marți, 10 februarie 2015

Frivolităţi cu duduia Udrea

Ieri seară 9 februarie 2015 a fost un moment decisiv în cariera fulgurantă în politica românească a acestei dudui. DNA adresase două cereri de cercetare şi trei de arestare. Parlementul le-a aprobat pe toate.

În favoarea sa duduia Elena a ţinut un discurs menit să impresioneze audienţa. Şi-ar fi dorit să fie cercetată, dar nu arestată, lucru care i-ar fi blocat posibilitatea exprimării publice. SRI a fost spălat de comisie şi mai abitir a fost curăţat generalul Coldea. Fiindcă venii vorba de acest inamic de ultimă oră al duduii părea că este suferind fizic. 
Duduia Udrea uită cum tăia şi spânzura cu Traian Băsescu având în Coldea arma nemiloasă cu care distrugeau inamicii cuplului prezidenţialo pleşcoist!

Dar revenind de la tribună duduia Udrea a comis un gest care a trezit multe interpretări. În hermeneutica de pârnaie a nu mai puţin faimosului posesor de lei vii (nu de hârtie!) Sile Cămătaru, acest gest ar semnifică tăcerea, tac dacă taci şi tu. Duduia ne-a dat explicaţie că este gestul făcut către un prieten că totul e bine. Cin' să fie pretenarul, oare este conu ex-marinel, sau o fi alt borfaş?

Toţi şi-au dat cu părerea aseară despre acest gest. La Realitatea tv un domn ziarist franco - român cu figură de actor de cinema, Nicolas Don spunea că acesta este gestul de tras pe nas cocaina, sau la borfaşul francez semn că v-am tras-o! Apropo de Nicola(s) acesta este mereu la costum, dar pe dedesubt nu poartă cămaşă, ci un tricou anchior!
Lângă el se află o jurnalistă pe care n-o mai văzusem de mult, Florian Jucan. Această doamnă şi păstrat atractivitatea şi de ce nu distincţia, cu trecerea timpului şi a prezenţei active pe vremuri prin tabloide. Comparând-o cu duduia Elena, Floriana are un aer de doamnă, nu are vulgaritatea agresivă a primei. Vorbind de Floriana mi-amintesc că avea un fel de clasament: în top cu Floriana. Folosind o anagramă ar fi fost mai reuşit titlul: în pat cu Floriana...hahahaha...

Că tot venii vorba de jurnaliştii studiindu-l aseară pe Emil Hurezeanu, jurnalistul meu preferat am ajuns la concluzia că nu-şi vopseşte părul, pur şi simplu poartă o perucă, probabil a chelit şi este grizonat. Ce ţi-e cu cochetăria masculină!

Iohannis a ţinut un discurs bun la Parlament, a subliniat deosebirile clare ale prezidenţiatului său comparat cu precedentul şi că îşi doreşte un Parlament puternic. Nu are de gând să uzeze de referendumuri cu caracter populist. Mă bucur că oameni care nu-l apreciau, au început să vadă în el o soluţie pentru România. Astăzi Iohannis pleacă la Paris, capitala Franţei, cel mai vechi şi statornic prieten vestic al României. Franţa a fost creatoarea şi garanta României moderne şi Iohannis face acolo primul său drum în calitatea sa de preşedinte. Foarte bine!

Cel mai sensibil eveniment al momentului este situaţia din Ukraina. Amicul Mircea mi-a explicat ce a spus de fapt doamna Merkel despre Zidul Berlinului. Atunci când s-a construit, tancurile americane şi cele sovietice se aflau faţă în faţă. Zidul a fost timp de aproape 30 de ani o soluţie detestabilă pentru Germania şi pentru germani, dar oricum preferabilă confruntării armate. De aceea doamna Merkel doreşte o negociere politică pentru Ukraina nu războiul care deja are 5000 de victime. 

ISIS, detestata gherilă islamică fundamentalistă şi-a găsit naşul. Eroarea acestor demenţi a fost fatală, au ars de viu un pilot iordanian. Aceşti imbecili nu au înţeles nimic din Septembrie Negru al palestinienilor, care s-au comportat la fel în Iordania. Iordania a distrus deja prin bombardamente 20% din puterea militară ISIS şi au de gând să pornească şi operaţiuni terestre. Acolo orice negociere este exclusă. Cu indivizi care taie capete şi dau foc de vii la ostatici nu se poate discuta decât cu mitraliera.

PS Excelent articolul lui Dinu Flămând, citiţi-l:

http://www.cotidianul.ro/per-total-catastrofa-256377/

23 de comentarii:

  1. Jo,daca erai un om integru si impartial " ai fi dat Cesaului ce e al Cesarului "... Ai fi apreciat sau nu daca nu s-a sarit calul cu aceste cereri de arestare si ai fi spus ca cu nimeni nu s-a procedat asa,nici macar cu A. Nastase,hotul -hotilor nici cu Vantu cel care a escrocat cateva sute de oameni fatisi,fara echivoc etc. Nu iese fum daca nu-i foc ,se intampla ceva in neregula cu SRI ul tau iubit . Eu l-am revazut pe ecest general interimar la cuvant a doua oara ,era alb ca varu,slabit de nerecunoscut ,nu era la treaba lui. Sper ca Johannis sa nu mai lucreze cu el altfel pierde mult . din autoritatea prezidentiala. Daca Udrea -duduia cumn ii spui tu este vinovata sa plateasca dar ce-s cu metodele astea noi ? Cei care au praduit tara prin Microsoft ( cei 9 ministrii ) stau acasa si se uita la TV isi aranjaza probele iar nadam-duduia Udrea este arestata pentru implicare Microsoft,chiar nu vezi asta ??? Pana si papagalul de Cristoiu a sesizat...ce naiba Jo,fii tata impartial...dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Traim marele paradox : Justitia "independenta" a scapat de sub control ... daca Udrea pune degetul la nas,, Basescu va veni cu masca de gaze !

      Ștergere
    2. Măi Dorule,
      Eu înţeleg că iubirea dintâi nu se uită!
      Dar spă stăm strâmb şi să juddecăm drept.
      Udrea este o borfaşă! Cine a învăţat-o cu gesturi de puşcăriaş?

      Ștergere
    3. De ce ii spui asa ? Te pazezi pe fapte ? Vezi J, de asta nici tu nici baietii aia cu care esti in partid nu sunt nici liberali nici democrati. Nu conteaza niciodata mijloacele daca scopul este bun. Si tristetea este ca se considera Machiavelli fara ca macar sa aiba habar ce a vrut sa spuna. Adevarul mai Joe este ca popularii cam sunt fascistii fara teoria rasiala. Iar PDL istii tai ce au inghitit PNL sunt toata amestecatura aia ce a prosperat sub Comunism fara a fi Comunisti. Stat centralizat care aplica legile cum vor.Partid Unic. Lider Providential.Executii Publice. Utilizarea aparatului contra adversarului politic. Reprezentantii statului care se considera Statul. Binele lor declarat ca unic adevar public. Lichidarea opozitie si a libertatii de expresir. Etc. Si imi e frica sa ma semnez. Nici macar aici

      Ștergere
    4. Cred că glumeşti!
      De ce să te temi?
      Doar ciocoii ăştie de partid se pot teme!

      Ștergere
    5. Ciocoii de partid imi place. Adica aia care fac politica pentru interese personale si isi schimba ideologia de la o zi la alta ? Te gandedti la vre-un partid anume ?M

      Ștergere
    6. Îi ştii tu mai bine!
      Unul se numeşte Tăriceanu, prostovanul proştilor, nu-l prinde în palton şefia la Senat!

      Ștergere
    7. Adica nu va e frica pentru ca sunteti "curat" ? Zicea Drejinski "nu exista nevinovati ci doar oameni de care nu ne-am ocupat". Si chiar daca sunteti "curat" - greu de crezut pentru un om normal- ce o sa ziceti de 6 luni de arest preventiv , fara vre-o vina, dupa care sa vi se spuna: gata poti merge acasa. Ca doar nu tot astia sunt cei ce s-au ocupta (ca exemplu doar) de Ruseanu. Va aduceti aninte de Ruseanu ? Ala care se impotrivea unirii ?

      Ștergere
    8. Dzerjinski era nobil polonez şi şeful CEKA!
      Inamicii Unirii din 1859 au fost Balş şi caimacmul Vogoride în Moldova!
      În 1916 mai era PP Carp antirus!

      Ștergere
    9. Joe, daca cu mana pe inima esti mandru de noii tai colegi chiar incep sa ma indoiesc de oameni. Inteleg sa ii sustii cu speranta ca esti si tu la putere si poate iese ceva. Dar te rog nu imi spune ca iti place gustul. Cum naiba sa nu vezi langa cine stai in banca ? Ba a fost cat pe aci sa fii coleg si cu Udrea pe care o tot injuri. Bre, seful tau Blaga a trecut prin FSN (aia de au spart sediul PNL) prin Internationala Socialista. Apoi la Populari cu Basescu si acum e liberal ? Pardon, liberal social crestin. Exact ca in Caragiale. Din text.M

      Ștergere
    10. Eu sunt convins de exemplu că Vosganian nu are nicio vină.
      Cât despre ăia de la PDl dacă sunt candidaţi de pârnalie foarte bine, aştept!
      Deocamdată la noi la PNL a făcut curăţenie Băsescu, să avem răbdare, nu ascumd că mi-l doresc pe Videanu la puşcărie!

      Ștergere
  2. Ca de obicei vrei legea aplicata dupa cum iti place sau nu subiectul. Sec 21 ?
    Si "simti" cine e ticalos si cine baiat bun. Stim Johannis Olimp (cf tie, principala calitate este ca e roman ?!) dat cf traditiei cu tine incepe sa mi se faca frica de ce o sa devina..
    La subiect doar:
    A. De ce trebuia arestata preventiv ? Habeas Corpus ridicularizat.
    B. Dl Gen s a aparat cu vechiul "dai in mine dai in fabrici si uzine"
    C. Ci IS ce iti spuneam si ieri: daca se dorea oprit se facea raid. Vezi si propunerea Rusa la ONU. Dar nu se vrea...

    RăspundețiȘtergere
  3. Doua contestari matinale: "Astăzi Iohannis pleacă la Paris, cel mai vechi şi statornic prieten vestic al României." - presupun ca te referi la Franta, nu Paris, enfin, eu am indoieli in privinta "prieteniei" ... hai s-o punem in categoria din fabula "vrem egalitate, dar nu pentru catei!"
    A doua tine de limba romana: Ce ţie cu cochetăria masculină!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta mi-a soarta, să-mi detectezi ortografia din Canada!
      Mai ales, când ai dreptate!

      Ștergere
    2. Si la Liceul # 2 am avut profesori de romana exceptionali, Madi Popa, Papa Enciu ...
      Legat de Franta, cred ca am fost pentru ei un soi de semi-colonie, unde au reciclat (pe sume consistente desigur) tehnologii invechite, armament uzat moral etc. Micul Paris este o butada, ai vazut marele Paris la ce distanta astronomica se situeaza de varianta damboviteana si spun asta fara nici o malitiozitate la adresa orasului in care am studiat si apoi am muncit vreme de peste 20 de ani.

      Ștergere
    3. Eşti mefient cu Franţa!
      Uite aici:
      http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19341996-live-text-conferinta-presa-comuna-klaus-iohannis-francois-hollande.htm

      Ștergere
  4. Joe inainte sa citezi din Johannis (haida de) poti furniza vre-un exemplu practic de prietenie a Frantei fata de Romania ?
    M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragul meu speram comentarii despre Duduia!
      De istorie te pricepi prea bine, mai bine ca mine!
      Doar lui Napoleon al III îi datorăm existenţa modernă.
      Toţi clasicii sec XIX iubeau Franţa y compris cei cu educaţie germană sau austriacă.
      Putem să afirmăm înainte de 1850 de românism, nu prea!
      Aşa că iartă unele din prostiile ultimilor preşedinţi ai Framţei relativ la noi şi povestea cu ţiganii, au ei arabi care sunt mai răi la cub!



      Ștergere
    2. Inteleg de la tine dragostea pentru Franta. Intrebam invers. Eu nu stiu. Iar N 3 , ca toti francezii a luat fata.Aprobarea am capatat o la Osborne caci englezii sprijineau Turcia in fata Rusiei. Si cam tot atunci s a hotarat Domn strain. Eu vorbeam in schimb de "unirea" prin absorbtie a PNL IN PDL. Zau daca mai exista un stfel de exemplu mondial. Si te intrebi de ce lumea ne considera "flexibili"M

      Ștergere
  5. Legat de slabiciunea ta de astazi (Duduia, care involuntar ma duce cu gandul la Lupeasca...) uite un comentariu pertinent:
    http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/ce-se-ascunde-in-spatele-scandalului-udrea-366862

    In privinta Frantei, personal diferentiez cultura franceza fata de politica lor, in special cea externa ... si nu pot omite faptul ca am avut monarhie habsburgica, nu de bourboneza!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc de lectură!
      Acum şi eu îţi propun pe Alinuţa cea înţepătoare:
      http://www.romaniacurata.ro/trei-mesaje-dupa-elena-udrea/

      Ștergere
    2. Apropo de Alinuta. Doua lucruri nu am crezut ca se vor intimpla pe lumea asta. N-am crezut ca va cadea comunismul si al doilea ca Alinuta o sa-mi miroase ciorapii. Iata ca la o distanta de 25 ani, amindoua lucrurile s-au indeplinit. Daca primul este un lucru cit se poate de public iata ca si aldoilea a devenit posibil in noiembrie a doua zi dupa alegeri. Eram la aeroport la H. Coanda, tocmai ce vorbisem cu tine la telefon. La controlul bagajelor de mina, inainte de a trece prin detectorul de metale brusc mi s-a cerut sa-mi dau jos pantofii. Asa ca am ramas in ciorapi chiar in fata duduii. N-a facut nici-un semn din nas, asa ca a fost totul in regula. Nici pe Romania Curata n-a scris nimic despre eveniment chiar daca am simtit cum ne masura din cap pina in ciorapi. Presupun ca i-a placut mirosul de maple leafs. L

      Ștergere
  6. eu cred le-a urat de "bine" Leafs-ilor, de aceea sunt unde sunt in sezonul asta!

    RăspundețiȘtergere