sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Revelaţiile udriste

Ieri seară în timp ce eu mă încântam la Filarmonica loco (ca să citez un distins critic baladesc în ritmuri de Toma Alimoş) media autohtone erau răvăşite de revelaţiile doamnei Udrea livrate pe site-ul Hotnews.

Când am revenit acasă şi, în loc să-mi lucrez mica mea cronichetă muzicală, luată în şuturi de experţi muzicali, locali sau de aiurea, stăteam prostit şi mă uitam pe toate posturile de ştiri cum se dădeau calupuri din zisele importantei politiciene, atât de intim legate de fostul nostru preşedinte. Pentru că dacă au revelat ceva cu adevărat îngrozitor, aceste revelaţii lovesc distrugător asupra mitologiei anticorupţiei lui Traian Băsescu. 

Am poposit finalmente pe Realitatea tv. De ce? Pentru că sunt probabil mai echidistant situaţi, decât, de exemplu Antena3, sau B1tv, România tv, iar Digi24 doar cita din Udrea.

Din început trebuie să vă spun că nu sunt de loc entuziasmat de maniera jurnalistică a lui Rareş Bogdan. Nu contest o anume bună credinţă şi un bun simţ ardelenesc, dar trădate de excese care dau cu oiştea-n gard, după tot o autohtonă expresie. Acum l-a mai livrat ecranului şi pe Octavian Hoandră, un frustrat scriitor clujean marcat de complexe intelectuale pompos ardeleneşti. Ei bine, aseară acesta a reuşit o emisiune deosebită, nu din cauza lui, ci mai ales a invitaţilor.
În primul rând a politicianului Ludovic Orban şi a excelentului jurnalist Ion M. Ioniţă (Johnny pentru amici!). Era prezent şi răspopitul CNSAS Bichir. Ulterior s-au alăturat şi Rareş Bogdan dar şi Alex Căuţiş, un alt jurnalist pe care eu nu dau doi bani, fost pe la reviste umoristice, Caţavencu, şi altele.

Dar ce spune în esenţă doamna Udrea în revelaţiile sale?
Că fundamental şi regimul Băsescu a fost la fel de mafiot şi de putred ca precedentul moşit de Adrian Năstase. Mafia transpartinică a lui Năstase, după cum spuneau invitaţii a fost preluată de Băsescu pentru a continua jefuirea României. Că în schimb Traian Băsescu a fost necruţător cu adversarii săi politici pe care i-a hăituit cui ajutorul DNA şi a lui Morar. În această scenetă sinistră Laura Codruta Kovesi juca doar un rol decorativ, nefiind dotată cu nicio putere, după cum se observă la Tiberiu Niţu, acum. În privinţa lui Kovesi, Băsescu s-a înşelat profund în negocierea cu Ponta pe procurori. Pentru că eu continui să cred în buna sa credinţă, în rolul său de Gorgonă care sperie şi încătuşează corupţii, indiferent de orientarea faţă de ex-preşedinte. Doamna Udrea ne spune acum că ea a negociat cu Ponta, în numele lui Băsescu numirea procurorilor. Ea ne spune că era sursa alternativă de informaţii la Florian Coldea, buldogul credincios sereist şi furnizor de informaţii. Asta pentru că brusc Udrea are revelaţia că acest general nu mai este sluga lui Băsescu, ba îl acuză că a contribuit la alegerea lui Iohannis! Cum o fi făcut SRI asta  Udrea este datoare să explice? Coldea i-ar fi comandat lui Cocoş să-i remită lui Ghiţă 500000 de Euro pentru postul Rotv
Ioan Mircea Pascu, europarlamentar PSD admite că ce spune Udrea este 100% adevărat, dar nuanţează în intervenţia telefonică că dat fiind statutul doamnei Udrea revelaţiile sale sunt adevărate.
Ce este clar pentru mine este că doamna Udrea se vede încolţită şi începe să arunce cu acuze în stânga şi-n dreapta, unele afirmaţii având nuanţe de adevăr, altele doar scorneli care să încaiere lumea.
Este clar că generalul Coldea a fost o slugă credincioasă a lui Băsescu până în urmă cu câtva luni, de când acesta se plângea că nu mai are informaţiile pe care le livra publicului. Coldea şi SRI aşteptau schimbarea, dar sunt convins că Maior şi generalii SRI aşteptau pe Ponta nu pe Iohannis. Pe de altă parte în Parchet sunt procurori putrezi precum Alina Bica. Sunt curios dacă Papici mai este în DNA şi ce rol are acum? (NB) Aflu pe net că l-a demis Niţu. Deci toţi hoţii şi corupţii arestaţi de DNA nu au de a de a face cu acesta.
Afirm fără să mă înşel că acţiunea DNA se datorează în primul rând doamnei Kovesi. Spre deosebire de Morar, doamna Kovesi nu este şantajabilă şi uite ce a făcut, ceva care este parcă mai tare decât Mani Pulite din Italia. Nu ştiu dacă PSD va fi desfiinţat, precum creştin democraţii italieni, pentru că la noi corupţia este înfiptă peste tot în partide, poate pesedeii să fie mai ticăloşi şi fără scrupule, sunt mai neaoşi, mai legaţi de glia strămoşească, dar corupţia liberală pute la fel.

Acum sunt mai sigur ca niciodată că pe madam Udrea o paşte puşcăria şi anonimatul, iar pe Băsescu îl aşteaptă zile grele, mai ales că străinătatea va fi oripilată de revelaţiile udriste. Cavalerul contondent al anticorupţiei nu este decât un găinar ordinar, doar expertiza lui în bufuri marinăreşti îl caracterizează plenar.

5 comentarii:

  1. Joe, ai gasit alt idol ? Kovesi ? Haida de. Nesantajabila ? Cu sotul dovedit spion ungur ? Vrei mai bine sa iti aduci aminte de faptele Dnei Kovesi (si ale lui Morar, sa nu il uitam pe Morar !). Hai, citeste-ti propriul blog de acu' un an - un an juma'. M
    Chiar crezi ca este vorba de lupta anti coruptie cauzata de o revolta morala ? O Epiphanie a slujbasilor de stat din ultimii 10 - 15 ani ? Au iesit cumva luminati si pocainti din biserica ? Joe, poti sa traiesti intru un continuu temporal sau numai in impulsuri momentane ? M

    RăspundețiȘtergere
  2. In ritmul asta, la viitoarele alegeri, cistiga Siriza, varianta romaneasca ... nu vrei s-o infiintezi tu Joe !? Te ajuta dm !

    RăspundețiȘtergere
  3. Joe, n-am inteles nimic nici de la Udrea, nici de la tine. Ba gresesc, de la tine am inteles totusi ceva: te referi intens la Udrea si Codruta si zici de Pulite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dincolo de politica asta mârșavă, sunteți niște simpatici!
    Cu un veritabil simț al umorului!

    p.s. domnul Joe are un performant aparat foto. Și un mare succes la prezențele artistice, care poposesc în Pitești!

    RăspundețiȘtergere
  5. ,,,ce a esuat Kovesi ? Ce a arestat si a zis apoi pardon ? Pe nimeni. Toti arestatii de ea sunt vinovati in derulare sau in puscarie. Ce vrei un mai bun sef de DNA ? Inteleg sa arestezi si apoi sa-ti ceri scuze dar n-are nici un caz... Fiind toti politicienii implicati in ceva penal nu are cum gresi,,Asa ca ,ciocul mic,sa dea inainte aceasta Kovesi indiferent a cui o fi,ce importanta are ?,,,nu ? dm

    RăspundețiȘtergere