joi, 5 februarie 2015

Sfârşitul vecinului

Cine este vecinul?
Este cel mai puternic om din Piteşti, Argeş şi Muscel, adică Constantin Nicolescu.
Cineva îmi spunea că singura sa şcoală absolvită pe bune a fost cea profesională de mecanici auto. Diplomele de subinginer, economist, şi doctor în economie le-a obţinut datorită poziţiei politice.
A avut poziţii de putere şi înainte şi după 1989. După revoluţie a ocupat toate poziţiile politice de forţă din acest judeţ, a fost prefect, a fost senator, a fost mai ales preşedintele Consiliului Judeţean Argeş. El este poate expresia conceptului de baron. A organizat şi condus cea mai puternica organizaţie a PSD din ţară. În vremea retrocedărilor funciare unde ar fi trebuit să primească cineva pământ se trezea vecin cu Nicolescu, mai ales în zone intravilane. De aici i-a venit şi porecla de Vecinul! Constantin Nicolescu a fost şi creatorul marilor bogătaşi ai judeţului, marii afacerişti din zona construcţiilor şi a infrastructurii, şosele, poduri sunt creaţia lui. Uite că de la pod şi fonduri europene se trage. A primit azi sentinţa de puşcărie cu executare de 7 ani şi 8 luni. Şi-i mai bagă în rahat şi pe primarii din Curtea de Argeş şi Câmpulung care aveau nevoie de repararea unor şcoli.
A făcut şi bine unor oameni, dar răul pe care l-a făcut favorizând primari şi afacerişti corupţi care au furat oamenii şi în loc de lucruri folositoare pentru localităţile judeţului aceşti nenorociţi moşiţi şi protejaţi de Nicolescu şi-au umflat buzunarele şi burţile. 
Aproape de el se află celălalt om tare  al judeţului primarul Piteştiului, Pendiuc, aflat în stare de arest. Azi au mai primit puşcărie şi afaceristului Penescu şi al oamenilor săi.
Aşteaptă deputatul Mircea Drăghici, implicat şi el în afaceri necurate. Dacă te uiţi la parlamentarii PSD, observi că mai toţi sunt rude cu Nicolescu sau locotenenţi de ai lui. 
Îmi aduc aminte cu un rictus de definiţia comunistă a judeţului Argeş: Judeţul cinstei şi a onoarei. După cum arată liderii de azi care sunt descendenţii cei cinstiţi şi onorabili. Trăitor de 40 de ani în judeţ ştiu că aici corupţia a fost endemică. Se fura pe rupte de la Dacia şi de la Arpechim. Se fura pentru că nu se găseau piese de schimb pentru maşini şi pentru că benzina era vândută restrictiv. Dra obiceiul ăsta prost l-au continuat cei care fac azi parte din sistemul politic şi economic al judeţului.
Argeşul este unul din judeţele norocoase ale României. Aici se află cea mai mare intreprindere ca personal a România, Uzina Dacia Piteşti, probabil cel mai mare succes industrial post decembrist.  Aici au răsărit zeci de mici intreprinderi legate de Dacia. Aici se fabrică combustibilul nuclear al CNE Cernavoda. După cât am văzut eu subiectiv nici agricultura nu stă prost. Dar şi Argeşul are mulţi săraci şi de vină că sunt atâţia sunt în primul rând cei care conduc destinele acestui judeţ. Cum este posibil ca în acest judeţ prosper să existe atât de mulţi oameni cu mentalitate de asistaţi social.

De acea cu regret trebuie să spun că Constantin Nicolescu merită să stea la puşcărie!


7 comentarii:

  1. Uita-te in ograda pnl-pdista, acolo mizeria e si mai mare.Gaseste alte motive de bucurie. Ura dauneaza grav tenului.A

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca mizerie mai mare ca in PSD sa existe. Nu fac parte din nici-un partid ca sa tin cu cineva . Deci dupa expunerea,de altfel corecta a lui Jo ,care spune cu amaraciune ce fel de conducatori a avut Argesul ,unde absolut toti deja zac prin puscarii,vii d-ta anonim si spui : lasa,uitati-va la PNL-PD,ptiu drace...ce fel de anonim esti dle ? Pai,mai mare mizerie poate fi? Jo,ai dreptate,perfecta dreptate si nu uita ca Pontache,javra PSD a venit la voi ( nu era prim-ministru ) si in direct a spus : d-le pres al cons.jud. esti grozav,oamenii rai vreau sa te bage in puscarie,esti cel mai bun,astia de la putere ne ataca oameni nevinovati...vezi Jo ? Asa a facut Bulache,nici nu-i mai spun Pontache,si cu DUICU al nostru de la MH din aceiasi pozitie,l-a laudat la scena deschisa iar el era hotul-hotilor . Daca al tau a fost maistru al meu nu stiu daca terminase liceul,apoi doctor in nu stiu ce inginerie... Cam a sa e in toata tara...nu ne mai facebine,sau nu mai apucam,,,dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da' ce ne facem ca saracu' om cinstit Base cam intra. intra. pai cine ne mai conduce atunci ? daca nu ticaloii fost psd, nu cei prezenti pdl ? atunci cine ? (vorba lui Lenin)
      PS: e cred ca e un anonim anonim.

      Ștergere
    2. Noroc ca mai apare cite-un PSD-ist arestat ( pe astia i-au luat "preferential" inainte de alegeri ) ca sa mai ia o gura de aer basistii inotatori in rahat proaspat pnlisto-pdlist ... Are care pute pt toti la fel !

      Ștergere
  3. Joe, lasa mai tampeniile din lighean. Comenteaza si tu NATO de azi. Aia e important.
    M

    RăspundețiȘtergere
  4. Coruptia este generalizata la nivelul intregii societati. Toate partidele s-au bagat pana la gat in acest fenomen.

    RăspundețiȘtergere