vineri, 17 iulie 2015

Despre vizita lui Iohannis în Spania

Întâmplarea face că mă uit pe site-ul contributors.ro. Aici este pontif Tismăneanu, ale cărui articole despre comunismul, trecutul României le citesc cu interes, dar sunt complet în dezacord cu opiniile sale despre actualitate românească. Este unul dintre intelectualii băsişti care au transformat această etichetă într-un lucru respingător. Prin ipocrizia afişată, prin partizanatul dus până la ultimele limite. Acest lucru trădează condiţia de intelectual care trebuie să rămână critic, chiar atunci când se angajează pentru o cauză. De această etichetă se jenează şi H. R Patapievici considerând-o acum o înjurătură. Iată că tocmai în România literară găsesc pe cineva care-i căinează. Aceşti scriitori au deturnat realitatea şi au renunţat la calitatea de observator obiectiv al realităţii politice româneşti. Eu nu resping cărţile şi eseurile de politolog şi analist al fenomenului comunist ale lui Tismăneanu, chiar dacă în ultimul timp recenziile sale sunt pline de platitudini şi înşiruiri de liste de eseişti şi politologi. De asemenea citesc cu plăcere şi interes cărţile lui HRP, Patapievici, Liiceanu sau Pleşu. Nu pot spune acelaşi lucru despre derapajele encomiastice ale lui Liiceanu şi mi-e jenă pentru un om inteligent ca el, care se lasă orbit de partizanate, care sunt contrazise de comportamentul şi ieşirile publice ale fostului preşedinte. Aceşti intelectuali  cu excepţia lui Pleşu l-au privit cu mefienţă anul trecut pe actualul preşedinte, lăsându-se orbiţi umorile leşioase ale fostului preşedinte sau sprijinind şi pe Monica Macovei, un candidat lipsit complet de şanse.
Cea ce mă deranjează la acest site nu sunt cei care scriu, ci mai ales forumiştii tipul gherţoi intelectual, indivizi cu opinii fixe şi proaste, care se cred că sunt liberali conservatori. Din păcate sunt doar limitaţi intelectual.

După această introducere lungă mă voi referi la subiectul din titlu.
În contributors.ro am găsit o relatare privind vizita oficială în Spania a preşedintelui Iohannis scrisă de Luminiţa Marcu. Această doamnă a fost director adjunct al ICR Spania până în 2010 şi actualmente este lector la Universitatea din Salamanca. Este deci o persoană avizată în problemele spaniole.
În primul rând explică de ce oficială şi nu de stat. Pentru că vizitele de stat în Spania sunt doar două pe an şi au fost deja epuizate. Asta nu a scăzut interesul oficialităţilor spaniole. De fapt articolul este o reacţie la imbecilităţile proferate în presa , românească. Cristoiu, inventatorul de tabloide şi pui vii, care se dă şi un avizat analist politic este pur şi simplu desfiinţat de consideraţiile Luminiţei Marcu. Tot ce a privit această vizită a fost deformat şi interpretat răutăcios şi cretin în media autohtonă. 
Vă las plăcerea relatării acestei vizite făcute de această doamnă extrem de avizată.


http://www.contributors.ro/editorial/despre-recenta-vizita-a-cuplului-preziden%C8%9Bial-roman-in-spania/

9 comentarii:

  1. Citezi din contributors????

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. As zice "... care trebuie să rămână critic si ECHIDISTANT...."
    2. Nu zici clar in ce consta "interesul oficialităţilor spaniole"
    3. Admirabile exercitiile de lexicon varrind de la "encomiastice", "mefienţă" pana la "imbecilităţile", "cretin"sau "gherţoi intelectual"!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta a luat drumul fostului presedinte Constantinescu si...Ceausescu. Toata ziua in vizite " de lucru ". In cate tari a fost Basescu la " plimbare " ? Daca se ducea vai,ce ar fi fost la gura ta...Cand merge,apropo,Johannis in Tarile Latine ,cica au aparut niste tele-novele noi...si-s de vanzare...dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu intelemgi nimic si este inutil sa-ti emxplic cat de necesare sunt vizitelle astea!

      Ștergere
    2. Nu intelemgi nimic si este inutil sa-ti emxplic cat de necesare sunt vizitelle astea!

      Ștergere
    3. Sunt necesare, dar in folosul nostru(daca chiar ne reprezinta cineva in mod responsabil, implicat). Altfel...... vizite sa dea bine, sa ne etalam toalele si sa ne facem de drum. Bag seama ca pe la UE a fost pozitiv la cerere lui Cameron de a taia alocatiile, somajul pentru romani (de fapt , singurul din tarile membre). CUM RAMANE CU DIASPORA CARE A FOST PRIORITATEA LUI DUPA ALEGERI??????? Asa apara el drepturile romanilor?? Iti raspund eu pentru cu nu poti da un raspuns: NU-I PASA si joaca dupa cum i se cere.

      Ștergere
  4. Dupa vizita in Serbia s-a mentionat necesitatea cresterii exportului de energie. Nu a reusit un energetician destoinic sa ai explice ca daca exportam "radial" la nivelul consumului intern mic nu se poate exporta mai mult de 1800 Mw ? Acesta este limita de stabilitate in calculele de regimuri. Cand vom creste consumul intern si vom exporta "circular" se poate creste capacitatile teoretice fiind de pana la 7000 Mw. Legile economiei de piata nu se pot confunda cu cele ale fizicii lui Kirchoff. Exportul de energie inseamna emisii crescute la noi cu capacitatile noastre neretehnologizate. Acest lucru il vom vedea dupa negocierile de la Paris cand tona de CO2 va ajunge la preturi de cel putin 3-400% fata de pretul actual si atunci o sa ne piara cheful de export ca ne vor indoi certificatele si nu va mai fi rentabil exportul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule, esti extraordinary: vorbesti de " partizanatul dus pana la ultimile limite"! Pai cine duce partizanatul dincolo de " ultimile limite " daca nu dumneata? Esti cel mai ipocrit personaj posibil! Vorbesti de funie in casa spanzuratului! D-l Costiuc rae perfecta dreptate: " imbecilitati, cretin, ghertoi intellectual, vocabulary tipic de maidan! Pe ce maidan l-ai invatat, derbedeule? Ma faci sa ma detasez de Iohannis daca este sustinut de3 asemenea specimen! Dar el saracul nu stie cu ce exemplar odios s-a pozat candva! Este motivul pentru care as sfatui lumea onorabila sa nu se pozeze cu orice personaj, caci nu se stie din ce patura sociala face parte, in cazul de fata al derbedeilor. In privinta vizitelor foarte dese ale lui Iohannis, in curand Carmen Iohannis va ajunge sa intrebe, ca si coana Leana " Maiestate Nicule?" De fapt Mai e state...? Altfel, d-na Iohannis a avut o prezenta foarte apreciata in Spania si, pentru prima data a fost chiar eleganta! Si, ca mi-am adus aminte: cat castiga Iohannis din inchirieri, sau este secret de stat? In incheiere, esti lamentabil domnule ( imi este greu sa te numesc domn).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai atunci , domnule, nu te mai enerva citind.Suparare mare vad :)
      p.s foloseste un limbaj mai elevat caci altfel nu te deosebesti de persoana incriminata.

      Ștergere