duminică, 26 aprilie 2015

Sandra Pralong, femeie deşteaptă!

Am urmărit la România tv, nu-i postul meu favorit, pe Sandra Pralong. Ştiu că este o doamnă inteligentă şi interesantă. Acest post obişnuieşte să-şi chinuie invitaţii cu un documentar propagandistic focalizat, de obicei, pe calităţile pesedului la începutul unui talk show.
Zapând am reuşit totuşi să surprind intervenţia doamnei şi am fost mulţumit!
Doamna Pralong se întreba cu îndreptăţire de se mai dă importanţă în prime time la teve şi în media lui Traian Băsescu. Pe cine mai reprezintă el? El este în momentul de faţă un particular. 
Asta a spus doamna Pralong în replica dată moderatoarei când a spus că acesta a fost ales de două ori preşedinte. 
Da! A replicat Pralong, dar politica se ocupă de viitor nu de trecut!

Deşteaptă persoană doamna Pralong!   

20 de comentarii:

  1. Perfect de accord cu D-na prolong: Basescu este acum un particular, un bunic, iar politica se ocupa de viitor! Atunci, dumneata dece revii obsesiv, in mai toaate comentariile la trecut? Eesti cumva bolnav psihic? Dece nu te ocupi macar de prezent, de balbele si gafele uluitoare pe care le face neamtul nimerit Presedinte? Toata lumea rade de el, iar matale nu spui un cuvintel! Esti impartial? Halal impartialitate! Probabil ca D-na Bran, o femeie inteligenta, s-a saturat de hachitele si incapatanarile acestui individ! A declarant ca sustine in continuare " proiectul de tara " al neamtului vopsit, dar care este acela? Poate ne luminezi matale! Deocamdata se duce in concedii. Ca angajat la stat, matale dupa cat timp ti-ai luat concediu? Parca era dupa 11 luni!!! Si face excursii, degeaba! Se actualizeaza ce se spunea pe vremea impuscatului: " mai e state Nicule?" Una peste alta, abia ii astept pe " nepretuitii " matale liberali, sa bage o motiune, sa rada si curcile de ei! Si cu chestia aia aparuta si disparuta imediat dupa blogul Presedintiei, cu " autonomia maghiara ", cum este? Macar trecutul ( Basescu ) nu a indraznit sa spuna asa ceva! Dar cu geografia cum stam? State membre UE, riveraine Marii Negre! Poate ne spui matale care sunt alea! Si astea sunt doar cateva minuni de-ale neamtului! Dar are si realizari: face bucatarie in Palatul Regal! Este colossal si matale esti si mai colossal, sustinand asa ceva! L-am votat dar acum imi pare enorm de rau! dar nici alternative nu aveam desi Ponta se dovedeste un politician abil: ia toate initiativele liberale si le aplica! Ii lasa pe fazani fara obiectul muncii! Cu parere de rau spunca " bine le face". Regrete eterne dupa Antonescu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare cel putin ridicol sa discutam de Sanda Pralong dupa ce a facut parte din echipa marinarului acum sa o elogiem ?! Intre inteligenta si moralitate este o stransa dependenta si nu o putem elogia pe acesta Doamna absolut deloc. Da asemena replici ca sa incerce sa-si spele imaginea ei dar se aplica proverbul ca "daca a intrat in cocina cu porcii... ". Deci draga Joe sa o lasam mai moale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate domnule/Stimata doamna, observ cu surprindere cat de usor ne este sa judecam niste oameni despre care, in mod evident, nu stim nimic, pentru ca, daca am stii macar cateva lucruri, nu am putea sa o punem pe Sandra Pralong in aceeasi barca cu ”echipa marinarului”. In primul rand, pentru ca Sandra Pralong NU a facut parte din ”echipa marinarului” -- si, presupunand ca va referiti la alegerile parlamentare din 2012, trebuie sa stiti ca Sandra Pralong a fost candidat din partea PNTCD (intradevar, pe listele aliantei din care PNTCD-ul facea pe atunci parte). Pentru a vedea insa atat atasamentul sincer fata de acest partid si nu fata de cel pe care il insinuati, dar mai ales pt a demonstra nivelul de moralitate al acesteia, va invit sa cititi scrisoarea pe care a transmis-o taranistilor dupa Congresul PNTCD din 2013 (http://sandrapralong.eu/curaj-taranisti-21-aprilie-2013/). Tot referitor la moralitate, permiteti-mi va rog sa afirm ca daca nici aceasta doamna nu are moralitate, atunci chiar nu stiu cine are... Ca sa nu lungesc discutia prea mult, pentru a vedea cine este, ce a facut pentru romani si Romania (de vazut si cele doua carti ale acesteia ”De ce m-am intors in romania” si ”Mai romani decat romanii? De ce se indragostesc strainii de Romania” -- tare mult mi-ar placea sa stiu cine mai vorbeste astazi cu atata dragoste si pasiune despre tara sa!) si despre cum am putea gândi diferit ca să trăim mai bine ca o comunitate, va invit sa cititi cateva fragmente din ultima carte a Sandrei Pralong: http://atelier.liternet.ro/articol/15355/Sandra-Pralong/Cuvant-inainte-De-ce-aceasta-carte.html si http://atelier.liternet.ro/articol/15354/Sandra-Pralong/Cum-schimbam-mentalitatea-25-de-ani-in-Romania.html. Ganduri bune!

      Ștergere
    2. Stimate "anonim" calomniator. Mi-ar fi placut sa aveti 'barbatia' (chiar daca sunteti femeie!) sa ma priviti in ochi cand ma acuzati--pe mine, culmea!--de lipsa de moralitate. Am multe defecte dar acesta chiar nu este unul din ele...:)

      Atata timp cand in aceasta tara oameni ca dvs--care banuiesc ca sunteti platit/a sa calomniati--dorm linistiti, fara nici cea mai mica mustrare de constiinta, aceasta tara nu se va face bine. Imi pare rau ptr dvs, pentru ca sunteti cel pagubit! Eu am mereu optiunea sa plec in SUA de unde am venit sau in Elvetia unde e restul familiei, stau in Romania ca sa incerc ca, pe oamenii ca dumneavoastra, sa-i ajut sa inteleaga ca viata poate fi traita in belsug, bunatate, corectitudine si frumusete daca facenm lucrurile cu contiinta! Va urez sa va treziti!

      Ștergere
    3. Du-te madam ce mai stai pe aici ? Asa zicea si ex ministra finantelor lui Ponta care terminase Harward-ul de economie...abcize ca are oricand servici in SUA cu mii de dolari pe luna ...la noi sa facut de cacao...

      Ștergere
  3. D-le mare "liberal": " prietenul matale Basescu " a plecat si cu avion de linie! Malai mare nu poate decat cu avion superdotat! Asa ceva a mai facut fostul Presedinte al Frantei dar nu s-a ascuns de presa si apoi si-a cerut scuze, desi avionul particular, mai putin dotat decat al nemtalaului, era platit de un om de afaceri! Astea nu le spui, impartialule! De ce? Iti este jena? Acum se duce in Italia dar, deja oameni stability acolo, se palng ca nu au fost primiti la intalnirea cu nemtalaul? Poate are dreptate un englez: nu ai pupat mana teutonului, nu esti bun roman! Iar chestia cu " cantina " de la Cotroceni, e tare! Eu stiam ca dupa abolirea monarhiei in Franta, marii maestii culinary s-au dus pe piata pentru public! Acum, teutonul inventeaza cantine in Palatul Regal! Mai stii, poate vrea sa devina Monarh al Romaniei! Oricum, malai mare face de ras tara. S-a dus in Ucraina si Moldova sa leofere sprijin pentru intrarea in UE. " Prietenul" matale vesnic se pare, a spus ca nu va mai intra momentan nimeni in UE! Toata lumea a sarit ca arsa, mai ales ca spusese ca Moldova poate intra in UE numai prin unire cu patria mama! Si iata, ca de la Bruxelles, se anunta ca Ue nu se va largi in urmatorii 10 ani! Este evident ca tantalaul nu trebuie sa le stie pe toate, dar consilierii ce fac? Sau poate are dreptate Deutsche Welle, care spune, ca si Europa Libera ca malai mare " are mana buna " la consilieri! Si, se mai zice ca teutonul a reinventat USL-ul! Asta era o magarie pusa la cale de puscariasul Felix, contra lui Basescu! Acum, teutonul, contra cui o face? Poate contra poporului roman! Ce parere ai? " Caci si parerea ta conteaza", titulatura pe care ai pus-o, probabil, in bascalie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ultima ora: se pare ca Suedia a angajat translatori de limba " roma ", nu romana!!! Ce aveti de zis " liberalilor vopsiti ", voi care ati facut parte din USL, deci parteneri cu Iliescu-jumatate tigan- si cu A. Nastase- alta jumatate de tigan si probabil cel mai mare excroc roman din toate timpurile! Va place nefericitilor? cand au fost romanii atat de huliti pe toate meridianele, din cauza asemanarii dintre rom si roman? Nu cred ca Administratia Prezidentiala va avea vreo reactive! Cred ca, in curand, romanii se vor ruga ca neamtul sa taca! Cum deschide gura, iese porumbelul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asculă mizerabilule, poţi să-ţi permiţi să mă înjuri pe mine!
      Dar să nu scrii imbecilităţi rasiste care te arată mai mult a securist decât a patriot!

      Ștergere
  5. Ce este rasist in ce a scris cel dinaintea mea? A spune tigan, cum spune de altfel toata Europa este rasism? Ia mai controleaza-ti vocabularul si raspunde la intrebarile de mai sus, liberalule vopsit! D.p.m.d.v. este blasfemie sa pomeniti numele Bratienilor, voi, niste lichele ordinare! Singurul partid credibil a fost PNT-CD, disparut practice datorita " profesorului " Constantinescu, cel " invins de sistem "! Asa ca, ciocul mic, impostorilor! Din nefericire, rade de voi atat mongoloidul Ponta cat si alt liberal vopsit, Tariceanu! Ciocul mic! De fapt in politica zilelor noastre, tii ciocul mic! Probabilesti si tu deranjat de " gaselnitele nemtalaului!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bai Gigelule-Joe nu este nume de roman- probabil ca esti un Gheorghe veritabil dar, dupa cum gandesti, esti un Gigel, poti da un exemplu pe globul asta, unde conationalii nostril, sunt numiti altfel decat tigani? Poate nu stii, dar un avocet fugit din PSD a lansat o discutie, la cererea romanilor din diaspora, asupra unei legi prin care sa se revina la denumirea de tigan! Saracii romani stability prin alte tari, or fi satui sa tot fie confundati cu tiganii! Dar poate, d-le nationalist, ne spui daca romanii au fost vreodata vazuti asa de rau pe glob, datorita confuziei intre rom si roman! Pari o mare lichea, care te dai nationalist! pana si Nationalistul Vadim, le zice peste tot tigani! Ia, zi ilustrule intellectual, cum ar trebui sa numim Tiganiada a lui Budai Deleanu sau La Tiganci ale marelui roman Mircea Eliade, specialist in istoria raligiilor? Ai solutii, nationalistule de doi bani?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu proştii anonimi nu are rost să polemizezi.
      Când scrii mizerii măcar să ai curajul să te prezinţi.
      Subiectul este doamna Pralong!
      Eu nu sunt naţionalist dar matele nu ştiu de unde ai scos'o, dar matale nu eşti în stare să porţi polemică doar să produci venin neputincios!

      Ștergere
    2. Multumesc Joe Negut, apreciez complimentul din titlu... :) Nu stiu daca persoana mea e un subiect de polemica atat de interesant, dar faptul ca vin dintr-o lume in care se traieste "normal" imi da un oaresce avantaj pentru ca stiu ca "se poate!". Si nici nu e asa de mare filozofie. Trebuie doar sa fii corect, sa vorbesti frumos, sa nu iei ce nu-i al tau si sa spui multumesc! :) Bref, cei 7 ani de acasa.... Imi doresc ca, datorita blogurilor ca al Dvs sa se trezeasca lumea ca la normalitate nu vom ajunge nicicand cu venin si otrava...:) Cele bune si inca merci!

      Ștergere
    3. Vai ! Si pentru aceste calitati deosebite ati fost atasata marinarului, un exemplu de "7 ani de acasa" , nu !? Sau poate din cauza asta vreti sa uitam toti "trecutul" cit mai repede, sa ne ocupam doar de viitor ... Ce nobil, ce frumos !! Si asta nu-i venin si otrava, sunt doar amintiri despre "venin si otrava".

      Ștergere
  7. Ai de gand sa raspunzi macar la o intrebare legata de nemtalaul tau sau este tabu, daca carai, te dau afara din partid! Distinsule Gigel, nu vrei sa-mi spui macar o tara unde etnia respectiva poarta un alt nume decat cel consacrat? Oricum, vad ca o admire pe distinsa D-na Pralong, care, daca nu ma insel, este nepoata, parca, a lui Negroponte. In curand vei sfarsi prin a lauda pe toti cei care erau partizanii prietenului tau vesnic-nu-I mai dau numele, caci este de notorietate! Anonimul de mai sus, a uitat sa spuna ca gaselnitele cu Tiganiada si La tiganci, sunt ale lui Vadim, spuse intr-o emisiune TV.
    Nimic despre actualitatea politica? Presupun ca te satisfice pana la ejaculare, ceea ce face malai mare, monarhul Iohannis! vai de capul dumitale! Directiva de partid, probabil: nici un cuvitel despre panorama de Presedinte- vezi ca scriu cu majuscule- probabil cel mai prost dupa Constantinescu! Rasul cel mare este ca l-am votat si pe ala! Dar ma consolez cu idea ca nu aveam de ales: prima data Iliescu, acum Ponta! Frumoasa tara! Unul dintre cei din diaspora vad ca il numeste pe scumpul tau nemtalau, " umbra de la Cotroceni". Haios, nu? Romanii, nu romii, au umor! Cica cei din diaspora cu care se va intalni malai mare, ar fi fost alesi pe spranceana! Asa o fi? raspunde matale, ca doar esti PNL-ist!

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonimule curajos, ca sa stiti a cui nepoata sunt si sa nu inventati filiatii fanteziste va invit sa cititi "Fata tatii si mama fetei", aparuta in 2012 la Polirom.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vreti sa fi-ti doamna nu comentati in blogul lui J.Negut care este partinitor 100%. Daca totusi o faceti nu aveti valoare...O doamna adevarata citea si...tacea,asa ca lasati ca ...macane...Valoarea dvs este numai in mintea lui Joe deja bolnava...

      Ștergere
  9. Dacă doamna Pralong a fost din PNTCD-ul lui Pavelescu, ghinion, acum trebuie sa discute, explice multe din trecutul cu Băsescu. In al doilea rind nu cred ca noi ăştia din afară avem de dat lecţii prin Romania, de orice fel , cum de fapt ar trebui sa ne abtinem şi de la vot, pt ca nu noi trebuie sa suportăm consecintele. Iar dacă facem asta din USA cu atit mai putin. Ce-i însă adevărat, e ca doamna e drăguţă, elegantă şi cultivată. Deci i-ar sta bine in orice poziţie .. in afară de politică pe Dîmboviţa !

    RăspundețiȘtergere