luni, 2 februarie 2015

Miliardarii de carton

Pe la sfârşitul anilor 1990 şi începutul anilor 200 se purta sintagma miliardari de carton. Aceştia erau foşti îmbogăţiţi din bişniţa multiplă prin Iugoslavia, turcia şi alţi vecini. Aceşti îmbogăţiţi erau extrovertiţi îşi etalau averea cu sfidare ciocoiască. Mulţi dintre ei au dispărut, murit, au sărăcit. Am mai rămas câţiva care unul este la puşcărie Becali şi altul stă ferit, Cataramă. Dra acum ecarisajul DNA şi al justiţiei îi revelează pe alţi miliardari de carton, dar acesta este armat! Aceştia au reuşit să spolieze economia românească. Din grămada de fier vechi ei s-au îmbogăţit neruşinat precum Videanu, care a moştenit terenurile de la Vulcan, intreprinderea de cazane şi utilaje grele, aflată într-o zonă devenită acum centrală a Bucureştiului. Altul precum Adamescu a preluat sistemul de asigurări românesc. Pe lângă aceşti miliardari de carton s-a dezvoltat o mafie politică care a procedat la jaful organizat al României, este o mafie transpartinică, s-a dezvoltat plenar pe vremea lui Năstase, preluată cu succes de către Traian Băsescu. Băsescu marele cavaler al anticorupţiei însă a făcut curăţenie în această mafie, băgând la puşcărie prin intermediul DNA - Morar şi al judecătorilor aserviţi pe cei prea apropiaţi politic de Năstase, sau alţii pe care Băsescu îi ura pur şi simplu.
În afacerea cu justiţia Băsescu s-a înşelat în privinţa lui Kovesi. Această doamnă face lucruri fără precedent, distruge mafia personală a lui Băsescu. Prin punerea sub acuzare a Elenei Udrea, cel mai important pion politic şi sentimental al fostului preşedinte. Se produce o adevărată   avalanşă de tip domino, zilnic oameni din această mafie personală sunt puşi sub anchetă. 
Cea mai mare dilema a mea este cum au putut prim miniştri ca Tăriceanu şi Boc să numească miniştri indivizi neruşinat de corupţi? Pentru că orice s-ar spune cei doi prim miniştri nu par atinşi de fenomen, chiar dacă se ridică şi asupra lor suspiciuni. Pentru prim ministrul Năstase nu am nicio dilemă, el era un capo mafiot, sub pojghiţa intelectuală, stătea un ciocoi lacom şi neruşinat, de cea mai joasă factură. 
Acelaşi tip ciocoiesc îl prezintă fostul preşedinte, maestru în tinereţe al contrabandei, legitime în vremuri comuniste. ilegitime în capitalism şi democraţie. 

Toţi aceşti ciocoi sunt în acelaşi timp miliardari de carton, consistenţa lor începe să se topească ca gheaţa pusă la soare.

16 comentarii:

  1. Draga Joe, asa cum ti-am mai spus, tu nu esti nici liberal si nici de dreapta. Ba in articolul asta amintesti de mania proletara, de bolsevismul anilor 49-50. Nimic rau in asta. Fiecare are drept la credinte despre lume. Welt...etc. Dar asumati-le omule. Spune ca esti comunist. Majoritatea Romanilor tanjesc dupa statul Tatucului cu un lider puternic care face pentru binele poporului, un stat care are grija ca toti sa foe la fel, sa nu starneasca invidii ca nu da bine, un stat in care organele nu aplica legea ci ceea ce se merita conform unei morale "generale" raspandite prin mas media, o "justitie de agora" care in dimensiune politica aplica trotkismul "cine nu e cu noi este impotriva noastra". Ma induiosez cand regasesc logica din faimoasa arie/discurs a Evitei "ca daca nu ar fi pentru voi cum asi putea eu sa il iubesc?".
    PS: miliardar de carton se refera la miliardari (milionari, centinari etc) care dau numai aparenta bogatiei fara sa o aiba in mod real. In exemplele tale cam toti au fost reali.Averi solide
    PS2: nu e nimic rau sa incepi de jos sau sa iti faci averea din comert. Inseamna munca multa pe termen lung. Vezi WalMart de exempl. Si nici nu este rau sa iei oportunitati. Vezi Rotchild, Krupp, Rockfeller. Si nu e rau sa profiti de o idee. Vezi Coca Cola. Cum spunes Rehtt Butler, poti face bani multi din constructia unei lumi sau din didtrugerea uneia. Vezi Onassiss.
    PS3: folosesti -ca toata intelectualitatea mediatica - ciocoi in sens gresit. Chiar Filimon il folosea impotriva proastei educatii si nu impotriva imbogatirii rapide. Copos, Paunescu, Tiriac, Voiculescu, Patriciu au/au avut educatie mai multa decat majoritatea.
    PS3: nu comentez acum nous ta iubita. Am sa o fac on 2-3 luni
    M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil pentru tine Videanu este o avere solidă, pentru mine doar dubioasă.
      Cataramă domina la un moment dat scena acum este cam dispărut, era securist angajat la industria lemnului şi mobilei, a folosit din plin expertiza.
      Am şi aici nişte jmekeri care au vândut piese de schimb Dacia pe televizoare Samsung la începutul lui 90, ciocoii de la Regent, au dispărut, faliment escrocherii făceau capitalism din banii Daciei Piteşti.
      Mult mai curate au fost afacerile media, Expres, EVZ la început.
      La noi ca oriunde au fost ţepari, escroci, dar şi mulţi oameni serioşi.
      Copos care părea solid s-a ţinut de găinării în sport. Am stat la hotelul lui Sport care era doar spoială, prea mult ciocoism, prea multă jmekerie de doi bani!

      Ștergere
    2. PS Udrea altă figură solidă a politicii româneşti se baza pe averile solide din PDL, obţinute absolut legitim vezi Videanu.
      Azi procuroriii care o anchetează nu mai sunt de încredere! Erau când îi anchetau pe corupţii liberali sau pesedişti, ăia nu avea averi solide şi legitime.
      Aşa că prefer ca toţi hoţii cu aere de cavaleri de industrie care au dat ţepe şi au furat din avutul public să intre la puşcărie!
      Nu-i comunism, este justiţi şi dreptate!

      Ștergere
    3. exact cee ce spuneam. poti te rog sa explicit justitie SI dreptate ? sunt egale, echivalente, sinonime ? repet. exct cum spuneam.
      PS: trebuia sa zic ezact
      PS2: "Copos care parea SOLID s-a tinut de GAINARII IN SPORT" . avem Prefectura. Nu vad ...

      Ștergere
    4. Eşti criptic?
      Nu prea înţeleg ce vrei?
      De acord nu întotdeauna dreptatea şi justiţia sunt echivalente!
      Dar în cazul unora care sunt deştepţi pe spinarea contribuabilului atunci pedepsirea lor este justiţie!
      Afacerile sunt afaceri, furatul cu politică este furt! Simplu!

      Ștergere
    5. Joe, faci legaturi caudate. Ce legatura intre averea lui Copos , solida , bazata pe lantul Ana si investitiile hoteliere viabile si functionale si acuzatiile legate de fotbal (care eu asi zice ca sunt ciudate...)? Omul asta a avut initiative, a plecat de la mai nimic. A creat un brand foarte bun care de 20 de ani este de success: cofetariile Ana. Intra intr-un magazine si vezi cu proprii tai ochi. Asta este capitalistul autohton pe care ar trebui sa il aperi.
      Si cam cine crezi tu ca este contibuabilul ? Pensionarii ? Taranii din agricultura de subsistenta ? Functionarii de stat ? Sau exact astia pe care ii injuri, cei ce creeaza locuri de munca platesc salarii si apoi cei ce primesc salarii in mediul privat. Inainte de a folosii "banii nostril" vezi cine sunt aia de a caror bani vorbesti. Si nu "nu intotdeauna" : NICIODATA legea nu este echivalenta cu dreptatea. Tu faci confuzie iarasi: justitie si dreptate sunt echivalente. Justitia cu J amre se refera la un organism de stat ce urmareste aplicarea legii. Iar dreptatea este o categorie ce tine de morala momentului. Nu este unica si nici sacrosanta. De exemplu este immoral in socialism sa nu muncesti. Deci este drept ca cei ce nu muncesc sa fie pedepsiti. Dar ca sa ii pedepsesti ai nevoie de o lege care sa defineasca si incalcarea dreptatii si consecintele acestei incalcari. Asa ca cineva, care are puterea atunci si care se autodefineste ca generator de morala si respective dreptate, scrie si promulga o lege. In acel moment devine illegal sa nu muncesti. Si bang, liberatatile individului primesc un pumn in gura ! Asta trebuia sa o stii si tu din experienta. Da, una dintre porunci spune sa nu furi. Dar ce inseamna "furt"? Ei, uite raspunsul asta este dat in tarile anglo-saxone de un juriu sau de un judecator bazandu-se pe precedente. In alte tari, este dat de un judecator, bazat pe referatul imbatabil al unui procurer si sub amenintarea opiniei publice (care mereu vrea sange daca este asmutita de o presa dedicate) si poate chiar si a unor servicii cum stim ca s-a intamplat si poate (daca este sa dam crezare unor autodenunturi) se mai intampl. Dar stiu ca devine complicat cand lucrurile sunt atat de clare: vinovati mama lor de burjui

      Ștergere
    6. http://adevarul.ro/news/societate/marile-privatizari-marile-tepe-date-romaniei-legaturile-periculoase-milionari-politicieni-ruinat-industria-tarii-ultimii-25-ani-1_54cf557c448e03c0fd342010/index.html
      Asta zice presa şi cred că unele au parfum de adevăr!
      N-or fi toţi comunişti ca mine!

      Ștergere
    7. Joe, vorbesti serios ? Ala e articol ? Cu tragedia inchideri fabricii de caramizi din Tg Jiu !!!!!!!!!!!!!!!! ? Care de fapt nici nu s-a privatizat ! Bai dar cat de ticalosi si idiotic unt aia de la Mittal care au plati milioane multe ca sa piarda bani in Romania numai ca sa dea pe bietii muncitori afara ! A spune ca e un articol de rahat este un euphemism. Niste afirmatii buimace, false, mincionase sau complet idioate. Unde e bre argumentarea pentru macar o singura afirmatie ? Ca s-au inchis ? Da; unele (precum caramizile ha ha ) pentru ca erau sortite pieirii si fusesera sustinute din exporturi si din viata aia care o duceam. Altele pentru ca nu mai puteau face fata competitiei externe singure (fara Renault sau Ford ce sansa crezi ca ave Dacia sau Oltcit pe pietele externe ? hai sa fim seriosi). In fine unele au fost assassinate de cretinismul analfabet al mass mediei si populatiei ? De ce nu s-a vandut cand se putea ARO, Tractorul , Semanatoara, camioanele de la brasov, Autobuzul Bucuresti etcetc ? Nu , le-am pastrat. Si acum Oltchim o sa moara pentru ca nu s-a vandut cand inca se mai putea...Sa ii pupam in c...pe rusii aia care au cumparat Slatina, exemplu mondial de idiotenie economica ! Aduci bauxita di Bihor !! Sau combinatul de la Calarasi ! da. uita aia de au scris sunt exemple clare de communism analfabet. ala nu este nici macar informative (ca este incomplete si incorrect). Este un fel de traiasca clasa muncitoare cu ceva xenofobie, isolationism si autarhie. Mentalitate de om cu 7 clase de prin '50

      Ștergere
    8. Ah, dar am uitat, Adevarul nu este Scanteia ?

      Ștergere
  2. Joe ! daca vrei sa admiri o politiciana , o "institutie", care sa nu te oblige sa fi dezamagit cindva, sa-ti schimb idolii, atunci lauda si iubeste doar pe Doamna Nuland. Ea e Guvernul, Presedinta, Curtea, Serviciile, Armata, Alegeri libere, Cursul de schimb, etc. Deci este o constanta universala, nu te poti insela niciodata... si nici n-o cheama Elena !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu ma insel "Steaua asta polara" a fost in vizita la Bucuresti acum vreo 2 saptamini ... cu un nou set de "teme de casa" . Oare e si Basescu pe lista !? Ar fi prea de tot !

      Ștergere
    2. http://www.cotidianul.ro/kovesi-a-fost-pusa-la-dna-de-departamentul-de-stat-al-sua-256017/

      Ștergere
    3. La la la laaaa la !
      Joica ce mai zici maine draagg ?
      vezi site-ul de mai sus de la marele sustinator al lui J. deci bun, dea-l vostru

      Ștergere
    4. Desteapta-te Romane (vre-o data)

      Ștergere
  3. ,,,,Eu nu cred in Tariceanu. Daca era de ne-atins,ii demasca pe cei de la afacerea Microsoft cand ia avut ca subalterni. A pus min. de interne un tip de " pe strada " mare corupt,arestat , care-si primea spaga la birou.. Ca sa nu afle in mandat ce se intampla in afacerea Microsoft ar fi trebuit sa fie prea prost si nu e. A pus botu,o sa fie al doilea prim ministru dupa gratii. Tu te-ai inselat la multi,hai sa vedem.dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite care-i treaba! Singurul prim ministru acuzat este BOC! Nu Tăriceanu!
      Tu te exprimi ca şi cum ştii mai bine decât justiţia.
      Idolul tău feminin va intra la puşcărie, însă!

      Ștergere