miercuri, 7 octombrie 2015

Ce mai este cu PNL

Am citit diverse analize politice şi articol, de tip partizan sau mai ales mercenar, de tipul cel  mai jenant, privind actualitatea politică românească. 

Dacă A3 şi România TV sunt televiziuni care susţin pe faţă PSD şi mai ales pe Victor Ponta, cu bemolul că A3 se preocupă acum mai ales de Traian Băsescu, există în schimb televiziuni şi alte organe de presă care ar exprima opinii ale opoziţiei. Cele mai ticăloase şi caracterizez corect atitudinea sunt B1tv şi Evenimentul Zilei. Sub flamura luptei anti guvernamentale aceste organe de presă fac jocuri murdare, mercenare şi interesate. Ele atacă ticălos pe preşedintele Iohannis şi PNL. 
Dacă la A3 şi la România tv asta este legitim reprezentând oficine ale puterii pesedeilor nu poţi să nu observi că celelalte organe de presă fac jocuri obscure, care ar avantaja formaţiuni minuscule, fără nicio şansă politică. 

Am citit că Traian Băsescu ar fi un candidat cu şanse mari la Primăria Bucureşti. Opinia mea este că aceste prezumţii sunt fie prosteşti, fie interesate. Electoratul bucureştean este cel mai educat din România, cum ar putea accepta din nou o conservă securistă cu pericol botulinic? Presa îi dă declaraţiile pentru că el este fostul preşedinte al României şi dintre toţi foştii mai speră la un viitor politic. Uite că şi Iliescu care se spunea că iese cu picioarele înainte din politică atingând o vârstă nu mai poate fi liderul de acum 25 de ani. 
Băsescu nu mai are şanse de primar pentru că a furmanglit o casă ca primar, ca preşedinte a instituit o austeritate teribilă (monşer!) în timp ce el şi ciracii săi se ocupau cu cele mai dezgustătoare hoţii şi mai dispreţuia cinic pe români că o duceau rău. 
Dispreţul cinic şi arogant afişat au semnat finalul politic al lui Traian Băsescu, pe care nu-l înţeleg încă martorii lui Băsescu.

Preşedintele Iohannis este criticat de tot felul de chestii care mai de care fără conţinut, mai este şi huiduit pe deasupra, de cine? Păi doar martorii lui Ponta ne pot lămuri? 
Acţiunile sale politice externe nu au rezultate imediate. 
La fel cum demersurile economice cu China întreprinse de premierul Ponta cam acum încep să dea roade. Unele negocieri cu caracter economic nu sunt suficient de rapide, să sperăm că acordul cu China privind Unităţile 3, 4 de la Cernavoda se va semna, România are nevoie de energie electrică în regim de bază pentru funcţionarea economiei, pentru iluminatul public merg eolienele sau fotovoltaicul, dar pentru şarje de oţel, rafinării, uzine de autoturisme este nevoie de nuclear!
Să sperăm că anumite industrii privind tot energia să fie interesante şi pentru SUA.
Dorinţa de a comunica intens pe care o reproşează media lui Iohannis este şi repercusiunea unui preşedinte mult prea comunicativ când şi mai ales când nu era nevoie. 
I se mai reproşează lui Iohannis de diverşi oameni din media şi analiză politică atitudinea privind emigranţii în Europa. Aceştia îşi permit să fie magnanimi în această privinţă pentru că funcţiile lor nu sunt elective.
Niciun om politic român nu şi-a permis să fie atât de nebun să susţină cauza emigranţilor.
Singurul în momentul de faţă este un caz special, Victor Ponta. El nu mai are un viitor politic imediat şi de aceea şi-a permis luxul să-l miştocărească pe Iohannis. Victor Ponta o să se aleagă doar cu această satisfacţie recurentă la pesedişti, dacă ne amintim glumiţele altui fost, Adrian Năstase.
Aici s-a remarcat iar omul nou, Traian Băsescu, urăşte partidele istorice şi monarhia, pe regele Mihai şi este de un populism dezgustător prin xenofobia afişată cu insolenţă.

Am citit o analiză pertinentă şi dură privind PNL. 

PNL are încă mari probleme privind fuziunea componentelor sale PNL şi PDL. Se reproşează în primul rând lidershipul acestui partid care avut figuri flamboaiante, precum fostul preşedinte Crin Antonescu.
În momentul de faţă ne aflăm într-o tranziţie.
În fruntea vechiului PNL este o figură nouă, o femeie. Asta într-o ţară unde misoginismul este multilateral dezvoltat, unde nu se poate accepta ca o femeie să fie şefă. Singura excepţie a fost la comunişti cu Ana Pauker, dar a fost limitat în timp. Văd că pesedeii îi caută hibe, au găsit ceva cu AVAS dar ar părea doar ceva care seamănă cu un conflict de interese, nu cu plastografiile lui Ponta!

Vasile Blaga este un om de aparat, un organizator care stă în spate. Mai este şi premierul din umbră, Cătălin Predoiu. Şi el moşteneşte tarele PDL şi o eventuală candidatură la Primăria Bucureşti ar însemna finalul lui politic, sper că nu-i atât de prost, dar mai ştii? 

Singurul liberal cu şanse reale la acest post important îl are Ludovic (era să zic Viktor!) Orban, un om care are avantajul dezinvolturii şi notorietăţii favorabile, restul liberalilor sunt luzeri. 
La PSD pare doar uneperistul de ultim moment Popescu zis Piedone, un primar de sector onorabil, până la opinia contrară, chiar dacă şi-a luat infracţional carnetul de şofer de la miliţienii argeşeni puşi pe şpăgi. Cred că va avea succes doar la sector!

Este dificil, cu PNL, dar dacă sunt pragmatici şi trec de la copilării de genul moţiuni degeaba, cum a fost cea de acum contra lui Ponta şi de la idiotisme cu marşuri cu mulţi protestatari în Grădina de la Izvor unde ploaia i-a alungat pe protestanţi, atunci PNL mai are şanse.
Este o situaţie favorabilă pentru noii liberali de câştiga alegerile viitoare şi locale şi generale. 

PSD are prea mulţi penali, mulţi din cei care s-au aciuit cu succes până acum în politică au crezut că sunt intangibili, uite că hoţii sunt acum prinşi şi puşi la tăiat de sare, nu că au limba prea lungă, ci că au furat cu neruşinare care o credeau impunitivă.


Acum în final, nu a fost vorba doar de PNL ci de România politicii de azi!

5 comentarii:

  1. O parere ca de obicei aiurea. Zici ca lumea politica e misogina si nu accepta femei asa "deosebite" ca gorghiu(wow Doamne, unte iti sunt mintile Joe??????) Tu nu mai vezi decat prin prisma doctrinei de partid(mai mult pdl decat pnl)? Si apoi care doctrina??? Cum bine spunea un prieten, astia sunt ppe pentru exterior, pnl in tara ,pentru fraieri ca tine, si pdl la guvernare(sper sa nu ajunga pacostea asta pe capul nostru).

    P.S. daca ti se pare ca orice tipa lipsita de caracter poate sa fie numita om politic, atunci ce zici de vass?(este acelasi tip de mahalagioaica stupida ca si sefa ta de partid.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bai magarule, Basescu este de vina pentru discursul Angelei Mewrkel, de aceeasi natie cu Iohannis al tau? Sau nu stii despre asta? Daca zici ca nu te uiti la Antene, de ubde stii ce spun securistii dovediti? M-am enervate si imi aduc aminte ca cineva a spus pe aici de pensia ta aranjata de secu!!! Nu ai raspuns, din cate stiu! tacerea inseamna afirmare, intelectualule!
    Vorbesti de invazia musulmanilor ca si cand tu nu ai fi unul care le lua apararea! nu iti este rusine chiar deloc? Nu tu erai ala care zicea de romanii care au fugit din tara de oroarea comunista? Sau ai memoria scurta? Pana una alta lamureste-ma, cel putin pe mine, cum este cu pensia aia aranjata de secu! Probabil, zic si eu caci habar nu am cine esti, ca oi fi fost agent provocator, din ala care iti trageai colegii de limba si apoi dadeai raportul! Lamureste situatia, altfel cred ca inca mai esti un securest imputit!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu răspund la anonimi care aruncă acuze nedovedite.
    Nu mă cunoşti şi-ţi permiţi să mă acuzi! Exalţi de ura prostească a martorilor lui Băsescu, această conservă securistă!
    Măcar să te prezinţi ca să mă iei la rost cu scris agramat şi de retardat şcolar.
    Că nu sunt sigurul care îşi exprimă opinia îţi trimit un articol din Dilema veche ca să te cultivi să te educi şi şi să pricepi:
    http://dilemaveche.ro/sectiune/ce-lume-traim/articol/cine-se-bate-noul-traian-basescu

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum ramane cu pensia de securist, Securistule? Nu raspunzi, nu iti convine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bă jigodie anonimă, pensia mea este normală. Nu este de securist, ca tine, măcar precum gândeşti. Am lucrat 30 în categoria specială la reactor. Pensiile altor colegi de ai mei sunt mult mai mari. Unii chiar care nu au lucrat în situaţia mea.
      La Fabrica de Combustibil Nuclear o laborantă are pensia mai mare ca mine.
      Probabil că securişti ca tine o întrec!

      Ștergere