miercuri, 18 noiembrie 2015

Instalarea guvernului Cioloş

Aseară s-a instalat guvernul Cioloş, numit şi guvernul lui Iohannis.
Guvernul a fost votat cu mare majoritate. Cred că numirea lui Dâncu ca viceprim ministru a fost sugerată de Iohannis ca să-i neutralizeze pe pesedişti, cum probabil a fost şi numirea lui Comănescu. 

Ideea cu Cristina Guseth se pare că a fost ideea Sandei Pralong, fostă pe la Soros, idee extrem de proastă. Una este să freci menta prin ONG-uri care nu fac nimic decât tot felul de evaluări despre România bazate pe informaţii de presă, alta să fii ministru. Chiar dacă iniţial a fost aprobată de pesediştii nerăbdători să fie în continuare la putere, a retras-o chiar Cioloş, care aici a dovedit bun simţ. Înlocuitoarea, doamna Raluca Prună este cu totul altceva. Mi-a plăcut mai ales că a spus clar, intru în concediu fără plată de la UE şi sunt ministru, pentru că este o onoare să-ţi serveşti ţara.

S-a sugerat că cei doi miniştri foşti ţărănişti ar fi propuşi de Dudu Ionescu. Foarte bine, din cei 15000 de specialişti nefolosiţi de CDR (eu chiar cred că erau, dar nu i-a căutat nimeni, au fost doar nişte impostori, precum economistul comunist Şerbănescu de la Antena3),  acum sunt doi foşti tineri, cu acreditive în corporaţii private.
La fel că primul nume de la Sănătate ar fi propunerea lui Buşoi, dacă se verifică Buşoi ar trebui trimis doar la aceeaşi Antena3, dar nu candidat la primărie, n-are alonjă politică.

Per total guvernul Cioloş poartă stigmatul improvizaţiei precum şi programul de guvernare copiat după cerinţele străzii imposibile şi nerealiste în privinţa alegerilor. Măcar dacă ar fi acordul pe alegerea în două tururi de scrutin la primari şi ar fi ceva.
Preşedintele Iohannis a insistat să fie prezent la instalarea unor miniştri la Interne, Apărare subliniind că se pună chezaş pentru acest guvern. 

Sper ca Cioloş să se descurce, dacă a fost ministrul Agriculturii Europei, cea mai complicată afacere, cu interese contradictorii de la marii jucători, Marea Britanie, Franţa, Germania, ar trebui să reuşească la baronii din Focşani şi Vaslui. Eu îi urez succes.

Ce rămâne după evenimente?

Partidele trebuie să se reseteze. Am observat cum media mercenară a insinuat că vinovată de această stare de lucruri ar fi PNL, dar vinovaţii sunt clar cei din PSD care au refuzat să vadă reacţiile publice. 
Măcar după marea manifestaţie din 3 noiembrie Dragnea s-a trezit şi l-a trimis pe Ponta la plimbare.
PNL are probleme cu cei din PDL legaţi de malversaţiile Elenei Udrea şi mai ales ale lui Băsescu, dar şi de propriile lor probleme. Este timpul ca să apară figuri noi şi la PNL, dar şi la PSD. 
Ideea cu schimbarea limitei de intrare în Parlament este doar o dorinţă a veleitarilor politici. Dacă sunt în stare să mobilizeze lumea şi să fie votaţi peste 5%. Un sistem parlamentar cu două blocuri antagonice este suficient!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu