vineri, 16 octombrie 2015

Iulian Fota

Ieri 15 octombrie s-a transmis o ştire care a pus media pe jar şi a provocat îngrijorare. Era vorba de reţinerea lui Vlad Filat, fost prim ministru al Republicii Moldova. El a fost prim ministru al Coaliţiei pro europene care a transformat Republica Moldova în fruntaşul parteneriatului estic pentru integrare europeană şi asociere cu UE. Vlad Filat este un personaj controversat, comportamentul său politic a dus la destrămarea coaliţiei, care abia  a rezistat sub noul guvern condus de Iurie Leancă, fost ministru de externe al guvernului Filat. De fapt în momentul de faţă principalul partid al Coaliţiei Europene dat de sondaje este fracţiunea din fostul PLDM condusă de Iurie Leancă. 
Vlad Filat a fost foarte apropiat de PDL şi de preşedintele Traian Băsescu, în timp ce Iurie Leancă a fost o prezenţă obişnuită prin România fiind în relaţii foarte bune cu premierul român Victor Ponta, fapt confirmat şi de votul din prezidenţialele din 2014 unde Ponta a fost mult mai votat decât Iohannis în Republica Moldova.
Vlad Filat este acuzat de deturnare de fonduri şi de corupţie de actualul Procuror Şef al RM, care este apropiat de Vlad Plahotniuc, mogul extrem de controversat. Arestarea lui Filat a bucurat pe socialiştii şi comuniştii pro-ruşi. Oricum, se pare că furtul miliardului de dolari din băncile moldovene s-a produs în timpul guvernării Filat.
Ei bine Rareş Bogdan a organizat la Realitatea TV un studio de criză, printre invitaţi şi Iulian Fota. Acesta s-a remarcat ca unul din yesmenii din jurul fostului preşedinte, se pare că nu prea ştie engleză, esenţială în analizele de securitate internaţionale. Opiniile sale arată obtuzitate, rea credinţă, partizanat şi slăbiciune ale analizelor. 
Culmea a atins-o aseară! 
Foarte răutăcios şi prezumţios Fota spunea că mişcarea este doar o manevră a axei Berlin Moscova, pentru că Filat a fost favoritul vestului, el a făcut studii în Romania, la Iaşi (asta n-a spus-o dobitocul de Fota), pe când Iurie Leancă a absolvit o facultate la Moscova şi deci este favoritul ruşilor!
Iată cum Fota externalizează probleme interne, Băsescu, Ponta la problemele statului frate Republica Moldova.

Asta îmi confirmă că fostul preşedinte a ascultat sfaturile acestui imbecil şi nu ale prudentului Iulian Chifu, specialist pe probleme externe şi consilier prezidenţial.

7 comentarii:

  1. Parca, recent, vorbeai de cei care folosesc un limbaj birjaresc! Al tau cum este in acest articol, marlane! Iti spun asta desi nici nu stiu cine este acest Fota! Birjar, asta esti, pitestene din orasul renumit prin tuica, " Ochii lui Dobrin ". Felicitari pentru limbaj, poate asa isi dau seama sustinatorii tai, cine esti de fapt, un prost crescut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimabile dacă nu ştii atunci nu te exprima!
      Fota este un rebut şi atributele sunt eufemistice. Le merită din plin şi la fel şi şeful său care a inventat limbajul de derbedeu în public.
      Eu sunt mai modest şi mult prea politicos cu astfel de specimene politice.

      Ștergere
  2. Folosind un asemenea limbaj esti si matale mai derbedeu decat cel sau cei pe care ii mentionezi! Derbedeu de Pitesti, probabil un nou specimen!

    RăspundețiȘtergere
  3. dar cine esti dumneata de etichetezi pe toata lumea care nu iti convine? parerile dumitale despre migrant sunt contrazise total de Neagu Juvara, aseara la TV. Sau si asta este mai stiu eu ce nascoceste mintea ta bolnava?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. unde discut despre migranţi?
      Djuvara are opinii conservatoare respectabile.

      Ștergere
  4. Nu in "articolul" de azi, dar iti aduc aminte ca ziceai despre fuga atator est-europeni, de communism si ce s-ar fi intamplat daca Europa de vest, inchidea granitele. Probabil ca nu primesti din occident mail-uri cu demonstratii ale musulmanilor, toate in aceeasi nidee: islamismul va conduce lumea!!! Ce parere ai sau esti si dumneata musulman deghizat sau adept al islamismului? Idei de la Neagu Djuvara: musulmanii nu vor sa se integreze ci sa isi impuna credinta, este cea mai mare invazie din istorie, la caderea Imperiului Roman, invadatorii erau tot indoeuropeni nu musulmani, etc. Nu te pune pe ganduri " analistule " de doi bani?
    In alta ordine de idei, congresul comunistilor-PSD. Tariceanu, Ponta, etc. ataca justitia fara menajamente, pe aceleasi idei pe care le ai si matale: referendumul din 2012, Rarinca si , mai nou, Liviu Dragnea si Ponta! Ce parere ai " analistule de doi bani "? Concluzia: esti complet afara din realitate! Ce sa mai zic de prestatia lamentabila a lui Iohannis, pe care il dezavueaza diaspora, care a crezut atat in el! Nu iti convine, deci nu scoti un cuvintel! La intrebarea retorica " tu ce parere ai " iti raspund: esti un bou, asa se intampla la batranete, te mai senilizezi, caci din poze pari destul de puriu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eşti un tip frustrat, needucat, îţi lipsescexact cei şapte ani de acasă şi eşti incapabil de dialog şi polemici.
      De fapt te comporţi exact ca idolul tău securist TB, urăşti liberalismul şi ai un limbaj de fascist!

      Ștergere