vineri, 12 iunie 2015

Cică nişte jurnalişti...


Se cam dau cu toţi artişti. 
Să-l parafrazăm pe Urmuz, când în criza aceasta politică au ieşit în evidenţă mai mulţi jurnalişti prin comentarii şi poziţionări la actualitate.
Pentru informare de actualitate politică şi nu numai citesc dimineaţa stiripesurse.ro, cotidianul.ro şi hotnews.ro ca şi câteva cotidiene centrale, adevărul, evz, românia liberă.
Că unele ştiri sunt gogoşi obţinute pe surse, adică de la surse mai mult sau mai puţin credibile. 
Apropo' asta arată şi gramatica deţinută de jurnaliştii de azi. 

Mai interesantă este disputa din cotidianul. Aici sunt câţiva comentatori politici şi nu numai care bat cam rău câmpii.
Stilistica lui Nistorescu nu mă mai entuziasmează de loc. Pe aici îşi fac veacul şi editorialişti de genul unui fost general securist, pe care atunci când îi văd numele, nu mă uit deloc, pentru că ceea ce poate să scrie el sunt doar minciună şi dezinformare. Altul este Ion Spânu, grafoman specializat în privitul pe gaura cheii în budoarele unde îşi fac veacul literaţii. Pârile sale denotă doar neputinţa de a scrie transformată în venin cu accente tabloide. Iată că de câtva timp Spânu a devenit un detector moral de jurnalişti băsişti. Şi intră în ciocnire directă cu Ioan Buduca, optzecist cu idei şi intervenţii culturale interesante după 1990. Ce spune Buduca? Că jurnaliştii de azi sunt în mare majoritate nişte mercenari năimiţi. Şi asta pentru alde Spânu (cu barbă!) este băsism!

Exemplele greţoase sunt Chireac, dat afară pentru trafic de influenţă sau de Ciuvică medic eşuat din politică  la televizor unde trăieşte din insinuări care nu-i fac nicio cinste şi mândrie.

Alt caz notoriu de jurnalist eşuat. Debutat ca mare analist politic şi creator de tabloid Ion Cristoiu a avut tot timpul un soi de gândire primitivă şi grosieră. Acum a devenit marele apărător al cauzei pierdute a lui Băsescu şi a demoazelei Udrea. Iată că în criza politică se situează net de partea lui Ponta. Are omul din Găgeşti ceva cu fostul primar de Sibiu ajuns preşedinte.  Iată-l avansat pe Iohannis ca raţă mecanică în mâna obscurilor complotişti care vor răul şi ramul românilor de la curbura carpatină. Când apuc să-i citesc părerile simt că mi se umflă venele de enervare!

Cel mai jenant caz este al lui Gâdea. Predicator eşuat la Antena3 ne plictiseşte cu prelegeri despre părerea lui despre România. Este însă agentul diversionist cel mai preţios al patronului de la mititica. După ce a suferit tamponări cu iz de knockout de la MRU s-a trezit plângând pe umărul lui Crin Antonescu, pe care apoi l-a filmat şi porcăit în fel şi chip când Antonescu nu a mai suportat minciunile şi obrăzniciile lui Ponta. 
Zilele trecute s-a lichefiat în faţa primului ministru ridicându-i mingii la fileu şi pupându-l cu spor în părţile moi, acumulate în exces de Victor Ponta de când şi-a pus inamovibilul cur pe scaunul de Prim Ministru. 
Ca apoi să-l invite şi pe Ludovic Orban. Pe ăsta a încercat să-l manipuleze cum o fac misionarii cu mărgele la sălbatici. Dar şi-a găsit naşul în Orban care a marcat şi a dat răspunsuri în răspăr şi contra de ce avea ordin să primească Gâdea. Şi aşa că l-a întrerupt neîntrerupt cu mare obrăznicie. Oricum lui Gâdea trebuia să i se arate demult prosopul.
Acest indiviz exploatează încă cu aroganţă prezentarea demonstraţiilor de protest din iarna lui 2012 împotriva guvernării Băsescu-Boc-MRU. Dacă atunci au fost obiectivi cei de la Antena3 cred că pot trăi prin minciuni şi manipulare pe creditul obţinut atunci.

Şi că venii vorba  de acele demonstraţii neautorizate pe baza cărora s-a căţărat Ponta la putere acum acesta ţipă cu tupeu şi ameninţă cu puşcăria la acelaşi tip de proteste.

Curat murdar domnule Ponta!

2 comentarii:

  1. Iar esti jenant D-le! Antena3 a fost obiectiva fata de demonstratiile din iarnalui 2012? Pai " sobolanul roz" a recunoscut ca au fost regizate de prietenul dumitale Felix si de colonelul acela al carui nume imi este sila sa il scriu! Daca au fost " obiective ", dece nu au comentata si " intelegerea dintre PSD si acel colonel prin care se voia desfiintarea DNA, ANI, DIICOT, etc., lucru pe care Ponta se apre ca vrea sa il realizeze acum? Impreuna cu Jigodia numita Tariceanu! Atac total la justitie si matale, sper ca in naivitatea care te caracterizeaza, te formalizai de cazul Rarinca! Ii pasa tariceanuui de Rarinca sau de pielea lui? Am auzit de ceva numit Sterling in care este bagat pana peste cap! Se strange latul! Sper sa se stranga in asa fel incat sa nu mai poata respira! Si fii atent ca pe enumerarea de stiri pe care le citesti a aparut atacul vehement al " securistei", cum o numesti matale " cu delicatete " Livia Stanciu, la adresa fostului dumitale aliat, Ponta! Astea nu le vezi? Mai bine decat sa bati campii, ai vedea cum, pentru aceleasi fapte, ca ale lui Ponta, in Moldova se intampla altceva! Oameni mult mai onesti si, suntem ca ei, nu-I asa?

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe,bravo,ti-ai revenit. Vezi in Gadea un guzgan,incet,incet iti revii...dm

    RăspundețiȘtergere