marți, 26 ianuarie 2016

Cum te indispui uitându-te la televizor şi nu numai!

Mărturisesc că mă uit la televizor pentru informaţii doar la Digi24 la emisiunea lui Cosmin Prelipceanu între ora 8 şi 10 seara. Este probabil cea mai reuşită emisiune informativă a zilei.

Când vine însă vremea documentarului investigativ România furată schimb canalul. Pentru că acest tip de investigaţie jurnalistică este construită pe principii stângiste. România nu a fost furată în ultimii 25 de ani, ci s-a întâmplat ceva foarte complex pe care au suferit-o toate fostele ţări comuniste, dintr-o economie socialistă a trebuit să devină una de piaţă, capitalistă. Unele lucruri au avut un final fericit, altele nu! Piteştiul este un exemplu de succes. Aici mai precis lângă la Mioveni funcţionează Uzina de Automobile Dacia, care este cel mai mare succes industrial românesc, fabrica care angajează cei mai mulţi muncitori în România, asigură cu piese pentru automobile făcute sub sigla Dacia în Maroc, Algeria şi alte părţi. Ei bine toţi jurnaliştii piteşteni plâng după industrii dispărute, ROLAST, care făceau produse de cauciuc şi era extrem de poluantă, fabrica de bere, etc. Este un insucces cu ARPECHIM, combinatul petrochimic, dar de asta este de vină ..Ceauşescu, care a construit un astfel de monstru industrial care prelucra petrol de import, în loc se afle pe ţărmul Mării Negre, ca acesta petrol iranian, irakian, etc. venea acolo şi nu mai trebuia trimis pe conducte al Piteşti. Vezi comparativ Midia Năvodari. 

Dar cea mai mare iritare mi-a produs-o din nou Iulian Fota. Am schimbat canalul la Realitatea tv şi era invitat alături de Dan Dungaciu şi Diaconescu să discute cu Rareş Bogdan despre Republica Moldova. Asta deoarece azi a venit premierul acestei ţări din teritoriul Basarabiei, Pavel Filip, disperat să ia bani împrumutat pentru  ca această fără să nu dea faliment. Ei bine Dungaciu a vorbit bine, la fel şi Diaconescu, dar Fota a bătut câmpii. El arată lipsuri grave la istoria românilor. Vorbea despre Guvernul Provizoriu paşoptist care a trasat direcţiile de modernizare a ţării în secolul XIX. El se referea la entitatea România, iar atunci la Bucureşti era vorba doar de Valahia! De abia în 1859 au apărut Principatele Unite şi de la 1866 România, Roumanie în pronunţie franceză, adică ţara rumânilor, invenţie franceză cum zice Neagu Djuvara aşa cum îşi ziceau oamenii simpli: rumâni! Deci după ce mai spune prostii despre Republica Moldova, Fota mai spune prostii şi despre istoria patriei noastre.

Şi indispoziţia mi-a crescut când am citit titlul editorialului lui Cristoiu din Evenimentul zilei. Citeşti titlul tâmpit şi nici nu mai este nevoie să-i citeşti inepţiile!
Un pic de amuzament mi-a produs Ion M. Ioniţă cu blogul său din Adevărul despre mărturisirile lui Băsescu despre preşedinţia României mari cu Voronin preşedinte. Scriu cu m mic pentru că proiectul este cu minuscule, iar ideea bloggerului este că domnul TB era beat! când a făcut propunerea lui Voronin, pe baza mărturiilor acestuia. Eu zic că este beat şi atunci când a făcut publică confesiunea asta.

Te uiţi la televizor, citeşti ziare pe internet, te enervezi, aşa că mai bine citesc romane poliţiste sau de istorie cum citesc acum, chiar dacă unor prieteni li se pare că lectura romanelor poliţiste este o prostie.


2 comentarii:

  1. Să nu aud că o economie de piață nu mai trebuie să producă (și nu poate produce rentabil) becuri și baterii, robinete și capace de closet, ciorapi sau maiouri, prize și cabluri, pixuri și hîrtie xerox sau de imprimante, îngrășăminte chimice sau pesticide, armament și multe altele. Dacă ceva era demodat sau inutil trebuia să fie reprofilat sau modernizat dar în România s-au distrus chiar clădirile ! Că au fost și transformările inerente de care pomenești este adevărat; dar România importă și din țările foste socialiste care nu și-au distrus economia. Și economia a fost distrusă la cererea expresă a în veci blestematei UE cu un scop precis: să nu mai aibă ei nici o concurență și să reducă numărul de șomeri la ei; să crească numărul de șomeri la noi, să se amplifice nemulțumirile populației, să se facă împrumuturi care limitează și independența politică și cea economică a țării. România este azi doar o piață de vînzare a produselor externe, sursă de pseudomercenari (adică mercenari plătiți tot de noi pentru angajatorii externi, pentru cauze care nu ne interesează), teren de instrucție pentru trupele de ocupație americane, izvor nesecat de curve dar absorbant de sectanți, tărîm al distrugerii nu doar al economiei dar și al culturii, învățămîntului, limbii, rai al fărădelegii șamd.- toate sub umbrela falsă a reformei fără sfîrșit. Țărăniștii în imbecilitatea lor (vădită încă din perioada antebelică)voiau să ne reîntoarcem la anul 1944 - iată că am ajuns acum ca înainte de răscoala lui T. Vladimirescu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe,Demetrescu din articol de sus e tare,ti-a raspuns la ineptia ta ca fugi cand auzi ca Romania e furata pentru ca inseamna ca nu intelegi nimic. Daca nici asta nu vezi cum Romania a fost furata pe fata pentru un pumn de dolari e grav,foarte grav. Si-au batut joc de noi cum au vrut ei,au acceptat ca in fruntea tarii sa fie numai hoti care sau putut cumpara usor si dus a fost tot...Ti-am trimis acum cateva luni numele si numarul intreprinderilor inchise din Romania postdecembrista : mii de societati de iti venea sa plangi sau sa iesi pe strada ,tu nu le-ai vazut ? Toate erau in pierderi ? Imi fluturi uzina de la Mioveni dar cine stie cate facilitati le-am dat ca sa existe...auzi culmea,uzine gigant cu potential si bani si vor...facilitati iar un roman cu o firma cu 5 angajati trage sa moara cu mii de taxe,unde-i dreptatea ?

    RăspundețiȘtergere