duminică, 28 iunie 2015

Iobagii lui Ponta

Există o limită în obrăznicie, Victor Ponta nu o are.
Astă seară am umărit întâmplător o conversaţie la B1tv. Gabriel Oprea, premierul interimar era invitat cu nelipsitul Ion Cristoiu şi prin telefon Striblea vorbea cu Victor Ponta aflat la tratament în Turcia. 
Subiectul se pare că era votul pentru conducerea SIE dat lui Mihai Răzvan Ungureanu.
Şi Ponta a devenit violent şi obraznic cum o făcea şi în campania electorală din noiembrie 2014 care l-a făcut să eşueze lamentabil.
A reluat teoria cu Iohannis şi noi românii care am ajuns iobagii lui. Acum nu ştiu dacă erau iobagi arondaţi comunităţilor săseşti, cert este că grofii unguri aveau iobagi şi probabil nu-i tratau foarte omeneşte. Era însă o chestiune foarte interesantă, spre deosebire de ungurii obişnuiţi, nobilii maghiari ştiau româneşte ca să poată vorbi cu iobagii.   
Oricum imaginea asta cu iobagii ţine mai mult de părţile de istorie comunistă şi nu pică bine.

Poetul Lucian Avramescu într-o declaraţie spunea admirativ că Iohannis spre deosebire de guriştii Ponta şi Băsescu a discutat în prealabil cu cancelarul austriac, care a respins declaraţia ministrului său de externe care dorea să reducă drepturile pentru copii români ai celor care lucrează în Austria.  Aşa că Iohannis a rezolvat problema iobagilor români din Austria şi după aia a deschis gura!

Opinia mea că obrăznicătura Ponta crede despre concetăţenii săi că îi sunt lui iobagi care trebuie să-i facă pe plac!

Sper ca precizia şi corectitudinea săsească să devină un exemplu şi pentru Ponta şi acoliţii săi. Mai ales că Ponta se laudă cu descendenţa sa ardelenească. Probabil  că o foloseşte când îl avantajează.

În rest rămâne cum am stabilit nimic nu sună bine în România pentru Victor Ponta!

5 comentarii:

  1. Daca Iohannis a rezolvat problema indemnizatiei de copii a celor care lucreaza in Austria,un lucru firesc,si a tacut inseamna ca e mare gagiu. A rezolvat pe tacute,bravo lui. Cat despre Ponta cat trebuie sa va mai spun ca e un imbecil ? Oare nu m-ati crezut niciodata ? Poate acum. Ce este interesant este ca ,desi incoltit de DNA pentru faradelegi are un tupeu de ...securist acoperit sadea. dm

    RăspundețiȘtergere
  2. De unde ardelean? Din partea tatalui este Italian si din partea mamei este grec! Este motivul pentru care se facea misto, in campanie, cand sustinea sus si tare " Mandria de a fi roman ! "

    RăspundețiȘtergere
  3. Zici ca ai vazut chestia cu iobagii lui Ponta dar acelasi personaj a mai spus ceva:' Daca nu-I place ceva, ne face un DOSAR!" Cine face dosare? Pana acum dadeai vina pe Basescu. Acum si Iohannis face dosare? Astea dece nu le spui? Nu pica bine? In privinta discutiei cu cancelarul Austriei, daca nu dai sursa, inseamna ca minti, pentru a mai scoate din anonimat, " domnia " lui Iohannis! Nimeni din presa nu a semnalat asa ceva si primesczilnic Stirile zilei! dar nu te inpacienta, Iohannis este scos din anonimat de Prima Doamna, pustoaica de la Cotroceni! A aparut intr-o rochie foarte mulata si deasupra genunchiului, de I se vedea urma chilotului! Modistul este unul de marca dar probabil ca face costumatii scumpe pentru pustoaice adevarate, nu pentru " pustoaice " intre doua varste, bine intrate in a doua! Dunga de la chiloti, prietene!
    In alta ordine de idei, referitor la Tender. Am vazut o femeie unsa cu toate alifiile, excroarca ca si barbatul ei! Numai ca se incurca in minciuni! Nu a fost in stare sa spuna, desi este maestra in minciuni, cine primea cele 4 milioane $! In afara de asta, Bica a spus ca cel de la SRI, Coldea, a intervenit pentru a stopa dosarul!!! Toti sunt borfasi! Tatal mincinoasei, General de graniceri! Cred ca nu mai mira pe nimeni "amanuntele" astea! Pe vremea lui Ceausescu, un asemenea individ era condamnat la moarte! NUMAI DIN PUNCTUL ASTA DE VEDERE, imi pare rau ca nu apare macar doar pentru o saptamana,. prea este plina tara de borfasi care fura si fura si fura!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule, ai uitat sa spui increngatura de borfasi: in frunte Vantu, alt puscarias! Ca intre ei puscariasii! Am revazut acum, discutia borfasei cu Striblea: ti se face greata! Sa se introduca pedeapsa cu moartea, pentru indivizi de teapa asta! Excroaca spune ca puscariasul ei sot, nu avea legatura cu RAFO! Exprimarea corecta este: " nu MAI avea legatura, deoarece o devalizase cu niste timp in urma"!

    RăspundețiȘtergere