luni, 8 iunie 2015

Nimic nu sună bine pentru Ponta!

Am avut ocazia să-l urmăresc Alin Teodorescu la Digi24. Mi-l reamintesc cum prevestea anul trecut prin primăvară  - vară, oare? cum va pierde Victor Ponta alegerile prezidenţiale.
Întrebat acum de jurnalistul Cosmin Prelipceanu a răspuns abrupt: Nu! Pentru că are majoritatea în Parlament! 
Şi că cererea lui Iohannis de demisie este a unui om politicos comparată cu stilul lui Traian Băsescu. Desigur dacă privim din punctul de vedere al Parlamentului, Victor Ponta nu are probleme.
Pe de altă parte Teodorescu spune că politic Ponta este terminat, credibilitatea sa este în scădere abruptă. Şi Teodorescu deplângea cum a decăzut un tânăr om politic  cu mari perspective.  Pe de altă parte însă Ponta va avea probleme mari cu justiţie pentru perioada când era avocat şi a măsluit acte în 2011 care trebuiau să fi fost corecte în 2007. Ponta comite greşeli de neiertat pentru că este în conflict cu mass media şi mai ale cu justiţia care se află la un maxim de credibilitate. 
Vorbind de decredibilizare teribilă este decăderea lui Călin Popescu Tăriceanu.
Ce m-a impresionat cel mai mult la Alin Teodorescu este admiraţia pentru societatea contemporană românească pentru că este ceea ce a visat şi el în tinereţe, cu toate instituţiile ei, precum am visat şi eu şi alţi congeneri de ai mei. 
Teodorescu făcea o statistică privind aleşii care au funcţionat în ultimii 15 ani la toate nivelele, şi spune că un procent infim are probleme cu justiţia. Deci oamenii politici nu au să se teamă dacă nu au furat, temerile pot fi doar la cei care s-au îmbogăţit pe spinarea statului şi nu pot decât să-i dau dreptate!
El afirmă că oricum cele două blocuri vor ieşi la vot şi vor vota cele două partide, implicând că speranţe pentru partide surpriză noi nu prea există. Acum că venii vorba aflu de la Hurezeanu că Partidul kurzilor din Turcia nu a fost votat doar de kurzi ci şi de opoziţia liberală, cea din Piaţa Taxim din Istanbul, care a făcut să treacă de pragul 10%!
Revenind la oile noastre cred că problema lui Ponta nu va fi sprijinul parlamentar care este granitic în jurul lui, ştiu ei ce ştiu, cu porunca a 8-a din Tablele lui Moise! Problemele lui Ponta vor fi totuşi cu Iohannis, cu opoziţia civică din stradă, cu media şi cu presiunea externă care este de neevitat. 
Ponta va deveni în scurt un paria în afară şi va trebui să-şi dea demisia, dacă nu cumva va fi trimis în judecată pentru problemele din Gorj şi atunci va putea fi suspendat. Trebuie să repet, Ponta de la începutul anului trecut comite erori politice de neiertat, care au condus la realitatea politică de azi, când justiţie a dat iama în corupţi. 

Nimic nu sună bine pentru Ponta!

13 comentarii:

  1. Joe, aduna-te, nu te mai lasa indoctrinat prosteste. Tot ce faceti este o isterie ipocrita. Lasa-o balta cu exemplu tau de moralitate KWJ, are o mentalitate de tip basescu, doar ca este ceva mai soft. Nu ma asteptam la neamt sa aiba asa viziune si caracter. Iar partidul tau de trogloditi este absolutul o mizerie umana. Nu mai fabricati porcarii cu iz penal. Uitati-va in ograda voastra, incepind cu KWJ. Nu mai faceti pe moralistii, ca sunteti ultimii oameni. Mai vezi si cazul Lagarde FMI si fa o comparatie (daca mai poti sa vezi lucrurile si altfel).

    RăspundețiȘtergere
  2. Tic tac, tic tac. Prim ginerelul Ponta is a dead man walking. Grupul Infractional Organizat se diminueaza dar nu dispare. In 2016 este o sansa sa-l vedem diminuat semnificativ. Pina atunci nu cred sa se intimple ceva. Aproximativ in urma cu un an cineva ( persoana importanta, n-u-i spun numele ca apar astia care vad toata ziua licurici) spunea ca Ponta este un om profund corupt. Si asta este doar inceputul, nu uita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Jo,crede-ma,sunt de acord cu tine,in premiera ? Ti-ai pus tarana in cap dar ai cedat,ai vazut ce nu voiai sa vezi. Asa o sa fac si eu daca o sa-l vezi pe Basescu dupa gratii pe chestiuni reale fara comentarii. Dar pana atunci uite ca hotul care striga hotii este la un pas de arest. Ca-i la arest sau nu e mai putin important,pentru mine este important rusinea fata de UE si indaratnicirea unui partid de a acoperii coruptii pana la cel mai inalt nivel. Daca tot se lauda ca nu e vinovat de ce Sova si Ponta nu se duc la judecator,il judeca si daca intradevar sunt curati ca lacrima ( cu apartamente de 300.000 euro si multe alte averi...) il da in judecata pe procuror ,pe DNA daca permite legea si revine dalb iar prim ministru ? Raspunsul e simplu : SUNT VINOVATI. Numai Basescu si-a dat demisia din parlament, a fost judecat ,i sa dat NUP si a revenit in parlament. Dar cine are sange-n instrument ca el ?Ponta ? Sova ?,vorba lui Vadim : excremente de oameni si de caracter.,..dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bagă bine în cap, singurii care au plecat din fruntea unui partid sunt liberali, Valeriu Stoica şi Crin Antonescu!

      Ștergere
    2. Da. Liberali. Hm. Unul pd altul pp

      Iarasi aceiasi prostie. Innterzicerea arestarii preventive NU impiedica judecata. Nu impiedica nimic decat un abuz bre dl dm

      Ștergere
  4. Am aflat o chestie foarte tare!
    Ieri, când aliaţii şi mai ales pesediştii au pus problema ca Kovesi să fie schimbată, singurul care a ameninţat că pleacă a fost Gabriel Oprea!
    Aviz amatorilor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Marii organizatori de lovituri de stat, comunistii lui Ponta, striga " lovitura de stat"! Si dau vina pe liberali! Pai liberalii au dat jos presedintii Senatului si camerei deputatilor? Tot ei au schimbat Avocatul Poporului? tot ei au trecut Monitorul Oficial la Guvern? Aduna-te matale Anonim nr. 1! sau daca tanjesti dupa communism, du-te in Coreea de Nord sau in partea continental a Chinei! In rest nu prea ai sanse! Mentorul A. Nastase, a facut puscarie, putina pentru ce a facut acestei tari! Dar nu e timpul pierdut! Tariceanu, alt jeg uman, ataca pe toate fronturile justitia! Sa fiti ferm convinsi ca putin ii pasa de Rarinca! Ii pasa de el, se pare ca afacerea Sterling este anchetata de DNA si acest derbedeu este bagat pana peste cap! Habar nu am ce este acest Sterling si nici nu ma intereseaza! Se pare ca, afara de Berlusconi, nu mai exista situatie similara cu a lui Ponta in Europa! Nestimati comunisti, v-ati batut joc de tara asta timp nepermis de mult! Acum ce mai vreti?
    Si pentru dumneata D-le Joe: Basescu vorbea perfect cu gasca de debedei si penali aflati in Parlament! Vorbea limba lor! Nu te sfatuiesc sa vorbesti cu un derbedeu limbi straine, va crede ca iti bati joc de el! Daca scapi nebatut, inseamna ca esti norocos!
    Justitia ESTE INDEPENDENTA! Derbedeii astia o vor ca pe vremea Rodicai Stanoiu! Nu le dati, prin atitudinea voastra, o mana de ajutor! Deja, penalul Ponta a zis ca ar putea face o plangere penala si procurorul general LE VA FACE ACTIUNE PENALA!!! De unde stie mongoloidul asta? Probabil isi inchipuie ca a si pus mana pe justitie, asa cum l-a sfatuit puscariasul Felix!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi pare rau pentru liberali si eu fiind liberal. Dar intr-un moment de ratacire, l-au adus la putere pe acest borfas de rand! Antonescu spunea ca il va da jos printr-o motiune! Incercati! Comunistii nu pleaca cu una cu doua! Hazlie declaratia ministrului transportului:" Daca pica guvernul, Romania pierde 2 miliarde Euro!" Cu alte cuvinte sa toleram toate excrocheriile! Cine sunt astia domnule Joe? Penalii, in frunte cu Tariceanu, cer comisie pentru analiza STADIULUI DEMOCRATIEI! IN-IMA-GI-NA-BIL!Hotul striga hotii! La PUSCARIE baieti, toti care ati spoliat tara asta! Aud si nu imi vine sa cred: " nemaipomenitul " premier sustine ca daca Guvernul pica, are de castigat Rusia! Vai de capul oamenilor cinstiti, caci majoritatea covarsitoare, asa este!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liberal popular ? Gen Stuart Mill ? Von Hayek ? Isaiah Berlin ? Russell ? Popper ? Adams ? Hobes

      Sau Goghiu Blaga

      Ștergere
  7. Joe, vad pe blogul tau comentarii numai de un anumit tip. Asta nu inseamna ca nu exista si opinii diferite, dar oamenilor le e lehamite(asa cum te-au anuntat) sa mai intre in polemici agresive pe acest blog. Curand ma retrag si eu.Nu stiu de cand ai devenit un admirator al stilului basist , stil pe care il adopta si camarazii tai pnlisti, ca de pdlisti nu ma mira nimic.
    Lasati ipocrizia, gargara, agresivitatea si obedienta fata de licurici si asteptati sa fiti alesi pe bune(fara sa mai schimbati barca). Eu am votat pnl la parlamentare, dar nici in visele mele cele mai urate nu am crezut ca puteti sa fuzionati cu cei pe care, mare parte din noi nu-i mai vor la putere. Asa ca , nu mai vorbiti de nelegitimitatea guvernului. Iar KWJ e ipocrit, se ascunde dupa propriile dosare, nu are nicio viziune constructiva pentru tara ,asculta doar comenzi si o da cu justitia aia de acoperiti, (partial acoperiti). Daca nu mai vrea parlament , sa-i puna sa-si dea demisia. Halal presedinte.
    ps. ce parere ai despre mofturile lui basescu care nu-si gaseste locuinta ideala potrivita cu gusturile lui megalomane.

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule care zici ca ai votat PNL: daca este urmarit penal un individ, fie el si prim-ministru, este lovitura de stat? Pana acum, urlati ca justitia asculta comenzile lui Basescu. Acum, liberalii care sunt in opozitie, dicteaza justitiei! Colosale idei, de necrezut! Dar cand " iubitul " vostru mongoloid spune ce va face procurorul general, este o dovada de " normalitate" nu-I asa! Caracteristica principal a comunistilor ( psd-istilor ), este ipocrizia! Psd-isti - il include si pe Tariceanu aici - lasati tara in pace!

    RăspundețiȘtergere
  9. pai las-o domnule in pace ca nu e a voastra, nu mai bate campii.

    RăspundețiȘtergere
  10. A devenit deja o obisnuinta in Romania:
    - Iliescu vrea sa dea jos un PM
    - Comstantinescu vrea sa dea jos un PM
    -Basescu vrea sa dea jos un PM
    - Basescu vrea si a doua oara sa dea jos un PM
    - Johannis vrea sa dea jos un PM

    Remarc ca singurii care au rezistat au fost Tariceanu in 2005 si Ponta in 2011-2012.

    Deci este clar: lovitura e stat este numai cand se face referendum. Cand se shimba un PM ales fara alegeri noi si fara schimbarea e majoritate in Parlament este stat de drept democratic. Clar

    RăspundețiȘtergere