miercuri, 1 iulie 2015

Încă un pas

Cam aşa se poate caracteriza confirmarea în Parlament lui MRU la SIE. Un pas al preşedintelui Iohannis.

Ştiu că imediat vor sări unii să spună despre defectele lui Mihai Răzvan Ungureau.
Dar, este un om extrem de inteligent şi are un doctorat la Oxford. Aşa că pe lângă preşedinţii de Consiliu de Miniştri şi Prim Miniştri ai României cu doctorate la Viena, Berlin, Paris, Bruxelles, MRU este primul cu doctorat la Oxford. Iar programul extern urmat de Iohannis după intrare în funcţie este cel potrivit şi MRU are probabil şi contribuţia sa pozitivă. Iar operaţiunea de numirea în fruntea SIE este de a-şi asigura o sursă sigură privind climatul extern. De asemenea MRU ia un respiro în cariera sa politică. Îi face mai bine lui şi mediului politic, pentru că este un personaj controversat. Se poate constata tendinţa sa arivistă de parvenit, iar faptul că a fost din păcate sluga lui Băsescu, care fără crâcnire a acceptat să se facă de râs ca prim ministru într-o perioadă de degringoladă nu-l avantajează. Dar decât argatul lui Băsescu, se pare că-i mai bine să fie iobagul lui Iohannis, citat din Victor Ponta.
De aceea mă surprinde atitudinea cârcotaşă a PSD şi a lui Ponta, demnă pentru o cauză mai bună decât numirea lui MRU la SIE.
MRU a făcut o figură jalnică în funcţia de prim ministru, dar nu i pot reproşa derapaje în funcţia pe care a mai ocupat-o. Aşa că mai ales prestaţia lui Ponta de la Stanbul este şi mai penibilă.
Dacă ar fi fost vorba de principii poate ar fi fost important, dar repercusiunile numirii lui MRU la SIE n-au cum influenţa politichia dâmboviţeană. Pot să se teamă hoţii care şi-au ascuns prin străinătăţuri banii sfeterisiţi, dar cred că SIE are probleme mult mai delicate privind Estul european apropiat dar şi tensiunile şi degringolada islamistă din Orientul Apropiat.

PSD a tratat problema ca pe un afront pesonal, dar nici preşedintele Băsescu nu s-a consultat cu nimeni când şi-a pus şefi la serviciile secrete. Şi mai este o deosebire importantă, neglijată de pesedişti. Preşedinele Iohannis nu este Băsescu, care ţinea să afle anumite lucruri pentru a şantaja. Iohannis a şi spus-o că preferă să piard decât să fie mârlan. Asta nu îl împiedică să ceară în continuare demisie lui Ponta, dar nu făcând spume la gură şi certându-se cu ziariştii.

Majoritatea de ieri a adâncit disputele şi aprehensiunile din PSD. Victor Ponta nu se află în cea mai fericită perioadă a carierei sale politice. Era mult mai bine să se fi retras după pierderea prezidenţialelor. PSD se fragmentează iar colaborarea cu generalul Oprea se complică. Privind pe acest personaj tind să cred că nu este steaua politică descrisă de Bogdan Chireac, un părerist oarecare, dar cu pretenţii de guru. Cred că mai mare dreptate  militarul rezervist, editorialist de la cotidianul Argeşul care spune desprea cest individ că nu este decât un arivist şi parvenit. 

Oricum viitorul nu sună bine pentru Victor Ponta.

12 comentarii:

  1. Ce mai doriti sa vanda? Fundatia Godju a dat-o de pomana .... Vai de ea de tara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă muncesc din nou să-ţi explic!
      Ungurii nu ne dădeau nimic oricum.
      Noi am fost suficient de cretini să retrocedăm castele şi proprietăţi ardelene la grof unguri care renunţaseră la cetăţenie română după 1918.

      Ștergere
  2. Dumneata a cui sluga esti, caci vorbesti din Antena3? Nu tii cont deloc de faptul ca MRU, un intellectual adevarat, era PNL-ist la vremea aceea! Explica dece este parvenit? Probabil ca provine dintr-o familie saraca, habar nu am. Daca D-ta provii din asa ceva, poti fi numit parvenit? Domnule, esti jalnic cu Basescu tau cu tot! Iti place ce se intampla in Grecia de care iti palce asa de mult? Tot Basescu e de vina? Dupa capul dumitale, este evident! Sa nu indraznesti sa ma acuzi ca sunt " basist ", asa sum spune postul atat de drag dumitale, Antena3, caci te anunt ca nu am votat niciodata cu Basescu, asa cum nu am votat niciodata cu Iliescu. Basescu " tinea sa afle anumite lucruri, pentru a santaja"! Colosal, poti da macar un exemplu, unul singur? Sunt basist nu-I asa? Vezi ca, vazand situatia tragica a Greciei de vina fiid Basescu, multa lume se intreaba daca " terapia " acestuia de scurta durata, a fost asa de rea. Probabil esti pensioner. Iti primest pensia? Si maimutoiul asta numit Ponta, ar mai fi putut avea crestere economica, daca tara nu era stabilizata macroeconomic?
    Iar in privinta lui Iohannis, o fi bine ca tace, ca este " discret"? Am vazut-o pe Rovana Plumb - o fi nume de tiganca- laudandu-se ca " de mai multe ori, Ponta si ea au vorbit cu cancelarul Austriei si ca niciun roman nu va avea de suferit". Fii atent domnule ca sunt fostii comunisti, mari maestri in dezinformare! Avea dreptate Ciontea parca il chema, cand spunea ca " comunismul e boala grea ". Minunat discursul din Parlament al fosta D-tale simpatie, Tariceanu! Ai mana buna, nu gluma! Stau si ma gandesc daca sa mai citesc asa ceva, fiind convins ca esti de la Antena3!!! Cin'sa fie, cin'sa fie? Gadea, Ciuvica, argeseanca Dana Grecu, etc. Dana Grecu este cam din aceleasi locuri cu matale! In concluzie, vorbest ca la Antena3 si implicit ca psd-istii! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băsismul deformează complet realitatea, mai rău decât miopia.
      Ce legătură are ce spun eu cu Antena3? Trebuie să te afli în treabă ca să scrii păreri din astea expirate.
      Trebuie luată lecitină.

      Ștergere
    2. Nu-i adevarat Jo ! Esti blogul Antenei 3. Asa gandesc si altii despre tine ,vezi ? , Tu esti obsedat : e bun MRU ( si eu il agreez,fiind extrem de cultivat... ) dar a fost sluga lui Basescu si numai prostii scrii. Scrie ce vrei,e blogul tau,dar citeste dupa ce comentezi ceva , poate-ti revii si apoi apasa: tiparit. Tot ce ai " iubit " in politica se destrama,vad ca te-ai intors cu curu la Ponta,cam tarziu dar tot e bine. Articol de rahat,plin de cruzime,ura si neadevaruri. Raspunde la intrebarea anonimului : cu ce a santajat si pe cine Basescu numind dir SIE ? Acuzatie in van,fara raspuns ,din rautatea politica din tine. Tipic Antena 3. Nu uita Jo,pana sa--l vei pe Basescu dupa gratii cum zici de 5 ani ( ca Antena 3 si Pontache prin fostele sale meetinguri ...) mai aproape e Ponta al tau...nu ? dm

      Ștergere
    3. Bă aştia care-l iubiţi pe Băsescu sunteţi cei cu mari probleme de percepţie a realităţii!
      Orice s-ar întâmpla ce a făcut Băsescu el a fost bun, bunicel, bunuţ..
      Din păcate a fost o eroare în istoria recentă a României

      Ștergere
  3. Citesc cu stupoare ca un Anonim sustine ca MRU, pe care il admir din tot sufletul, a dat Fundatia Gojdu!!! Extraordinar, el a dat-o? Padurile si tot ce este prin Ardeal, tot el le-a dat? Mentalitate PSD-ista!

    RăspundețiȘtergere
  4. O fi inca un pas. Dar inapoi....

    RăspundețiȘtergere
  5. O sa va povestesc pe scurt despre un reportaj documentar ( la ZDF germana ) despre fosti mari nazistii, unul din ei mort ( abia ) de curind. In Germania, au fost citeva incercari firave de rezistenta anti-Hitler. 20 iulie 44 Staufenberg, Rote Kapelle sau Weisse Rose sunt citeva nume mai cunoscute cu care se face propaganda ca sa arate ca ei , nu, nu erau toti asa....
    Buun ! cind i-au prins pe toti, procuratura nazista a trebuit, propagandistic, sa le traga un proces de infierare, similar cu cele staliniste. Era o trupa de fiorosi care se ocupau cu rechizitoriile si alta de judecatori care se ocupau cu condamnarea "tradatorilor" de Vaterland. Sunt bine cunoscute imaginile cu seful completului de judecata care urla la ei ca o fiara numai cind amaritii , condamnati dinainte la moarte, cascau doar gura.
    Dar ce sa vezi, toti astia , cautati dupa 1945, dispar , se dau la fund .... in Germania, nu prin America de sud, ca macelarii de la Auschwitz. Acum astia au gasit prin arhive ce noi nume au primit, unde au trait , protejati de americani si de unele "servicii" germane, numai si numai pt ca stiau, aveau documentele legaturii acestor grupari anti-hilter cu ... URSS.
    Adica jigodiile alea anti-Hitler, erau ... de stinga, "bolsevici , comunisti" cum se "esprima" unii pe aici.

    Si noi ne mai miram ca intr-o colonie americana, cum e Romania, se intimpla unele ciudatenii ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Dana Grecu, nu ai raspuns la nici o intrebare! Asa se poarta la Antena3?

    RăspundețiȘtergere