sâmbătă, 6 februarie 2016

Manipulări şi intoxicări

De câtva timp toate mazetele băsiste trag cu tunul în adversarii fostului preşedinte şi nu pregetă niciun moment sau motiv.
Ei sunt de fapt agenţii - idioţii utili ai acestui personaj toxic care ar trebui ignorat sau acoperit de o mare de flegme.
Credeam că Dan Tapalagă se lecuise, dar recidivează şi se porneşte în tot felul de ipoteze care mai de care mai aiurea.
Ocazia bine nimerită a denigrărilor care telescopează spre preşedintele Iohannis sunt câteva manifestări externe.

Prima este legată de balul saşilor de Hofbraukeller din Munchen. Deontologul ologit Cartianu, care nu ştiu pentru îşi mai publică neghiobiile, pune pe Facebook o poză de la bal cu Mihalache de la Cancelaria Preşedintelui şi cu Mihai Gâdea de la Antena3. Evenimentul zilei manipulează şi insinuează conivenţele Mihalache cu A3. Bernd Fabritius, deputatul sas din Bundestag lămureşte afacerea. Mihalache îl reprezenta oficial pe preşedintele Iohannis, iar pe Gâdea nu l-a invitat nimeni, a plătit intrarea la bal care era liberă şi făcea 30 de Euro. De fapt şi Cartianu recunoaşte că Gâdea nu a prea stat în sală, doar să se facă poza împreună cu Mihalache să dea de lucru la Evenimentul zilei şi altor foi de pripas (apud Eminescu!). Probabil că Mihalache nu a zis nimic când l-a văzut pe Gâdea, erau chestiuni de politeţe când s-a apropiat de Mihalache.
Iată că se iveşte alt eveniment, Micul dejun de rugăciune de la Washington la care participă şi preşedintele Obama. Expertul Tapalagă este sigur că invitaţii români au fost pe filiera Mircea Geoană, câh!
De fapt toate duc la explicaţia simplă că aceste invitaţii sunt făcute pe puternica filieră neo-protestantă, respectivul eveniment fiind organizat de aceste culte din SUA. De fapt delegaţia liberalilor în frunte cu Alina Gorghiu avea în componenţă pe Benea Oni Ardelean, senator PNL şi cunoscut pastor neoprotestant, împreună cu alţi liberali din zona de vest a României, Banat.  Pe de altă parte a fost invitat şi Dan Mihalache şi de vizită s-a ocupat Ambasada României, prin ambasadorul Maior. Însă Mihai Gâdea este şi el pastor neoprotestant şi a obţinut şi el invitaţie. Probabil că tactica lui Gâdea este de a fi fotografiat şi văzut cu oameni din staff-ul prezidenţial şi de la PNL. El publică o poză în care o umbră pare a fi Gorghiu care părăseşte sala. 

Ei bine din toate astea Tapalagă construieşte scenarii de comploturi liberale susţinute de A3. Dar această afacere atât de sigură pentru Tapalagă este vehement contrazisă o emisiunea din seara trecută de la A3 în care Vasile Blaga era acuzat de corupţie şi de mită de 900000 de Euro! Mă să fie! Sau colegii jurnalişti de la acest post de televiziune au agende diferite. 

În context alt băsist cu moacă tot timpul supărată, Cristian Pantazi este revoltat că Iohannis şi celelalte oficialităţi nu au sărit în sus de bucurie la proiectele SUA de  a avea o prezenţă militară mult mai importantă în Est. Este adevărat că a fost o reacţie de satisfacţie de la Externe dar nu contează, Pantazi bănuieşte că Iohannis a mutat România la mâna Berlinului, chiar dacă nimic nu confirmă asta. Nu contează că România are cel mai important partener comercial Germania, Iohannis vrea să fim apăraţi de Bundeswehr! Chiar dacă armata germană nu prea doreşte să se implice nicăieri!

De fapt aceşti idioţi utili se muncesc să acrediteze ideea că omul salutar al României rămâne Traian Băsescu! În pofida faptului că tot cea a făcut timp de 10 ani nu este decât o minciună, că azi este cel ardent critic al SUA, al justiţiei, că sunt tone de dovezi că în jurul lui a funcţionat o camarilă coruptă şi ticăloasă mai ceva decât în vremea lui Năstase. Dacă au fost pedepsiţi anumiţi corupţi în vremea lui Băsescu aceştia erau toţi adversari îndârjiţi ai fostului preşedinte. Sunt şi cazuri în care sunt elemente care spun că au fost înscenări.
Pentru că trebuie să spunem că în pofida unor succese, justiţia este slabă şi chioară, nu oarbă cum ar trebui. Cazul unor grave erori judiciare precum este cazul Moldoveanu ce apare în dosarul Dilemei vechi nu pot decât să confirme că sunt procurori torţionari şi judecători rău intenţionaţi, contrazişi de CEDO.

Eu sper sunt din ce în ce mai puţini oameni dispuşi să înghită părerile şi deontologiile unora ce vor să salveze ceea ce nu mai poate fi salvat din acţiunile fostului preşedinte. 


La fel cum sper ca manipulările toxice vehiculate de Antena3 să fie primite cu aceeaşi neîncredere!

Un comentariu: