marți, 10 martie 2015

Diatriba doamei Muşat din Observator Cultural

Am citit cu interes un articol adresat intelectualilor lui Băsescu scris de doamna Carmen Muşat în Observator Cultural.
Au apărut zeci de comentarii pe forumul acestui articol.

Ce cere de fapt doamna Muşat?
Păi ca intelectualii zişi ai lui Băsescu să se uite în oglindă şi măcar acolo să-şi facă mea culpa!
Ce replică dumnealor?
Păi în primul rând prin Vladimir Tismăneanu, o face proastă pe respectiva doamnă pentru că le-a bătut obrazul. Asta în calitatea sa de pupin fruntaş şi neobosit al lui Traian Băsescu, vreme în care s-a scăldat în sinecuri aducătoare de beneficii materiale şi mai ales a orgoliului său arogat de tată al anticomunismului românesc. Faptul că a ajutat într-adevăr pe primii politologii autohtoni să se califice în meseria Ştiinţelor Politice i-a dat impresia că are drepturi de preemţiune absolută asupra trecutului şi mai ales a prezentului politic din România. Implicarea activă în politichia românească, invidiind probabil succesul avut de un vecin de cartier, Petre Roman l-a făcut să se fofileze pe lângă toţi cei care s-au perindat la putere. Dar cel care l-a mirosit şi i-a satisfăcut orgoliile şi nimicnicia a fost Traian Băsescu.  Şi înţelege să-l susţină în continuare în pofida putreziciunii morale şi materiale în care preşedintele şi acoliţii s-au scăldat în decursul a 10 ani.
La fel se screme în replici şi Andrei Cornea în revista 22.
Măcar alţii au ales să tacă din gură!

Şi am citit pe forum o evaluare corectă. În perioada 2008-2012 Antena3 a ales să spună adevărul şi patronul a păţit-o înfundând puşcăria. Acu' toţi fofilatorii politici acuză acest post tv că ar fi Haznaua3, că ar fi calomniat şi ar fi tăvălit în noroi pe toţi îngerii anexă a lui Băsescu.
Nu pot să remarc monomania anti Băsescu a  acestui post, faptul că a executat figuri publice la ordinul patronului pus la răcoare, că acolo îşi face veacul execrabilul Ciuvică şi ne ţine predici pastorul Gâdea.
Aceasta nu face acest post mai rău şi partizan decât celelalte posturi de propagandă şi ştiri din când în când. 
Nu mai târziu de aseară mă uitam fugitiv la B1tv, unde era executat primarul Ridzi pentru faptele soţiei, tocmai acolo unde erau executaţi toţi cei care mârâiau la Băsescu şi oamenii săi!


Intelectualii noştri sunt aceeaşi ca pe vremea interbelică, inteligenţi, dar fără pic morală!

Un comentariu:

  1. Mă amuză expresia "politologi autohtoni calificați în meseria științelor politice" !
    De fapt sunt niște neica-nimeni, fără o meserie serioasă care bat cîmpii în funcție de cine îi plătește. Ca și așa zișii analiști politici, nutriționiști de cîteva lecții la vreun club, ecologiști de scandal, vegetarieni damblagii, nou apăruții coacheri și multe alte categorii de paraziți zgomotoși dar lacomi și aroganți.

    RăspundețiȘtergere