sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Strada şi păreriştii

Ieri Klaus Iohannis a făcut hatârul străzii şi a invitat-o la consultări la Cotroceni, alături de societatea civilă, adică ONG-uri.
Am văzut cine a fost, mă surprinde faptul că un lider al străzii precum Claudiu Crăciun nu a fost printre cei invitaţi. 
Nu cred că, deocamdată au apărut alţi lideri ai străzii, pentru că, după manifestaţia liniştii de marţi 3 noiembrie seara, lucrurile au luat o turnură cam neclară, cam ciudată.
Pentru că miercuri 4 noiembrie guvernul Ponta şi-a dat demisia, manifestaţiile ar fi trebuit să înceteze. Am crezut că există o anume nelinişte a oamenilor care nu cred că oamenii politici au înţeles mesajul. Piaţa Universităţii însă s-a umplut de oameni şi au fost manifestaţii de sprijin prin toată ţara. Credeam că prin mesajul dat de preşedinte prin invitaţia făcută societăţii civile manifestaţiile vor înceta. Ele continuă, în număr mai mic, dar suficient ac acolo să fie încă mulţi oameni. Cred, pe de altă parte că sunt grupuri cu interese obscure care de fapt ar dori o anarhie din care pescuitori în ape tulburi să aibă de câştigat. Este pozitiv că strada nu se  mai confruntă cu jandarmi agresivi ca în 2012, dar nici huligani care au provocat ciocniri cu autorităţile. Sunt convins că unii şi-ar dori să se ajungă acolo.
Am observat cum înainte şi  după invitaţie făcută societăţii civile, păreriştii de la televiziune şi din media au intrat în fibrilaţie. Exaltatul şi surescitatul Cristian Tudor Popescu l-a acuzat pe Iohannis că este o manipulare. Alţii nu sunt mulţumiţi de cei invitaţi al Cotroceni. Este adevărat că mulţi din cei care reprezintă ONG-urile prezente s-au adăpat de la ţâţa generoasă a lui Băsescu sau l-au lăudat ca pe Ceauşescu pe vremuri. Nici mie nu-mi place Sorin Ioniţă, un impostor care a ajuns mare expert, sau Cristina Guseth de la Freedom House preocupată să denigreze România pe vremea Referendumului din 2012. Aştia sunt toţi vânaţi de Ion Spânu (bărbos hahaha!) un tip toxic găzduit al Cotidianul.ro de alt capiu, Cornel Nistorescu. M-a amuzat cum scotea flăcări pe nări ca un zmeu chior Cumpănaşu că nu a făcut parte dintre invitaţi, alt sinecurist băsescian, aterizat şi el ca expert la Realitatea tv. 
Pe de altă parte toţi dau năvală să-l sfătuiască pe Iohannis ce şi cum să facă. Un Mioc plecat demult prin SUA se lăfăieşte pe la contributors.ro şi scrie partizanate cu iz băsist îl vrea schimbat pe Mihalache de la Cotroceni. L-am întrebat dacă ar fi dispus să-i ia locul, dar administratorii nu m-au publicat, tipic pentru deontologii ăia. Tipi de genul lui Mioc mor de dragul României şi dau sfaturi indigeste când ar trebui să aibă o atitudine mai degajată şi fără partizanate, dar cei 11-12000 de km nu-i lecuiesc de boli tipic româneşti, vorba ceea: câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia.
La Realitatea tv există un obicei care câteodată devine obositor şi enervant, la o masă rotundă sunt invitaţi 5-6 inşi şi iese un galimatias şi o confuzie, în care toţi vorbesc şi se întrerup. Ieri Ion M. Ioniţă, tip echilibrat de altfel s-a dat în stambă şi a bătut câmpii urlând în gura mare că soluţia anticipatelor nu este realistă. Buimacul moderator Hoandră nu-şi reprima admiraţia faţă de Becali, singurul care îşi păstra cumpătul şi încerca să fie cât de cât coerent era profesorul Ion Bogdan Lefter. Şi la Digi 24 apar acum tot felul de neica nimeni sau comentatori discutabili precum Pantazi de la Hotnews, care nu-şi poate reţine partizanatul.


Aşa că i-am înjurat, am închis televizorul şi m-am apucat să termin numărul curent din România Literară şi să-mi stăpânesc oroarea citind Stalin - Curtea ţarului roşu de Simon Sebagh Montefiore. Te cuprinde groaza citind cum acest dement şi-a distrus ţara şi apoi şi vecinii de sub talpa bolşevică.

9 comentarii:

  1. Neastepta de echilibrat articolul dvs.! Sa o tineti tot asa!
    Mai treceti printre farsorii care ar reprezenta "revolutia morala" si "societatea civile" - neaparat "curata" - pe Liviu Mihaiu (numai bata delta a Dunarii stie ce i-a facut in anii in care a fost administrator). Mai sunt si alti mari profitori de la buget - prin asa-zisele organizatii neguvernamentale - care au facut mult rau tarii. Nu o uitati pe d-na Pipidi - sefa dlui Ionita - si al sau SAR (furt niciodata pedepsit al denumirii initiale a Acdemiei Romane) ....

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pare ca socoetatea civila nu prea a evoluat din '90 incoace...

    RăspundețiȘtergere
  3. In curand vei ajunge la concluzia ca toti sunt " basisti"! Esti tare de tot! Cu greu ma abtin sa nu iti spun ce meriti! Cred ca iti inchipui ce as spune unui impostor ca tine! Acum esti si oarecum contra Digi 24! Ce mai ramane? Dupa urma lui Basescu a ramas, e adevarat cu durere, o tara stabilizata macroeconomic, care acum este singura cu crestere economica! Dupa tine ce ramane? Doar ura pe care nu o inteleg! Nu te trag de urechi copii sau nepotii, daca ii ai? Vedeam un interviu al lui Cumpanasu, cu un ambassador dintr-o tara araba. S-a vorbit de ISIS! Ti-ar sta bine pe acolo, mascat si cu arma in mana, gata sa ucida! esti un jeg! Inscrite in ISIS!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti normal????? ce a ramas dupa basescu "Dupa urma lui Basescu a ramas, e adevarat cu durere, o tara stabilizata macroeconomic"Si adaugi " care acum este singura cu crestere economica" E meritul lui basescu?????? ai o logica defecta. Uiti de ce "cu durere" , iti amintesc eu . PENTRU CA AU FURAT CU NERUSINARE , TAIND DE UNDE NU TREBUIA.

      Ștergere
  4. A ramas salariul sau pensia pe care o iei luna de luna, discipol al lui Felix securistul! Esti dus cu plut! Ti-ar conveni sa fie ca in multe tari europene? Sa nu vii cu argumente de Gaga ca " ti-ar conveni sa ai salariul sau pensia din, spre exemplu Grecia! Aia nu au avut parte de sistenul atat de drag multora, poate si tie, numit communism!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scrii prost, cu greşeli de ortografie şi eşti de neînţeles. Ai lipsuri în educaţie, probleme cu PC, sau pur şi simplu eşti cam dus cu pluta.

      Ștergere
  5. Ma oblige sa iti atrag atentia ca PC-ul mai baga erori, asa cum se intampla si la tine! Vrei sa iti semnalez greselile? Iar tu, care porcaiesti pe toti care nu iti convin, ca si raposatul Vadim, ce fel de educatie ai? De mai8dan, evident! Si sa stii ca sunt foarte educat. La tine sunt mari carente in educatie! Probabil ca parintii tai au fost ceva muncitori, la mine au fost intelectuali. Dar nu asta conteaza, puteai sa te autoeduci, doar ai facut facultate! Nu parintii, orice ar fi fost, sunt de vina. Numai tu esti de vina, " intelectualule "!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. repet, esti pshihopat . ma mir ca circuli slobod pe strada.

      Ștergere
    2. Chestia asta cu statutul social al părinţilor m-a făcut să zâmbesc! Pe vremea comuniştilor, prin copilăria mea originea socială conta şi era un avantaj să ai părinţi muncitori.
      Dar nu asta este problema, este vorba de cei 7 ani de acasă, care te fac să fii politicos cu vecinii, să-i respecţi pe cei în vârstă, să foloseşti în public un limbaj adecvat! Ori tocmai asta îţi lipseşte.
      Suntem în spaţiul public, iar politicienii care se află acolo, sunt sub scrutarea oamenilor şi se aşteaptă să fie blamaţi. Când mă refer la politicieni, chiar dacă am şi eu preferinţe nu mă dau în lături să-i blamez şi pe favoriţi.
      Din păcate la tine partizanatele îţi întunecă judecata şi o iei personal şi ai reacţii absolut lipsite de politeţe, şi aici, blogul meu este un spaţiu public.
      Ori din păcate îmi confunzi blogul cu un perete de veceu public.
      Aici te afli în eroare şi scrii cu ură şi furie.

      Ștergere