joi, 18 februarie 2016

Cazul Antena3

Îmi propusesem să nu mai discut despre Antena3 după un vehement schimb de scrisori cu prietenii pe această temă.
Evident că acesta este un test cu turnesol sau mai bine zis pe englezeşte un litmus test.
Dacă te exprimi prudent despre cazul Antena3 nu-i apreciezi şi eşti un ticălos.
Dacă cauţionezi anumite acţiuni ale Antemei3 este un ticălos desăvârşit ai un comportament horror, antidemocratic.
Cred că reacţiile în felul în care se poziţionează fiecare s-au văzut cel mai bine ieri după dezbaterea în Parlament şi declaraţia preşedintelui Iohannis.
Toate acestea dovedesc rezerva de ură şi resentiment care domneşte încă în societatea românească. Nici nu vreau să mai scormonesc cine a reuşit atât de bine să despartă apele.
Acum am să-mi spun opinia despre Antena3.
Cred că este cel mai viclean post în operaţiuni de manipulare. Trăieşte pe spinarea credibilităţii ieşite din comun realizate în iarna lui 2012 când a relatat pe larg demonstraţiile împotriva regimului Boc Băsescu. Acesta pe fondul indiferenţei  iresponsabile a TVR de a nu relata aceste fapte că la începutul anilor 90 când demonstraţia din Piaţa Universităţii nu era transmisă pe motiv de ceaţă!
Antena3 s-a situat de atunci clar conform intereselor patronului Voiculescu şantajând pe oamenii politici cu campanii favorabile sau defavorabile. Cel mai bine a simţit-o pe pielea lui Crin Antonescu care era iubit şi adorat şi când patronul nu l-a mai acceptat a fost invitat în scopul de  fi bălăcărit, că această operaţiune a reuşit sau nu ţine de optica fiecăruia.
Antena 3 şi trustul Intact trebuiau să părăsească clădirea confiscată după condamnarea lui Voiculescu. Aceştia au iniţiat o serie de acţiuni în contencios administrativ pentru a bloca executarea. Şi iată că a venit sorocul şi ANAF a trimis avertismentul conform legii ca ei să părăsească acea clădire. 
Modalitatea ANAF a venit ca o mănuşă pe interesul Antenei3 într-o operaţiune de victimizare. Unii spun că Gelu Diaconu a ales special această modalitate de tip securist să dea năvală la sediul Intact să ameninţe cu tăiat utilităţile cu fotografiat pe cei de acolo şi alte alea. 
Este clar cu Antena3 era pe o pantă descendentă de audienţă, un anumit public preferând modalitatea grosieră şi neruşinată de manipulare a România tv. La fel de grosier şi manipulator pentru alte crezuri politice o face şi B1tv care îl invită  regulat pe fostul preşedinte pentru a continua bălăcăreala adversarilor când era în funcţie.
Pentru mine la fel de detestabili sunt jurnaliştii de la Antena3 precum Gâdea sau Ciuvică cum sunt Cristian Pantazi sau Tapalagă de la hotnews.ro sau Orcan de la B1tv.
Partizanatul evident s-a văzut ieri când declaraţia preşedintelui Iohannis a stârnit reacţiile furioase şi oripilate de hotnews.ro şi B1tv probabil (nu m-am uitat) şi bucuria celor de la Antena3.
În rezumat reacţia lui Iohannis a fost similară privind comportamentul ANAF cu a declaraţiilor premierului Cioloş la Senat, care a criticat şi el comportamentul ANAF în această chestiune.
Se poate reproşa preşedintelui că a bagatelizat chestiunea ca fiind o banală acţiune administrativă. Probabil că la prima vedere aşa este, dar implică o televiziune de ştiri şi mass media creează mari dificultăţi şi declanşează partizanate.
Cu mare scârbă pot să declar am citit reacţiile extrem de cuvioase (sic!) Pantazi şi Tapalagă. Ambii au fost fermi şi necondiţionaţi suporteri ai fostului preşedinte şi acum îşi dau arama pe faţă. Nu l-au sprijinit pe Iohannis, nu le plac reacţiile lui echilibrate, în toate trebuie să te situezi clar contra Antenei3 şi ejusdem farinae.
Într-un singur lucru este sinceră Antena3 în urmărirea obsesivă a malversaţiilor lui Traian Băsescu şi a camarilei sale acre a spoliat România sub semnul ipocrit al luptei anticorupţie.


Mă aştept să fiu criticat şi făcut praf de ambele părţi, îmi merit soarta!

10 comentarii:

  1. Ei,aici si semeni cu Antena 3 pana la confundare...intri la " urmarirea obsesiva a malversatiilor lui Traian Basescu "...incolo un articol scris la aprecierea "bunicel " ai vrut sa fi critic si ai cam fost spre-corect. Marlanul de Hoinaris,la care cred ca mai tii, a spus cu enfaza ca ANAF s-a cam grabit cu cele 5 zile si nu a comentat chiriile pe care de un an si jumatate le incaseaza Voiculescu,propietatea lui fiind deja de stat dupa confiscare,ca ar fi trebuit si el sa se justifice ca face la fel... Joe,drag,daca Basescu ar fi avut o casa confiscata de fisc si ar fi primit chirie el ca "fost" propietar nici nu stiu ce ar fi fost la gura ta,dar asa te faci ca nu observi,una la mana. Doi la mana,eu am senzatia ca acest Parlament roman dupa ce aproba legi le uita, Asa multe sunt sau asa de ilogice ca ei isi ataca propiile aprobari. Unde a gresit ANAF,acum ? Pai,5 zile este termenul dat de lege,putea sa zica 7,10,15 zile ? Ar fi incalcat legea. De ce Tariceanu-prostovanu nu a sarit de cur in sus atunci cand a zis da ? Atunci sa o fi modificat,nu acum. La noi in tara si cand aplici legea nu e corect,daca atingi interesele parlamentului sau a unora din el. Daca varanul Voiculescu ar fi inteles ce e aia "hotarare definitiva si irevocabila " si ar fi vazut ca este dupa gratii pe 10 ani,ar fi virat 60 mil euro la statul roman ( din cei 5-600 mil euro care se lauda ca ii are,,,) si ar fi terminat povestea iar Antenele erau libere la sediul lor.
    2. Ca Madalin Voicu a fost iar aparat de parlamentari inseamna ca este vinovat. Era un parlamentar pe care eu il urmaream cu drag,jos palaria la logica si rationament,chiar daca este tigan ( si St.Banica e tigan si sunt innebunit dupa comportamentul si muzica lui...). Daca avea sange in instrumente se lasa anchetat de procuriri peste ne-aprobarea colegilor de partid ,ce avea de pierdut ? Ce este cel mai de pret de aparat decat onoarea ?. Gata,sa situat in varful cozii,e neam cu Sova ,care jura ca este nevinovat ( cu mir ) si chiar pretindea ca atat de mult a ajutat el Miniera Tg Jiu incat ar trebui sa i se ridice o statuie,,, si el a stat vreo 60 zile dupa gratii,pana acum. Asa-i si Madalin Voicu,o puslama ca toti ceilalti,ma miram eu sa fie un tigan mai ales...tiganu-i tot tigan,Joe draga...Ramane sa vedem daca Hoinaris mai sare la gatul parlamentarilor care nu acorda cercetarea borfasilor parlamentari,,,,dar nu mai cred in el,cum nu am crezut niciodata dm

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe, Tapalaga poate fi acuzat de partizanat politic, dar nu vine cu falsuri si calomnii, ca A3.
    Nu partizanatul politic e problema la un post TV (bineniteles in afara celui public, adica cel platit din bani publici) si nici la un ziar, ci minciuna, dezinformarea manipulatoare deliberata (jumatati de adevaruri interpretate tendentios)si tonul de latrina. Tapalaga poate sa fie ce vrea el: basist, anti-basist, pesedit, anti-pesedist. E dreptul lui, cat timp ramane decent, nu minte si nu foloseste tonul latrino-maidanistic. Chestia pe care o spui, cu "si-a dat arama pe fata" e deci o prostie.
    Si, in general, nu mai pune Hotnews in aceeasi oala cu A3, Romania TV si B1. Repet, or fi ei partizani la hotnews, dar nu sunt porci si latrino-maidanisti ca aia de la televiziunile mentionate.
    Nu toata lumea poate fi de parerea ta, Joe. Inteleg ca ai si prieteni care nu sunt de parerea ta. Dar asta nu-i face porci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum poti sa nu realizezi ca totul se rezuma la suprimarea Totala a LIBERTATILOR in tara ...vezi si Hasotti...

      Ștergere
    2. Nu realizeaza nimic Mihaela :(

      Ștergere
  3. Aprecierile pe care le faci la adresa hotnews te situează automat într-o tabără, deci eşti partizan. Te faci că nu vezi că Pantazi şi cu Tapalagă critică la Iohannis cam demult dar pe fostul ex nu-l ating nici c-o floare când este grobian.
    Iar despre prieteni ei sunt pro Antena3, eu nu!
    Iar nu ai înţeles nimic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles ca sunt partizan, Joe. Dar tu nu citesti ce scrie omul, sau nu intelegi. Te infurii si nu mai vezi. Eu tocmai am spus ca Tapalaga ESTE partizan si ca nu e nici o problema sa fii partizan, daca esti decent, nu minti si nu calomniezi. In general, orice televiziune, sau orice publicatie de presa scrisa are voie sa fie partizana si sa fie in favoarea celor care ii platesc. Postul TVR NU are voie sa fie partizan, fiindca e platit direct de intreg publicul roman, deci nu de vreu grup sau altul. La A3 nu ma deranjeaza ca sunt mercenarii lui Voiculescu. ma deranjeaza felul odios in care isi exercita ei acest mercenariat.

      Ștergere
  4. 1.Dacă este o hotărîre judecătorească referitoare la Antena 3 și Voiculescu, orice discuție în legătură cu opiniile lor politice etc. nu are rost, nu pentru niște păreri sunt evacuați.
    2. În ziua cînd Voicu (nu prost, dar lichea) și Păun (vechi gangster) erau chemați la DNA am coborît dimineața pe Știrbei Vodă (în stația de autobuz); erau vreo 30 persoane și 5-6 mașini de TV care așteptau bîlciul de la intrarea-ieșirea DNA. După părerea mea atîta interes este de prost gust.

    RăspundețiȘtergere
  5. Joe daca-l vezi pe presedinte spune-i doar atat: „Heirupistule” Herr Präsident ganz falsch gemacht. Cel putin putea sa taca, ca de obicei. In rest asteptam sa-si rezolve problemele cu casa de la Sibiu. Si asta va fi o problema mare. Acum toata lumea este cu ochii pe el. De acum va fi cam greu sa faca uitata apelarea cu "Premierul de la Grivco". Un mic sociopat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dupa toate cele intimplate, mai are cineva, din conducerea Romaniei curajul, sa mearga la Consiliul Europei sa ceara eliminarea MCV-ului? Asta va cere ceva tupeu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe "centura" Europei avem nevoie de oameni loiali licuriciului. Hardlineri ca-n Polonia, Ungaria , Ucraina si la toamna Romania lui Basescu. Neamtu-i de decor, iar presa critica banditului chior trebuie rasa. Shit democratie ! Trump si Base !!! Ne montam si suvita pe chelie daca e sa ne aliniem !

    RăspundețiȘtergere