miercuri, 1 aprilie 2015

Interviul lui Băsescu - continuare

Stimulat de corespondenţii care au opinat pe forum şi continui comentariile privind ziua de ieri. Mai ales că unii din beneficiarii opiniilor mele nu au citit, probabil, replicile care le-am dat.
Ca să nu rămână fără replică, prietenii şi martorii lui Băsescu, cu maestro Cristoiu ataşat i-au oferit lui Traian Băsescu ocazia unui interviu la B1tv după conferinţa de presă a preşedintelui Iohannis.

În primul rând să lămurim ceva!
Traian Băsescu este unul din ciocoii isterizaţi în 1997 de investigaţiile imobiliare a lui Valerian Stan chestiune car a contribuit la boicotarea guvernului Ciorbea. Lui Traian Băsescu îi place să se lăfăiască în imobile imense, revanşă pentru viaţa petrecută la bloc. În mod normal ar fi trebuit să părăsească vila preşedintelui din 21 decembrie, avea unde se duce, la fete, în Mihăileanu. Băsescu uită că nu mai este preşedinte şi singura agresiune căreia îi poate  produce neplăceri este să fie acoperit de flegme, precum poetul Adrian Păunescu pe lângă Ambasada SUA în 1990. Aşa că poate stârnea simpatia oamenilor că Ponta îl batjocoreşte cu oferte nepotrivite. Nu Ponta este de vină, i-a oferit mai multe opţiuni, ci cusurgiul şi nesimţitul de Băsescu a refuzat toate ofertele până la Scroviştea.

Revenim la interviu. Băsescu şi-a dat arama pe faţă, a atacat justiţia, a atacat comportamentul SUA şi al CIA, a mărturisit că a fost la şedinţa de guvern care a aprobat Gala Bute.  Dându-şi seama că se inculpă singur a subliniat că doar a fost la începutul şedinţei de guvern.
Gala Bute este de acuzat de faptul că a fost în afara unui eveniment sportiv o malversaţie financiară în capul căreia s-a aflat Elena Udrea, care a jefuit bani de la guvern, instituţii să-i folosească politic şi în scopuri proprii. 

În rest Băsescu a turnat cu ipocrizie şi impertinenţă minciuni pe care ne le mai crede nimeni.

Postacul Băsescu postează şi comite erori de ortografie şi gramaticale pe Facebook care arată neglijenţe inadmisibile pentru un vorbitor foarte bun de limbă română. Şi Iohannis a comis ieri o eroare frecventă  în limbajul colocvial, cu place în loc de plăcea, cum îl corectează CTP.  
Şi eu comit erori de ortografie amendate de cititori, le corectez şi mulţumesc pentru atenţionări. Erare….


Au dreptate unii, este istorie şi este pierdere de vreme să te ocupi de el, dar media îl ia în seamă şi eu ca un fraier mă simt obligat să dau replici!

PS 
Eu sunt prea amical pe lângă comentariul făcut în Adevărul
Vi-l ofer pentru comparaţie:

http://adevarul.ro/news/politica/presedintele-klaus-iohannis-primele-100-zile-1_551b99e6448e03c0fd1b7cf1/index.html 

7 comentarii:

  1. Nu esti fraier, esti imbecil!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta este soarta mea, pentru că bocciul chior şi mincinos trezeşte amoruri puternice la indivizi fără cei şapte ani de acasă!
      Din acest motiv scriu ce cred, ca să enervez indivizi care sunt orbi şi surzi şi fricoşi în anonimitate la ceea ce este de fapt Traian Băsescu şi haita lui de jefuitori.
      Urlaţi, scremeţi-vă, înjuraţi, dar scrieţi măcar corect!
      Mă-ta aşa se scrie, măcar respect pentru mame din pdv gramatical!!!!!!

      Ștergere
  2. ASTEPT COMENTARII DESPRE VALCOV COLEGA,SOVA,PONTA ANTONESCU CACARAU-IDOLUL TAU,RETRAS PLIN DE BANI PENTRU DOUA VIETI. SCRIE ,TE ROG DE HAITA DE JEFUITORI A LUI PONTA CE DRACU NU VEZI ? TU CRED CA ESTI...DUS CU CAPUL RAU DE TOT.NUMARA LIDERII ARESTATI AI PSD ULUI SI APOI SPUNE HOTII LUI BASESCU. ESTI CAPABIL ? POTI FACE ASTA PENTRU CITITORIUI TAI ? HAI,INCEPE CU PONTA CARE-I PE ROL,NUMARA-I SI INTRI IN DELIZORIU,HAI,SPALA-TE PE FATA REVINO-TI ! PARCA-I FII VADIM CU UNGURII...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ştii! Scriu ce vreau, ca admiratorii banditului Băsescu să dea în bâzdâc!!!!
      Sănătate!

      Ștergere
  3. Am citit si comentariile la textul precedent al lui Joe, si cred ca, indiferent ce scrie Joe, este total inacceptabil limbajul unora dintre comentariile de acolo si de aici. Nici eu nu sunt de acord cu toate afirmatiile lui Joe (incusiv unele despre Basescu), dar in anumite chestiuni ii dau dreptate. Astfel, sunt de acord cu faptul ca atacurile lui Tapalaga la adresa lui Johannis dupa conferinta de presa sunt nedrepte si neinspirate. Am fost coleg cu Tapalaga si il respect, dar cred ca aici greseste. Johannis a spus de la inceput ca se va situa deasupra scandalurilor din politica si face ceea ce a spus. Lumea l-a votat stiind asta, iar Tapalaga greseste cand il critica din acest punct de vedere. Johannis nu poate fi criticat nici ca nu ar sustine justitia, fiindca el s-a pronuntat de cateva ori si pe aceasta linie, in favoarea justitiei. Nu poate exagera cu astfel de pronuntari (care implica uneori conflicte de natura constitutional intre puterile din stat) si cred ca Johannis a gasit aici dreapta masura. Tapalaga greseste si cand il critica pe Johannis in legatura cu raspunsul ponderat la intrebarea privindu-l pe Avram Iancu. Avram Iancu este desigur un erou pentru romani, dar daca am votat un neamt, nu avem cum sa-i cerem sa fie nationalist roman. Si sa nu uitam ca Avram Iancu este un personaj foarte controversat din punctul de vedere al ungurilor din Ardeal. Mai trebuie sa spun si ca imi place declaratia lui Johannis despre "postacul pensionar" Basescu. Este, in mod ironic, o declaratie exact in spiritul lui Basescu. Iar Johannis chiar si aici a pastrat oarecum masura, fiindca si mai corect ar fi fost "postacul pensionar ofticos" Basescu. In fine, Joe are perfecta dreptate si cand spune ca Basescu se distanteaza sistematic in ultima vreme tocmai de valorile pe care "basistii" au crezut (corect sau incorect) ca el le-ar sustine. Desigur, Joe este criticabil pentru faptul ca in ultima vreme scrie pe un ton mai vehement decat oricand mai pe toate temele politice pe care le abordeaza. Dar, as intari ceea ce am spus la inceput: este inacceptabil modul cum i-au raspuns unii si este intolerabila aparitia pe acest blog a injuraturilor si a cuvintelor vulgare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord Mihai ! Nu cred ca e cazul sa dam atentie prea mare acestor Anonimi care observi , au un singur idol comun, pe Basescu. O fi vreo coincidenta ca se poarta dupa chipul si asemanarea lui !? Nu cred, asa ca Joe are dreptate perfecata in privinta matrozului. Greseala lui, e ca se lasa atras , provocat, in "latrina" basista.
      Cit priveste nationalismul sau patriotismul oricarui sas ( svab ) din Romania, am toate motivele, simtite pe pielea mea, sa ma indoiesc. Iar unui Presedinte, daca nu-i putem cere asta, macar asta ... atunci nu-l votam !

      Ștergere
    2. 1. Ai dreptate în cea mai mare parte.
      2. Că ungurii nu îl suportă pe Avram Iancu e problema lor. Nici noi nu îl suportăm pe Horthy și numeroși alți unguri. Dar altfel și mie mi pare ciudat că pentru a stabili cine este erou național trebuie să dai un decret !! E ceva stupid. Eroii nu se nasc și nu devin eroi prin decrete !

      Ștergere