miercuri, 4 februarie 2015

Cum să nu mă umplu de nervi?

Sunt un constant lector al revistelor culturale, Dilema veche şi România Literară pe hârtie, Observator Cultural online. Mai foiletez şi revista 22, când sunt subiecte culturale, site de tipul Contributors.ro.

Dar cel mai tare m-a enervat faptul că la un articol de pe contributors.ro:


mi-a fost ştearsă postarea mea de pe forum.

Cam ce spune doamna Marcu?
Păi îi acuză complet anacronic pe cei de la Observator cultural că sunt cam antisemiţi în siajul lui Volodea Tismăneanu.
Şi ce argument foloseşte doamna Marcu?
Că sunt cam ca cei de la Gazeta Literară din anii 50! Chiar dacă acuza făcută OC este stupidă şi respinsă ferm de scriitori români de origine evreiască, doamna Marcu se foloseşte de acest argument.
Care ar fi fost vina postării mele?
Pentru că o avertizam pe autoare că dacă foloseşte argumentul Gazeta Literară în favoarea lui Volodea T. riscă să întoarcă împotrivă toată istoria comunismului românesc strâns legată de familia respectivului. Ba i-am sugerat să folosească arheologia din România Mare ca mai potrivită în chestiune. Ei bine! Voiosul şi neobositul Volodea T. care, presupun că el mi-a şters postarea, dat fiind că este cenzorul platformei nu scapă ocazia să-mi folosească argumentul şi hop ţop cu un articol în care se autovictimizează citând din respectiva foaie hebdomadară. Dar nu scapă ocazia, când enumeră victimele lui Veceu Tudor să-l extragă pe al lui Petre Roman. Deh, nu merită să fie pe lista în care tronează Volodea, Roman a avut neruşinarea să facă politică, reuşită sau nu, într-o perioadă foarte tulbure, şi nu poate fi pe lista de fii de foşti, a lui Tismăneanu este doar discriminatorie. Niscaiva obiceiuri de cenzor din vremuri apuse mai răzbat prin pojghiţa de neocon de mare bonton.
Dar bontonul băsist, că de le este vorba, este acum călcat în picioare şi dat de toţi pereţii de cea care întrupează cel mai bine băsismul, anume duduia Elena Udrea. Ca o Gorgonă Meduză dezlănţuită dă de pământ cu toţi ex comilitonii domniei sale. Şi Ion Stanomir, alt deontolog de contributors.ro  scrie acolo despre februarie 2015 ca sfârşit de ciclu istoric. Pasămite pesedismul, bastardul stângist al fesenismului şi-a trăit traiul. Dar sfielnicul Stanomir nu zice nici pâs de prăbuşirea mitologiei băsiste prin dezlănţuita Udrea. Chiar ninica, ninicuţa gheaspre reşpectiva?
Pe de altă parte am încercat să văd ceva după secvenţa Digi24 cu Hurezeanu. Nu se putea, peste tot clănţăii de serviciu, păreriştii de doi bani afiliaţi. Realitatea tv depăşise stahanovist planul invitând vreo 10 persoane, care în niciun caz nu erau un cor antic. Televiziunile de ştiri şi politică sunt incapabile să treacă de anumite reflexe care le face complet neinteresante, vinovaţii principali fiind aşa zişii moderatori. 

Aşa că am trecut pe Fishing & hunting fără sonor, că aşa sunt peştii...muţi!

Acu' de ce să nu-l concurez la vorbărie goală dacă vreţi pe unul din subiecţii opiniilor mele?

5 comentarii:

  1. Elena Udrea e tot mai simpatica ! Si daca tot ce spune e adevarat ( foarte probabil ) atunci intra tot PDL-ul NOU la puscarie si tu te faci totusi PSD-ist, de cind astept eu ziua aia !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Mircea de unde ai mai scos-o?
      Păi hoţii sunt toţi la fel, hoţi.
      Iar asta-i curăţenia de iarnă a PNL de elementele corupte din fostul PDL.

      Ștergere
    2. Pai,pe vara-toamna se facea curatenie doar in camara si acum s-a intrat in sufragerie? A durat cam mult, adica atit cat sa nu se vada gunoiul de sub pres. Sa zicem bine si acum decat niciodata.

      Ștergere
    3. ca sa nu mai zicem ca de "vechiul PNL" n-a mai ramas oricum. Il plimba pe Atanasiu peste tot ca bunica din geam. Dar el e mai molcom la intelegere..Cred ca de asta l-au scos si pe Stavarache din arrest. Il mai scot sau mai ea o gura de aer ca sa poata povesti totul despe vechii sai colegi. Si remarci a sunt executati numai PDL dintr-o anumita ramura..
      Si Mirciulica are dreptate. Imi place Udrea. Pana reuesc sa ii inchida gura intr-un fel sau altul. Dar cred ca deja numele lui stii tu cine si al lui Kovesi devin cam uzate. "Calomniaza, calomniaza, intotdeauna ramane ceva" zicea fostul Episcop de Autun :)))
      M

      Ștergere
  2. Negut,vechi communist, taranist, PAC-ist si esuat la PNL! Mentalitati staliniuste!

    RăspundețiȘtergere