duminică, 15 noiembrie 2015

Vă place guvernul Cioloş?

Această întrebare o punea un moderator la o televiziune unuia dintre păreriştii invitaţi.

Eu dacă aş fi fost întrebat nu pot spune că-mi place sau îmi displace pentru că majoritatea celor desemnaţi îmi sunt necunoscuţi.

Ceea mă intrigă însă este că unele din numele propuse pot să-i afecteze credibilitatea viitorului prim ministru.
Tinerelul propus la Sănătate a clacat când i s-a descoperit istoria de fotomodel. Oricum pe consilierul care i l-a sugerat l-aş sfătui pe domnul Cioloş să-i tragă un şut în părţile dorsale moi. Văd că s-a reparat rapid şi a fost redesemnat directorul Oncologiei de la Cluj (Doamne! ce mă enervează sufixul Napoca).

Alt nume care îi poate afecta credibilitatea este doamna Cristina Guseth. Am remarcat că viitorul guvern are mulţi absolvenţi de drept, inclusiv în domeniul meu la Ministerul Energiei. Este o cutumă peste tot în lume şi la noi în perioada de modernizare şi de democraţie interbelică ca miniştrii să aibă solide studii de drept (pe vremuri la Paris!) pentru că asta îi poate sprijini în luare de decizii de ordin politic care trebuie să fie conform legii. Iată că domnul Cioloş o propune pe electronist la bază Cristina Guseth! Doamna are o vastă experienţă de lucru în ONG la Fundaţia Soros şi privind drepturile omului. Dacă acolo poţi fi un diletant al dreptului la Ministerul Justiţiei ai însă de a face cu tot felul de şacali cu experienţă de avocatură sau de magistrat, cu subtilităţi juridice care nu privesc doar drepturile omului. Nu-mi place şi pentru că a fost foarte apropiată de cercurile băsiste şi foarte vocală în vremea Referendumului din 2012, când preocuparea acestor ONG-uri era să pună România într-o imagine caricaturală de pseudo democraţie. Cu toate că România are multe probleme, ea este o democraţie şi Referendumul din 2012 a fost democratic cu toate consecinţele lui, în primul rând că nu a condus la căderea preşedintelui Băsescu, chestiune care era de viaţă şi de moarte pentru astfel de oengişti. Şi aceştia pot fi astăzi mândri de acest idol democratic care acum se comportă ca un demn urmaş al lui Veceu Tudor! În consecinţă sunt convins mai mult ca sigur că va cădea la comisii. Chiar mă miră probabil că i-au greşit locul în guvern.  Dacă tot a propus-o Cioloş de ce nu a numit la noul post de dialog cu societatea civilă? Şi acel consilier trebuie să primească acelaşi şut în cur, fără fasoane şi eufemisme!

În rest nu pot emite multe judecăţi de valoare. La  Externe probabil că Iohannis l-a impus pe Comănescu care i-a fost consilier, altfel nu-mi plac congenerii ajunşi în diplomaţie pe vremea lui Ceaşcă. Motoc alt diplomat este la Apărare, el este promovat în diplomaţie după 1990, passons!

Aş mai face ceva comentarii la reacţiile din media. I-am văzut pe cei de la România tv, mercenarii lui Ghiţă, adică Ponta. Dacă atacul la fotomodel a fost pertinent, celelalte comentarii erau cel puţin impertinente, dacă insinuante şi scârboase. Părintele găinii cu pui vii se dezlănţuise la telefon pe viitorul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, trecut un pic prin diplomaţie, dar de fapt onorabil profesor la Litere, la Universitatea Bucureşti. Ciutacu insinuantul se luase de probabilul viceprim ministru Borc, singurul absolvent de Energetică. Pentru că i-a fost consilier lui Coposu, deci coleg cu ţărăniştii care au privatizat cimentul. Domnul Borc este manager la Lafarge România, şi înainte la Lafarge Serbia. Lafarge este o bucată din cimentul românesc privatizat. Ciutacu se face că nu vede că Borc, în perioada în care CDR guverna şi privatiza în România, Borc era între 1995-2001 la un doctorat în Statele Unite.
Dar vorba aia calomniază, poate iese ceva.
La fel de potriviţi erau păreriştii lui Radu Tudor la Antena3. Erau madam Norica Nicolai şi mai ales catastrofalul Daniel Barbu, cel mai penibil ministru din ultimul timp. L-am etichetat aşa la Congresul PNL din februarie 2014, atunci când Klaus Johannis a fost primit şi promovat. L-am abordat atunci să-l întreb despre opinia sa privind cartea lui Lucian Boia, De ce este România altfel? Şi Barbu nu a găsit nimic mai bun decât să comenteze că Boia scrie prea mult???!!!!
Aşa că mai bine lipsă de astfel de comentatori.

Vom trăi un an şi vom vedea cum va presta guvernul Cioloş. Şi la anu' vom putea spune mai corect dacă ne-a plăcut guvernul Cioloş.


P.S. Despre atentatul de la Paris


O instructivă evaluare a evenimentelor a făcut-o astă seară Andrei Ţărnea de Aspen Institute. Fiind trăitor la Bruxelles a relatat transformarea comunităţii musulmane din acest oraş ombilical legată de atentatele de al Paris. Dacă emigranţii marocani din anii 50 erau normali, veniţi în Belgia pe bază de franceză şi nevoie de forţă de muncă, tinerii acestei comunităţi sunt acum complet altfel. Nu vor să muncească se implică în acţiuni criminale şi intră finalmente sub influenţa clericilor radicali.  Cum se observă se pare că de aici provin unii din autorii atentatului abominabil parizian.

10 comentarii:

  1. Sa vedem programul de guvernare si atunci ne putem pronunta. Dorin

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca persoane, in mare masura, NU. Sunt curios ce isi va propune sa faca. Probabil, intarirea statutului de colonie germano-franceza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Germania si Franta sunt baza Uniunii Europene. Deci dvs afirmati practic ca Romania, care este IN Uniunea Europeana, este o colonie a Uniunii Europene!?
      Cam ciudat, dar am vazut prostii si mai mari pe acest blog.

      Ștergere
    2. Sper ca ceea ce ce scriu eu nu este cea mai mare prostie chiar daca vreau nu vreau blogul imi apartine. Opiniile exprimate sunt la liber chiar daca anonime si daca sunt normale sunt accepabile. Nu pot insa accepta injuriile!

      Ștergere
  3. Citeam si eram curios sa vad cand ajungi la vechea ta obsesie de bosorog securest! Si iata, in sfarsit, D-na Guseth este basista! Nu te dezminti! Ai idei putine si fixe, de fapt numai una: Basescu! Termenul de basist il ai de la, probabil superiorul tau in grad, Felix. Desi tot PNL-ul este plin de " basisti ", cum ii cataloghezi tu si Antena3, asta, vorba smecherilor de maidan, de teapa ta, " nu se pune, bibicule ". Putintel asa, vezi ca si Ciolos este putin " basist ", daca iti aduci aminte. Dar ce nu iti convine, nici nu bagi in seama! Asa faci de cand ai inventat caricature asta numita blog. Si abia acum observ ca sub poza de " Ganditor " ti-ai tras un Bloggeri si Societatea Civila! Nu iti este rusine sa il profanezi pe Rodin si pe oamenii de vaza din societatea civila?
    In privinta hoardelor de jihadisti, nu iti aduci aminte ce scriari acum catva timp? Te-ai intors ca la Ploiesti ( parca scriai ca ai stat si pe acolo), vorba lui Nenea Iancu," eu cu toate partidele, in toate comitiile, ca tot romanul impartial ". Esti tare, foarte tare!
    In orice caz, voi securistii, ati creat o noua minoritate nationala, basistii! Aia ar trebui sa va multumeasca!

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnle Joe, poate ne spui ce pregatire juridical au Ministrii de Justitie din Franta, Marea Britanie sau Suedia! DEar ce sa =I faci, acolo nu sunt ( inca ) "basisti "! Acel " inca ", este spus, evident in bascalie, la adresa obsesiilor dumitale si ale securistilor de la Falix!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deşi nu-mi face plăcere să răspund unui anonim am să răspund.
      În primul rând nu observi că Traian Băsescu a devenit unul din cei mai nefrecventabili oameni politici?
      La noi justiţia trebuie manageriată de un absolvent de drept şi unul chiar foarte bun.
      În ţările menţionate justiţia nu mai creează probleme, la noi însă sunt foarte mari probleme pentru că mai ales procurorii şi din nenorocire şi judecătorii fac politică şi justiţia devine strâmbă!
      D'aia este nevoie de jurişti, nu de militanţi pentru drepturile omului, pe care şi noi putem să facem voluntar.
      Nu-i aşa!

      Ștergere
  5. Am şters ultimul comentariu unde iar se făcea confuza între blog şi altceva.
    Accept orice critici, dar nu jigniri şi înjurături.

    RăspundețiȘtergere
  6. Tocmai d-ta vorbesti de jigniri, cand ii porcaiesti pe cei ce nu iti convin, mai abitir decat raposatul Vadim!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ei, nici chiar ca Vadim. Mai degraba ca Banciu.

    RăspundețiȘtergere