marți, 7 aprilie 2015

Despre inconfortul de fi postac!

Acum câteva zile am postat un comentariu pe forumul contributors.ro la un articol semnat de un pseudonim numit cetăţean. Eram în contra ideilor promovate de autor care critica pe preşedintele Iohannis. Imediat am fost pus la punct de alţi forumişti, unul trimiţându-mă la locul meu obişnuit de la Antena3. De unde atâta siguranţă pe individ la ce mă uit eu şi ce posturi prefer?
Cert este că mâna de susţinători fanatici ai lui Traian Băsescu sau ai doamnei Monica Macovei au devenit nişte aprigi critici ai preşedintelui Băsescu. Sunt acum mulţi mai numeroşi suporteri ai preşedintelui Iohannis între cei care NU l-au votat, decât vocalii care l-au votat cu ideea că ar reîntrupa atitudinile băsesciene. Cel mai tare i-a enervat faptul că în ultima conferinţă de presă preşedintele Iohannis s-a delimitat clar de Băsescu, numindu-l pensionar şi postac!
Preşedintele Iohannis şi-a făcut un bilanţ după 100 de zile, în care acţionat pe frontul extern cu vizite în la aliaţi în Polonia, Ukraina şi Republica Moldova, dar şi în Franţa şi Germania pentru a consolida flancul de est al UE şi NATO. În acest sens a fost şi vizita preşedintelui Turciei Erdogan, partener strategic la Marea Neagră şi un partener comercial important care poate influenţa şi programul energetic românesc, România având un potenţial de export de energie electrică în Turcia, care ar consolida ideea finalizării Unităţilor 3-4 de la Cernavoda. Nu a fost o vizită de hatârul lui Ponta, criticile privind tentaţiile dictatoriale ale lui Erdogan fiind oarecum îndreptăţite, dar interesele strategice ale României cer o relaţie puternică cu Turcia.
Şi dacă tot am fost postac, de ce să nu fiu şi părerist şi uite aşa m-am pomenit joi invitat la localul şi invizibilul Curier tv, enervând pe Adriana, din cauza faptului că dezbaterea a început la 9 şi s-a terminat după 12 noaptea.
Acolo mi-am dat cu presupusul în faţa doamnei Baraţă şi a unei tinere blonde, Elena  Iagăr. Aceasta era atât de convinsă de părerile dumisale critice că orice efort al meu a fost inutil. Unul este că Iohannis nu comunică decât pe Facebook. Eu am replicat că face şi conferinţe de presă când este necesar, dar modelul prezidenţial anterior cere flecăreli politice zilnice. Aceasta blondă era convinsă ca domnul Iohannis vorbeşte mai bine nemţeşte (normal!) şi englezeşte decât româneşte, pe motivul că în aceste limbi are o frecvenţă mai rapidă a rostirii. Nu a contat că-i explicam că vorbeşte româneşte mai rar, precum ardelenii, asta nu era o dovadă că este mai bun cunoscător al limbii engleze. De unde ştia acest lucru această blondă, nu ştiu, o fi o vreo expertă în Shakespeare, sau în Paris Hilton? Era foarte furioasă că Iohannis a fost la ziua Alteţei sale Principesa Margareta, boscorodind că Familia Regală Română ar fi putred de bogată, a citit asta tot în ziare, care ziare? Nu ştiu!
Iată că a venit Paştele catolic şi protestant şi Iohannis şi-a luat vacanţă, nu înainte de a anunţa o întâlnire cu partidele politice după Paştele ortodox. Era mai normal ca Iohannis să nu fie discret cu vacanţa sa care a dat naştere la destul speculaţii.
Dar faptul că Iohannis se află în vacanţă, a fost pentru alţii ocazia de a face agenda media de ştiri şi scandaluri politice în lipsa vreunei noi arestări spectaculoase a DNA. Şi astfel s-a petrecut interviul lui Traian Băsescu de la B1tv, unde pe post de gazdă în afara de imposibilul Orcan s-a aflat inevitabilul Cristoiu, fascinat mai nou doar de Udrea şi de Băsescu. Nu cred că este necesar ca domnul Cristoiu să intre în corul de adulatori ai preşedintelui Iohannis, dar nici să se află într-un răspăr care arată cât de defazat este şi cât anacronic în contextul politic actual. Dar nu Cristoiu era subiectul, ci interviul dat de fostul preşedinte.
Acesta a rupt toate punţile şi legăturile cu lucrurile care îi mai dădeau credibilitate mandatului său prea lung. Cel mai vehement atac s-a produs asupra justiţiei. Deci mitul acelei justiţii independente a existat atât timp cât doar adversarii săi politici înfundau puşcăria, când acoliţii îi intră la pârnaie atunci în România se repetă Guantanamo!!???
Constatat cu tristeţe că toate argumentele lui Băsescu împotriva justiţiei sunt folosite cu satisfacţie şi entuziasm de neîmpăcaţii adversari de la Antena3!
Inclusiv idei valabile din politica externă sunt ca vai de ele. Americanii sunt după cum se vede nişte torţionari, iar despre Putin numai de bine, este foarte deştept o să ajungă la Gurile Dunării. Probabil că dacă ar fi fost Băsescu preşedinte, cum visează cu ochii deschişi, i-ar fi înfruntat pe mare şi Putin s-ar fi speriat şi s-ar fi retras în Crimeea. Oare?
Analizele interviului său le-am urmărit la alte posturi. Singurul pertinent a fost cu adevărat domnul Emil Hurezeanu la Digi24. Acolo s-a aflat şi doamna Mungiu, dar m-a enervat cum a apărat-o pe Macovei de amenda luată de la Autoritatea Electorală Permanentă, pe o lege promovată de respectiva doamnă.
Cel mai mult l-am urmărit pe Cosmin Guşă la Realitatea tv. Are acest domn un talent să se autopromoveze, ca un mare consultant politic ce este. Păcat că la interviu a ales să fie în blue jeans şi pantofi de pânză! Putea fi în altă costumaţie sau proştii de al Realitatea să nu-l filmeze decât de la brâu în sus. Am aflat că el este cel care l-a îndrumat pe Prigoană la lansarea primului post de ştiri. L-a criticat vehement pe Băsescu pentru enormităţile din interviu, nu l-a iertat nici pe Iohannis că nu are încă un proiect de ţară. Cel mai interesante sunt criticile adresate PNL, care aşteaptă să câştige viitoarele alegeri nefăcând nimic. Aici are dreptate că Ponta a procedat bine amânând congresul PSD, care i-a dat un respiro necesar să încalece din nou partidul.  
Acum că PNL face ce face un partid de opoziţie, critică, încearcă o nouă majoritate, în timp ce Ponta pune în aplicare ideile PNL de reformare economică, cu care încearcă să refacă terenul pierdut. 
Oricum aceste lucruri trebuie să dea de gândit liberalilor acre trebuie să devină şi mai vocali în critici şi să încerce definirea unei noi majorităţi care l-ar scoate din funcţiune pe Ponta.
O idee care m-a lovit ca un pumn în plex este a lui CTP, care are suficiente reziduuri de gândire comunistă, nu degeaba şi-a început cariera de jurnalist la Adevărul fost Scânteia. El ar vrea să se confişte averea celor vinovaţi, cum se făcea pe vremea copilăriei mele când duşmanii poporului erau băgaţi la închisoare cu confiscarea averii. Aferim de asemenea idei bolşevice!

Să aşteptăm şi să postăm!

5 comentarii:

  1. Nu,e bine ca tine. Lui A.Nastase i s-a pus in carca doar termopanele si " calitatea " a platit cca un mil de euro din buzunar si gata e basma curata,,,,,restul,dupa mine, automat trebuia justificat banut cu banut sa se vada cum a ajuns la aceasta avere din salariu de 4000 lei neavand nici o firma.? Nu- i chiar prost CTP ul asta., Tu parca nu ai fost comunist pe timpul cand scria el la Adevarul ? Tu ai fost ilegalist ? Joe,mai bine taci. Ficusul de la Cotroceni & sotia a facut in 100 zile atatea vizite incat nu-l egaleaza decat Ceausescu in 25 ani si...Constantinescu-geologul. La 100 zile cand si-a facut bilantul a avut un nod in gat: nu prea a avut ce sa scrie. Cat despre Basescu,ciocul mic,a spus ce a zis si Tariceanu si Haznaua 3 : e OK cu justitia dar arestarile nu au justificare. Odata aresteaza pe unu nevinovat cu catuse si sa vedem pe unde scot camasile cand o sa fie dati in judecata der falsii inculpati .... Pana acum TOTI au fost vinovati. Toti zic ca sunt arestati politic,ca la ordinul lui Basescu dar stupoare ,TOTI dupa ancheta sunt la puscarie fiind putrezi de bogati. Atunci motivatioa initiala dispare...Nu am vazut pana acum un arestat care e ca lacrima...si atunci ? Asa ca Jo,materialul de mai sus este sub valoarea ta,fara continut,aprecieri personala ca deobicei injuste etc. Mai schimba si tu cu ceva noutati acum...de PASTE. Oricum salutari,PASTE FERICIT ! d.m.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici nu mă aşteptam la alte păreri din partea ta!
      e ca în anecdota lui lui Mircea Crişan cu castravetele, în cazul tău castravetele fiind Băsescu!
      În rest Paşte fericit!

      Ștergere
  2. Nici eu nu cred că banii furați într-un fel sau altul trebuie să rămînă la vinovați. Asta ar însemna încurajarea escrocheriei. Banii trebuie recuperați prin orice mijloace.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord că trebuie recuperaţi banii furaţi!
      Dar la speţa în cauză Ion Nicolae, nu furase bani, dăduse bani lui Geoană!
      Chiar îţi place aia cu confiscarea averii? N-ai trăit pe pielea ta asemenea porcării?

      Ștergere
    2. Am trăit chiar personal dar nu pui problema corect. M-am referit la eventuale confiscări nu din motive politice ci pentru infracțiuni dovedite de o justiție pe cît posibil corectă.

      Ștergere