marți, 3 noiembrie 2015

De ce este nevoie de o demisie?

Aceasta este întrebarea după ce s-a întâmplat în tragedia de la clubul Colectiv

Tragedia este acumularea unor cauze care au contribuit la o catastrofă. Au fost aprobări formale, s-au făcut nişte recondiţionări care nu au respectat nicio regulă de securitate împotriva incendiilor, în club era prea multă lume şi cel mai grav s-au realizat nişte efecte pirotehnice care sunt strict interzise.  A fost reţeta pentru o catastrofă care îmi aminteşte şi mie de Cernobîl, cum am citit într-un articol.

Şi eu, trebuie să fiu sincer am fost martorul unor incendii provocate de iresponsabilitate. 
Am văzut cum a luat fost un turn de răcire! Pare o contradicţie de termeni dar aşa s-a întâmplat, erau necesare nişte lucrări de reparaţie, şi s-au realizat acţiuni de sudură în turnul care avea sisteme de răcire cu picături din material plastic inflamabil. Şi turnul de răcire a luat foc şi chestiunea era serioasă şi a fost totuşi localizat şi stins destul de repede nu înainte ca turnul să fie ars complet. Cu focul nu te joci! În arhivă în proiect am găsit specificat clar interdicţia de lucrări cu foc la această instalaţie.

În cazul acestui eveniment nefericit sunt foarte mulţi morţi şi mai mulţi răniţi, unii în condiţii critice. Din păcate această întâmplare reflectă unul din marile noastre defecte, să tratăm orice la mica învoială, la un compromis cu corupţie la mijloc, care aici a condus la catastrofă. 
Nu toată corupţia provoacă victime umane, dar corupţia este ca un vierme care roade şi care distruge conştiinţe.
Şi din acest motiv tinerii care mărşăluiesc astă seară aşteaptă ca unii să-şi dea demisia în mod simbolic.

Cel mai vizat este primarul  Popescu Piedone din primăria căruia s-a dat avizul de funcţionare al clubului Colectiv, altul este ministrul de interne Oprea cu un poliţist pe conştiinţă.

În lumea politică românească demisiile sunt rare sau foarte rare. Eu ştiu două exemple ale lui Valeriu Stoica şi a lui Crin Antonescu, ambii din fruntea PNL. Un exemplu care ar trebui să fie contagios.

Dar virusul demisiei, este slab şi contracarat rapid de antibioticul numit corupţie şi aroganţă neruşinată!


3 comentarii:

  1. Cum Piedine a cumpărat carnetul auto de la Pitești și lumea a uitat tot așa va uita și ca nu-si da demisia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cultura demnitatii si a demisiei este o mare lipsa la romani in general. Piedone a facut lucruri interesante in sectorul 4 fiind un primar destul de bun. Cand era seful controlului a bagat spaima prin piete cu controalele lui. Controlul respectivului club este o problema complexa care tine de infiintareafirmelor, inregistrarea punctelor de lucru si circulatia informatiei de la registrul comertului la toate autoritatile. Sa nu uitam ca ne-am umplut de tot felul de autoritati care la randul lor nu sunt controlate de nimeni fiind un fel de feude politizate de tip stat in stat si corupte pana in maduva oaselor. Deci draga Joe fenomenul este mult mai complex iar cea mai vinovata este toata clasa politica care recurge la acte de coruptie ca sa-si finanteze partidele. In general 1/3 din bani se duc la partid si restul ai "folosesc" titularii spagilor. Esti un baiat umblat in lume si nu cred ca poti da exemplu de o tara unde in cativa ani sa rasara atatea palate ca in Ro. De masini nu mai vorbim caci i-am taiat si pe americani.

    RăspundețiȘtergere
  3. Articolul tau este cinstit si plin de realitatea din teren. Ma bucur ca tratezi astfel problema si accepti ca la romani se practica dictonul,chiar si in politica " merge si asa ".Apropo de pereti neignifugati.accept 80 persoane si intrau 500,o usa blocata,foc fara aviz etc.Singurul punct slab din articol exemplu tau exclusivist PNL-ist cu cei doi pierde vara care si-au dat demisia uitand pe Basescu care a fost primul parlamentar care si-a depus demisia pentru a fi controlat ( de ce uiti pe primul ?...deci nu esti corect ,da-l in masa daca a fost jigodie dar a fost primul, ) apoi Miron Mitrea si altii. Jo esti pe drumul bun dar ai inca lacune...dm

    RăspundețiȘtergere