luni, 11 ianuarie 2016

Dobitocul numit Iulian Fota

Aflu că Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal din Moldova îl acţionează în judecată pentru insinuările făcute la B1tv. Întâmplarea că am urmărit acea emisiune din întâmplare pentru că interesa subiectul Basarabia. Emisiunea moderată de Mânăstire avea ca invitaţi pe Iulian Fota, ca fost consilier de politică externă a fostului preşedinte şi de Radu Carp, responsabilul de politică externă al PNL şi ministru din umbră de externe al PNL. Mânăstirea călca pe nervi pe toată lumea pentru că insista cu pronunţia rusească a numelui mogulului basarabean Plahatniuc, pe când toată lumea inclusiv un corespondent de la Chişinău îl numeau Plahotniuc. 
Tot timpul cât am urmărit emisiunea Fota a fost vorbăreţ, sau mai bine palavragiu.  Imaginea politică a Republicii Moldova este dezastruoasă, partidele politice sunt nişte mafii sau asociaţii familiale care nu au nimic de a face cu democraţie şi i-a acuzat pe moldovenii pro-eropeni ca fiind nişte hoţi care au făcut să dispară miliardul de dolari.
În timp ce Fota tot îşi bătea gura vorbind vrute şi nevrute, Radu Carp a fost mult mai rezervat, cu toate că unele din părerile  lui Fota despre politicieni se regăseau şi în spusele  lui Carp.
Fota a insinuat că Ghimpu face jocurile lui Plahotniuc pentru că a fost împotriva guvernului Sturza pentru că l-a trădat pe Vlad Filat în favoarea aceluiaşi Plahotniuc.
Nu ştiu pe ce îşi probează alegaţiile Fota, singura susţinere ar fi faptul că Ghimpu favorizează un guvern condus de unul de la Partidul Democrat care este stăpânit din umbră de Plahotniuc căruia iar plăcea să fie el primul ministrul al Republicii Moldova.
Cred că un analist de politică externă cu responsabilităţi cum a fost Iulian Fota ar fi trebuit să fie un pic mai rezervat, dar unul ca el care vorbeşte englezeşte fără să ştie nu-i nimic nou. Trebuia să se gândească la anumite consecinţe, inclusiv că ar putea fi acţionat în judecată pentru calomnie.

Oricum a fost instructiv şi lumea a aflat multe!

2 comentarii:

  1. Oricum tu nu poti fi actionat in judecata pentru simplul motiv ca ESTI UN NIMENI si mai mult, tampit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si fost si actual securist!
    Probabil ca actualul consilier de politica externa de la Cotroceni, cine o fi ala, este " nemaipomenit "! Are grija pe unde sa isi faca vacantele " malai mare, cel mai prost Presedinte pe care l-a avut Romania"! Vorbea candva,el vorbind putin, deoarece nu stie sa vorbeasca, despre o " oarecare izolare a Romaniei"! Asta inseamna a vorbi de funie in casa spanzuratului! Roamnia mai exista acum? Luati bai cacatilor de asa-zisi liberali, de fapt securisti, exemplu de la Polonia! Nu stau in genunchi in fata lui Merkel! S-a mai vehiculat pe aici idea ca vreti sa refaceti USL-ul. Se aude tot mai insistent. Cand si impotriva cui? Poate dai un raspuns, d-le secu! Ti-au dat " baietii" si tie pensie ca: sotiei lui Iliescu- 16000 RON/luna, sostiei lui Vacaroiu 10000RON/ luna sau a lui Valer Dorneanu, 8000RON/luna? De astea nu scrii nimic si nici nu vei scrie vreodata!

    RăspundețiȘtergere