sâmbătă, 23 mai 2015

The Romanians are coming

Alex
Am văzut documentarul englezesc care a stârnit rumoare şi proteste printre românii stabiliţi în Marea Britanie, sau mai bine zis Anglia.

Nu este un documentar despre hoţi şi cerşetori, este despre români care vor să muncească acolo, exact ceea ce Nigel Farage nu vede, vede excepţiile.
Este greu dacă nu ştii limba, este greu dacă nu ai o meserie care să fie căutată.

Cel mai mult m-a intrigat însă personajul Alex, care vorbea o engleză fără accent, care trăise 6 ani în Canada. Cum de ajuns un astfel de om pe străzi? Documentarul este discret, dar în final ar sugera că s-ar fi ocupat de droguri şi alte lucruri necurate. Eu suspectez că individul este un fel de actor, aspectul lui îl recomanda.

Da, sunt mulţi români sunt tentaţi să găsească un loc de  muncă în străinătate. În Italia sau Spania este mai simplu înveţi rapid rudimente pe baza limbii materne. În Anglia este mai dificil, trebuie să ştii engleză ca să munceşti.


Documentarul vorbeşte despre viaţa grea a emigrantului economic. Mai ruşinos decât condiţia de om în căutare de muncă este aspectul unora din oraşele României, care au devenit un fel de găuri negre şi asta ar trebui să preocupe pe oamenii noştri politici.

Românii nu sunt nişte barbari care să năvălească în Anglia sunt nişte oameni obişnuiţi care caută o o viaţă mai bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu