marți, 26 mai 2015

Nu numai despre Băsescu

Emisiunea din această seară  lui Rareş Bogdan având-o invitată pe Adrian Săftoiu m-a determinat să reiau subiectul pe care l-am dezvoltat deja într-o scrisoare şi să-l împărtăşesc şi altora.
Cred că această carte a doamnei Săftoiu este o replică despre încrederea trădată. Cam asta ar fi în Cotroceniul cu Traian Băsescu.
Săftoiu a răspuns moderatorului că Băsescu nu  a făcut rău României. Şi are dreptate! A consolidat alianţa cu SUA şi asta dă siguranţă ţării în contextul ăsta complicat din Est. Şi şi-a primit tainul în 2012 când SUA l-a sprijinit ştiind ce pramatie este.
Băsescu însă a făcut rău românilor, unora mai puţin,  altora mai mult. Mie mi-a tăiat salariul şi apoi mi-a reţinut din pensie.
Cred că prima tentativă de suspendare din 2007 a fost o mare şi cruntă tâmpenie care l-a reconsolidat când era pe o pantă descrescătoare.
A doua oară în 2012 s-a grăbit Ponta voia să fie mai repede la butoane, dar nici acum nu este. Cred că Băsescu a fost uluit în faţa valului de respingere din 2012, de aia a tăcut cam până după generale. Dar răutatea lui monstruoasă i-a revenit după ce l-a îmbrobodit pe Ponta cu pactul de coabitare.  A început să-l blesteme şi să ne blesteme până acum 6 luni.
Sunt în carte anumite dezvăluiri care fac deliciul tabloidelor, dar nu sunt esenţiale. Săftoiu spune că Băsescu are mult cinism, dar concede că un lider ca el este cinic, ea foloseşte simptomatologia lui Pascal de Suter din "Aceşti bolnavi care ne conduc".
De megalomanie pot fi acuzaţi preşedinţii francezi, nu ştiu ce-i face, tradiţia poate?
Aşa a fost De Gaulle, Mitterand, dar şi Sarkozy. De la americani a avut accese de acest tip George Walker Bush care a băgat băţul în muşuroiul islamic şi l-a agitat că acum situaţia din Orientul Mijlociu este mai imprevizibilă ca oricând.
Marea eroare a lui Băsescu este că doreşte să fie în centru atenţiei. Şi acum justiţia începe să se ocupe de el şi mai abitir. Au început cu Udrea pentru că era mai vulnerabilă şi mai uşor de învinovăţit, tupeul i-a ţinut loc de inteligenţă.
Doamna Săftoiu a arăta preferinţa pentru stilul lui Vasile Blaga, este direct ştii că-ţi va spune în faţă părerea. Probabil de aceea nu va fi niciodată top of the hill.

Şi eu am preferinţe pentru anumiţi oameni politici care însă nu mai sunt activi. Unul a fost Emil Constantinescu care a reuşit cel mai mult dintre preşedinţii de până acum, chiar într-un interval atât de scurt. Mi-a plăcut şi Crin Antonescu până când şi-a pierdut orientarea politică, dar a lăsat măcar o moştenire viabilă.

Iohannis a devenit un subiect de analize critice ale unora pentru că tace şi nu face prea multe. Se pare că are alt tip de agendă. Deocamdată ca ţintă internă este finalizarea legii alegerilor parlamentare cu votul prin corespondenţă pentru diaspora. Probabil de aceea PNL a pregătit moţiunea de cenzură pe acest subiect.
Legea alegerilor locale a fost finalizată, chiar dacă este supusă criticilor. Acolo a fost un proces de negociere. PSD a renunţat la alegerea directă a preşedinţilor de consilii judeţene, dar au susţinut alegerea primarilor din primul tur în iluzia ca vor obţine la fel de multe posturi de primar. S-ar putea să aibă surprize mari.
Tipul ăsta de strategie pe paşi mici, nu pe o agendă stufoasă pare a fi pe placul şi potrivită cu personalitatea lui Iohannis. Cred că este nerealist să aşteptăm să mişculeze pentru căderea lui Ponta, nu-i stă în caracter. Dar PNL trebuie să fie bine pregătit ca în 2016 PSD să fie suficient de şubred şi să piardă alegerile parlamentare.
Eu, spre deosebire de alţii nu mă aştept la gesturi spectaculoase la Iohannis. Dacă însă continuă aşa România poate avea de câştigat.

9 comentarii:

  1. a zis cumva daca I-a fost amanta ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu numai despre Băsescu : daca la puscariasi se reduce pedeapsa cu o luna pentru fiecare carte scrisa, lui Iohannis i s-a redus, deja, mandatul cu 2 luni???

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca si Sorina Matei ( B1 Tv ) a ajuns sa scrie asa ceva despre Basescu, mai ramine doar sa auzim parerea basistilor de pe diferite bloguri ca asta ...

    http://www.cotidianul.ro/basescu-desfiintat-s-a-sinucis-intr-un-decolteu-262154/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au ajuns sa plagieze basistii, totul de la A3 !!?? De la latrina, de la etc, rau ati ajuns fratilor

      Ștergere
  4. " Nu ne-am luat inapoi tara!" Nu te-am ales ca sa scrii carti care sunt si proaste! Ne-am inselat amarnic! Daca nu esti instare sa conduci tara, retrage-te!........
    Toate aceste afirmatii vin din diaspora, de la oamenii care au crezut in neamt! Din pacate, fara alternative, am crezut si eu si familia mea! Acum, ajungem la concluzia ca este cel mai incapabil Presedinte pe care l-am avut! Cred ca mult mai valoros ar fi fost Antonescu! Asta este malai mare si atat, din pacate! Are stil de mortaciune! Vorba unui cantec " unde e iluziile mele, care le-am pierdut?" Buna intrebarea D-lui Costiuc! Presupun ca, din jena macar, nu ii vei raspunde, dumneata marele liberal! Si, macar ca idee, imi dezvalui si mie acel " alt tip de agenda?" Daca nu are nimic in acea agenda, ce te faci? In privinta Adrianei Saftoiu, pe care o admir, dar a dat rau cu batul in balta ( nu cumva a fost amanta ungurului aluia cu tigarile, nu mai stiu cum il cheama), divulgand lucruri care sunt sau nu, reale. Unii zic sa fie atenta Alina Gorghiu cand se apleaca, s-ar putea ca saftoiu sa divulge ce culoare de chiloti poarta! Jenant, dar esti specialist in a admira oamenii jenanti: Tariceanu, Vosganian, chiar si Constantinescu ( m-a invins sistemul ) si, mai nou, Iohannis.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa cum ma asteptam orizontul de asteptare al pubicul uslamist nu se ridica mai sus de de gaura cheii. Sunt fericit sa-l vad pe Joe regasindu-si propriile ginduri in cronica confuzei domne Saftoiu. Grea lovitura data basistilor Liiceanu, Plesu, Patapievici sau Cartarescu. Le si vad fetele lividede furie in fata succesului literar dezlantuit de compunerea doamnei Saftoiu. Ai-ai-ia ce mai lovitura. Cu siguranta seaman cu lovitura data de domnisoara Lewinsky basistilor americani. Ori mai stii, poata ca saftoaica se crede butlerul printesei Daiana.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anteriorul a uitat ceva venit tot din diaspora: " Romania lucrului bine facut nu se vede!" Mesajele celui de mai sus, vin de peste tot din diaspora, D-le Joe si presupun ca vei pastra o tacere " asurzitoare".

    RăspundețiȘtergere
  7. By the way. Dl Joe se vaita ca i-a scazut indemnizatia (mica dupa buget) fapt care i-a generat o ura ancestrala contra basismului. Dar acum este bine. Abuzul basist a fost indreptat de USL. Sau ma rog, doar 50% din el. Dar ce sa vezi stimabile. Dupa ce biata Romanie a fost vinduta la taraba pas cu pas. Datoria publica a Romaniei a crescut (conform INS si Curtii de Conturi) de la 2800 euro pe cap de locuitor la 3350 euro in intervalul 2012 si 2015. Curat crestere a nivelului de trai. La mai mare si sa nu va lasati pina nu-i prideti pe greci din urma.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce admiri tu Jo ,e dreptul tau, e jenant ,inseamna ca admiti cazul Sova "salvat " momentan de Tariceanu,admiti am vazut ca Dragnea e nevinovat ( cand trebuia sa fii nebun ca procuror sa acuzi si sa anchetezi astfel de personalitate la putere daca nu aveai probe zdravene...),admiri pe hotul de Vozganian,pe papa-lapte de Emil Constantinescu care imi aduce aminte de TIR-ul de tigari descarcat la poarta la vila lui din Scrovistea ,pe Johannis care tace si nu face nimic de iti vine tie ca cetatean sa-l iei de gat pe Ponta iar el sasaie nimic inteligibil , admiri pe Crin Antonescu,o puslama care vorbea coerent,fiind profesoras,dar nimic din inima si numai de gargara ( care si-a facut plinul si a plecat lamentabil din politica,ii ajunge banii primiti de la PNL-stii baroni cat va trai...) admiri Haznaua 3 numai ca il ataca pe Basescu,alfel esti prea destept sa-l accepti pe Gadea in sinea ta ,ai fost alaturi de ei sa spui ca Voiculescu e " fata mare " in afaceri si numai ura lui Basescu a facut sa intre in puscarie etc...,dar ma rog e opinia ta ,trebuie respectata dar de obicei se vine si cu argumente intrun dialog ca acesta . Vezi ca nu mai esti singur pe acest blog,te comenteaza de rau mai toti cititorii tai care au mai ramas,chiar nu observi ? Sa speram ca da...doru marcu

    RăspundețiȘtergere