia ta m-a confirmat!
      Ce nu poţi să înţelegi ca partizan este că pot exista şi alternative, că unii pot face jurnalism, iar după aceea să-şi bată joc de principiile jurnalismului.
      Antena3 a devenit cea mai populară televiziune pentru că a transmis integral protestele din Piaţa Universităţii, în timp ce Rodica Culcer se juca la TVR de-a instructoarea de partid şi uteciştii. De atunci anumiţi tineri oportunişti mi-au devenit complet dezagreabili.
      Între timp Antena3 beneficiind de încrederea acordată de public a încercat manipularea publicului, până a deevenit atât de evident scârrboasă că acum nu se mai uită aproape nimeni la ea.
      Aşa cred mulţi în România că pot păcăli tot timpul pe toată lumea şi că beneficiază de impunitate.
      Restul comentariului tău este pe lângă subiect!

      Ștergere
  2. Forma romaneasca corecta este situri sau locuri, fiindca site insemna loc sau sit pe romanete. Uneori, prea mult liberalism democrat strica, chiar si intereselor nationale ( a se vedea tratatele secrete cu puterile din jurul Germaniei din secolul al XIX-lea de care unii national-liberali vechi stiau

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord, dar în limba română se foloseşte pentru situri arheologice!

      Ștergere
  3. Joe, niciodată n-o să ții cont de sfatul prietenilor: cretinii! (atenție la limbaj)

    Savant articolul la care ai comentat, cauzele însă recuperării lui Johannis la TII AR PUTEA FI cu totul altele, necauzale, ținând de psihologia maselor și de manipularea ei. Încerc:
    1. Fundalul a fost dominat de trimiterile la gherlă. Chiar dacă trimișii erau din ambele tabere, toți au căzut greu în balanța puterii, trăgând-l în jos pe Ponta. Tot ce e rău trage în jos puterea, nu opoziția.
    2. Similar recuperării Băsescu vs Năstase la TII în 2004: Băsescu a strigat hoții (turism electoral - prima dată?, autobuze cu opriri programate la secțiile de votare, după TI; tabăra Johannis a strigat hoții! (diaspora ÎMPIEDICATĂ SĂ VOTEZE), a strigat tare, subiect gras chiar pt o TV neutră sau chiar pro-Ponta. EFECTUL, ÎN AMBELE CAZURI: reacția scontată de MANIPULATORI - - vot pro BĂSESCU la TII 2004/// mobilizare (NE) așteptată, cu număr relativ impresionant de votanți la TII, pro Johhanis. Dormeam, dar, călcat pe bătătură, sar la bătaie, adică ies la vot, deși n-aveam de gând
    3. A se observa metoda Băsescu (repet, propagată în timp, din interbelic, de Corneliu Coposu), metoda: strig HOȚII chiar dacă nu mă fură, că știu că lumea întâi sare și abia pe urmă observă că nu s-a furat nimic) preluată de tabăra Johannis. Curioasă metodă la un neamț îndrăgostit numai de lucrul bine făcut.

    Mă rog, poate sunt subiectiv, sărac în argumente.

    Mă mut la comentatorii adevărați, cei care, spre deosebire de mine, stau cu ochii lipiți de ecran, hârtie și realitate. Tot timpul, nu ca mine care m-am ținut oarecum departe de fenomenul politic românesc un număr de ani.
    Lor, adevăraților, le adresez întrebarea (normal, și ție, Joe):
    Nimeni nu a reținut declarația lui Ponta cum că se retrage dacă pierd(e) prezidențialele? A spus asta, dacă memoria nu mă înșeală, chiar mai înainte de a se declara oficial candidat.
    N-a fost o simplă vorbă. Privind totul prin ocheanul acestei declarații, să vedem că o și confirmă după prezidențiale: admite că drobul de sare poate cădea pe bietul în copil (guvernul PSD, majoritar confortabil la momentul declarației prăpăstioase, majoritar și acum, după defecțiunea udemeristă), se dă sinucis în grup, în fruntea guvernului (scuzați, majoritar), etc.

    Într-un cuvânt, el s-a dat bătut din iulie, iar tabăra opoziției se opintește din greu să-l dea jos în 2015.

    Nu el se ține de putere, ci stânga și dreapta unite (unite prin faptul că n-au, niciuna, unul potrivit să-i ia locul) îl țin la fereastra guvernului până trece poștașul.

    Faptul că nu se ține de putere l-ar putea înnobila, dacă nu cumva, precum ciobanul mioritic, știe că soarta lui a fost decisă deja de baciul de peste ocean. Care, precum știm din alte Miorițe, crede că știe metoda cea mai bună de a paște oile în zonele estice, nelocuite de nemți. Și așa cum ne spun alte Miorițe, baciul acela transoceanic habar n-are cum se pasc alte oi, pe alte meleaguri, altele decât oile lui.

    Ar mai fi de spus, dar le va spune timpul.

    Un comentator amator,

    Laurențiu O.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo Lari. F bine scris. Dar cam strici orzul pe gaste. Daca nu esti visceral nu ai dreptate. :))

      M

      Ștergere
    2. Încă odată îţi amintesc că este vorba de Laurenţiu Orăşanu colegul meu de primară 1-4 de la Sc. Generală nr. 1, Ploieşti, cu care se învecina curtea casei mele, prin spate la cealaltă stradă paralelă.

      Ștergere
    3. Asta e o analiza foarte corecta a celor intimplate, sau care se vor mai intimpla. Astazi Johannis e la Timisoara, ca se implinesc 25 de ani de cind acolo a fost o zi, doua de Revolutie adevarata, preluata din mers si rasucita de diferiti tipi "in pulover". E frumos ca face acest gest de care altii n-au fost capabili.
      Acum , ca apele s-au mai linistit, dupa ce multi si-au dat seama ca lucrurile au decurs asa cum bine scrie Laurentiu, ramine de vazut ce vor face toti astia treziti din mahmureala de dupa.
      Daca si Johanniis intelege asta si presiunea de la "baciul de peste ocean" nu e prea mare, s-ar putea sa asistam la o colaborare surprinzatoare cu Guvernul asta atit de hulit in campanie. Daca Baciul insa vrea totul pina la capat, banuiesc ca asa va fi, o sa-l vedem in curind pe Basescu din nou la butoane, premier , etc, blabla. Dar atunci Johannis va suferi enorm, direct sau/si la imagine.
      Ramine doar de vazut daca el are "cojones" mai ceva decit Frau Merkel , sau nu ... dar nu cred.

      Ștergere
  4. Sunt iritat şi revoltat de monstruozitatea şi iresponsabilitate unora din forumiştii de la contributors.ro!
    Nu mai târziu decât azi se încearcă încriminarea lui Arafat pentru incidentul nefericit al prăbuşirii elicopterului!
    Un porc inutil numit Sorin Ioniţă abonat la stipendii de stat bociene şi alţi iresponsabili încearcă să lege pe Arafat şi SMURD de protestele din iarna lui 2012 care ar fi fost împotriva reformei sistemului medical.
    Problema este sensibilă şi discutabilă.
    Până şi în USA sistemul medical este reformat, de ce funcţionează perfect cel canadian fără a fi complet privat?
    Problema este de incompetenţă în domenii conexe, la 112, la cei care au grijă de echipamente care ar trebui să funcţioneze fără greşeală şi dacă tot vorbim, la salarizarea adecvată a medicilor.
    Aşa rămâne cum am zis, comentatorii de pe contributors sunt nişte cretini periculoşi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.telesurtv.net/english/multimedia/Healthcare-Systems-in-Canada-U.S.-and-Cuba-20140723-0078.html

      Ștergere
    2. Şi care este concluzia?
      Care este cel mai bun? Cel din Cuba?

      Ștergere