miercuri, 4 noiembrie 2015

Cronica unei demisii anunţate

Ceea ce eu exprimam cu semn de întrebare s-a întâmplat azi după marea demonstraţie de stradă de aseară din Bucureşti.
Eu cred că Victor Ponta a făcut o mişcare înţeleaptă, chiar dacă obligat se pare de Liviu Dragnea. Această demisie a rezolvat şi demisia personajului toxic generalul izmenar Gabriel Dragnea.

Ponta poate va mai avea viitor politic, dacă nu făcea actul demisiei era terminat complet, contrar opiniei lui CTP, zisă acum.

Ceea ce se întâmplă în astă seară în Piaţa Universităţii este diferit. Sunt acolo cei care au pierdut ocazia să fie prezenţi ieri pe stradă, sunt alţii care savurează victoria dreptăţii străzii, şi sunt grupuscule anarhiste care nu prea ştiu ce vor. Pe de altă parte în ţară mai ales în mari oraşe se întâmplă manifestaţii de solidaritate cu cei care au reuşit ieri să-l oblige pe Victor Ponta să demisioneze. În Timişoara, în Cluj unde sunt puternice universităţi s-au strâns tinerii de acolo. S-a întâmplat şi în Piteşti, vreo 500 de protestatari cu un nucleu de agitaţi tip  galerie de fotbal.

Am urmărit tot felul de comentarii, foarte mulţi părerişti.
Cred că Iohannis a rostit azi un discurs foarte bun care a subliniat problemele societăţii româneşti. Sper ca Iohannis să găsească cu ajutorul partidelor un prim ministru şi un guvern care să poată gestiona România până la alegerile parlamentare de peste exact un an. Dacă are mână bună precum Iliescu, da Iliescu cu Stolojan în 1991, atunci nu ar trebui să ne facem probleme.

Ideea anticipatelor vehiculată de PNL, dar şi de stradă este pur şi simplu stupidă, pentru că s-ar organiza pe legea din 2008 care ar produce un alt Parlament foarte numeros.

Dimpotrivă un an ar permite străzii se agrege o mişcare politică care s-ar putea impune şi ar putea avea un rol important. Dar această mişcare ar trebui să convinge România, poate acea Românie urbană responsabilă şi care vrea un viitor pentru noi. Altfel, ar fi doar o  mişcare anti şi atât!

10 comentarii:

  1. Un sumar pertinent si echilibrat al situatiei curente ... felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  2. In sfarsit emiti si tu pareri intelepte. Big like.

    RăspundețiȘtergere
  3. PS: 1. Faina si intuibila parafraza (G.G. Marquez) din titlu si 2. Tolontan .... prim-ministru! Parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. La atatea critici vad ca te indrepti,inseamna ca tii cont de "parerea mea" ,a celor care iti mai zic cate ceva. Se aude ca l-ar pune pe Basescu prim=minisstru..hahahhhhhhhhahahahahhihihihihi dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Horror. Adevarul e ca scopul scuza mijloacele. Se mai incendiaza si cluburi(cu mana altora caci se poarta metodele specifice) nu numai nave. De astfel de conducatori avem nevoie . Posedati

      Ștergere
  5. Stimate domn, iti vei schimba in curand toate parerile absurd de pana acum! Aseara, la nu stiu ce post, era Ana Pauker, noua tovarasa Ana cum I se spunea in vreme, alias Norica Nigolai, care zicea de Monica macovei ca este procuroare ceausista! dar ea era tot procuroare si tot ceausista! Acum I se adresa unui PnL-ist cu .. In partidul dumitale ... Interesante opiniile dumitale dar nu concorda in totalitate cu realitatea. Strada are un dinte, adevarat, mai mic si contra noului dumitale idol, Iohannis! Pe astea nu le spui! Vezi matale, noua generatie nu mai poate fi pacalita cu televizorul, este generatia facebook, care se mobilizeaza foarte rapid, daca doreste ceva! Deruland programele TV, am nimerit la B1TV un interviu, luat in Piata Universitatii, unei tipe tinere, venita cu copii, care vorbea extraoedinar de bine, extraordinary de bine! Poate Antena 3, postul matale de capatai, nu iti arata toate astea. In Piata erau tineri foarte capabili, care lucreaza in multinationale si pot schimba tara, deoarece AICI VOR SA PROFESEZE! Si, spre deziluzia dumitale, nu mai vor aceste partide! Nici PNL, nici PSD! Altceva, inca nu stiu ce! De asta iti este frica dumitale cu PNL-ul asta falimentar! In aceste conditii, partidele astea de puslamale si derbedi, au dece sa se teama! Si, din cate am auzit, urmatoarele alegeri se fac tot dupa vechea lege! Ar fi cumplit! Pe ultima suta de metri, Parlamentul penalilor, a respins un proiect de lege, ce prevedea inchisoare pe viata pentru coruptie si confiscarea intregii averi! De asta nu stii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În primul rând te-ai deconspirat! Eşti un vajnic urmăritor al lui B1tv post cu izul şi mirosul specific băsist. Şi TB şi Madam Macovei visează cu ochii deschişi că acest tineret li se va alătura. Put partidele lor a politică făcută în batjocura oamenilor.
      Să ştii că eu prefer Digi24, dar nici ei nu au comentatori perfecţi şi invitaţi la fel cu accente mai mari sau mai mici de părerism.
      Dacă din strada asta se va coagula ceva va fi un partid nou, că altă soluţie nu e, restul este anarhie.
      Văd în postare şi bucuria prostească că ar fi fost contestat şi Iohannis. La pegra care a apărut aseară era normal, sunt grupuscule anarhice de fani de fotbal, care nu prea au nimic în cap.
      În România funcţionează democraţia, totul se face după nişte reguli acceptate de toată lumea, de aceea au ieşit tinerii ptr că lui Oprea, lui Piedone nu le treceau prin cap demisia. A făcut presiuni Dragnea şi a ieşit din scenă şi Ponta.
      Dar după asta tot aceleaşi partide trebuie să decidă ce fac până la alegeri, că altfel nu se poate, doar cu alegeri.
      Şi Piaţa Universităţii dni 90 a fost la fel, dar deciziile s-au luat cu alegeri, fie că au convenit fie că nu!
      Strada poate protesta, poate alege chiar, dar nu poate conduce o ţară.

      Ștergere
  6. Educat de securisti la Antena3! Asta esti omule, un securest, poate si acum primind solda! Iti atragea cineva atentia ca primul care si-a dat demisia a fost fostul Presedinte! Dar ce conteaza la creierul dumitale infierbantat! Candva nu mai conteneai cu laudele la adresa lui Tariceanu, Ana Pauker, etc., acum ii injuri! Asta esti, un derbedeu scolit, asta este adevarat! Vezi ce zic cei din Piata despre Iohannis , PNL, PSD,etc. Nu conteaza ce spun eu, un habarnist in politica ( nu am fost nici PCR-ist ), dar cine se poate compara cu dumneata, care spuneau unii candva, ai colindat pe la toate partidele!!! In concluzie, esti un jeg, parca sibian, ploiestean, pitestean, daca tin bine minte ce ai scris, in timp, pe acest asazis blog! Nici dumneata nu mai stii ce hram porti! Ultimul, derbedeu de Trivale, parca este un asemenea cartier in orasul " ocjlor lui Dobrin :, celebra tuica de Pitesti! Intamplator, pe Antena 2 s-a vehiculat un asazis govern, cu Ciolos, Dan Puric, Moise Guran si, surpriza, Monica Macovei!!! Semn ca actuala generatie nu mai se uita la postul tau de capatai, Antena3, post de securisti dovediti, nu pe vorbe! Iar acest termende basist, nu l-a inventat seful d-tale ierarhic de la secu, celenrul Felix, actualmente la puscarie! Halal asa mentor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Omule esti normal? ai o ura viscerala in tine. Du-te la psihiatru, poate mai ai o sansa(eu cred ca NU, dar incearca)

      Ștergere
  7. Ar trebui sa le spui lor personal ca nu au nimic in cap! Cred ca te-ar pupa,depinde daca viu sau mort!

    RăspundețiȘtergere