luni, 1 februarie 2016

Neruşinarea ex-ului şi ipocrizia pesedistă

Azi s-au produs consultări privind organizarea alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Premierul Dacian Cioloş a invitat toate partidele care au reprezentanţi în Parlament, chiar dacă unele nu existau la data organizării scrutinului din noiembrie 2012.
Aşa că a fost invitată şi Mişcarea Populară şi hop apare şi ex-ul la consultări şi mai ales la datul cu părerea în faţa jurnaliştilor. În fine cică MP ar sprijini această iniţiativă. Recunoscând că el a promovat această lege în 2011 din motive de economii, dar în subtext că atunci încă PDL era pe cai mari şi PSD a agreat, ambele partide în ideea că or să înfunde PNL. Dar trecutul este trecut. Ce m-a revoltat însă în expunerile şefului MP a fost când a aruncat toată vina pe fracţiunea din PNL, adică pe foştii lui colegi de la PDL. Să ai atât tupeu neamendat de jurnalişti, că ăia de la PDL sunt de vină, de parcă el pe vremea aia nu ar fi fost preşedinte al României şi bulibaşă absolut al PDL. Dacă fostul preşedinte nu voia asta nu se făcea această lege. El este principalul vinovat al acestei porcării cu alegeri în primul tur! De aceea este necesar să amintim pe cel care a iniţiat această porcărie: Traian Băsescu.

Pe de altă parte cocoşii de la PSD la care au venit ca nişte găini bete cei de la UNPR şi ALDE au declarat sentenţios că nu vor susţine şi sunt ferm împotriva acestei legi, invocând Veneţia şi alte alea, dar uită că guvernul Ponta a dat OUG care a permis migrarea primarilor, porcărie menită să-i asigure lui Ponta preşedinţia. Nu s-a ales, dar măgăria a rămas. 

Întotdeauna în politică sunt ipocriţi care se declară democraţi, dar gândesc ca nişte javre comuniste şi n-ar fi nicio nenorocirea dacă n-ar fi ajuns în Parlamentul României şi fac legi care nu au nicio legătură cu democraţia!

14 comentarii:

  1. Pai eu am parerea ca fata de trecerea la Populari a doua zi dupa alegeri este nu o ipocrizie ci o porcarie de proprtii Mioritice. Curat murdar. Aferim de alegatori

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super comentariu!! Suceala pnl(pe rit vechi) e de neiertat. Ca acum sunt frati intru doctrina cu pdl, sporeste mizeria.

      Ștergere
  2. Majoritatea oamenilor ar fi de acord cu această propunere de modificare a legii; dar nu asta e problema:
    - legea actuală a fost acceptată și de PNL
    - nu se modifică o astfel de lege cu un an înainte de alegeri.
    - e discutabil dacă Cioloș poate accepta legal modificarea.
    - totul este doar o nouă diversiune a PNL care crede că asta înseamnă opoziție, să tulburi apele fără rost, incapabil fiind de propuneri serioase.
    Repet părerea mea că acea Gorghiu, fufă de Moldova mult prea gălăgioasă și obraznică ar trebui trimisă de unde a venit; e o copie a lui Udrea, dăunătoare PNL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu o corectie, nu cu un an inainte de alegeri, cu cateva luni .... Dorin C

      Ștergere
  3. Si uite asa virusul Zika loveste din nou. Voi astia din nou PNL purtati-va crucea cu demnitate. A-ti batut palma cu PSD pentru o noua legea electorala. Asta este. Presedintele a promulgat-o fara obiectii, ca parte din intelegere. Toata lumea stie asta. Acum ce vreti? România a văzut şi suportat multe, dar asta cu tot Basescu e de vina...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deh! Băsescu a vrut un tur şi acum înţelepţii de la PNL sar să scoată piatra!
      Pentru că majoritatea românilor ar vrea două tururi!

      Ștergere
    2. Astia nu sunt intelepti ,Joe sunt oportunisti, fripturisti, scandalangii de parca asta ne mai lipseste. Comentariile lui S. Demetrescu sunt extrem de corecte. Mai limpezeste-te si tu la cap cu amorul asta ghebos fata de pnl-pdl .

      Ștergere
    3. ps. si basescu unde era cand pdl dorea un singur tur? nu el dicta tot, acum o da dupa cires? . nu stiu de ce isi mai da cu parerea, locul lui e dupa gratii , dar deh cine sa-l bage justitia independenta creata de el?

      Ștergere
    4. Hai sa nu ne mai ascumdem dupa tufish. Tentativa modificarii legii electorale prin introducerea a doua tururi de scrutin urmareste sa blocheze scorul PSDR-ul. Dar daca nici doua tururi nu vor fii suficiente pentru asta? Poate merge cu trei tururi sau cine stie poate si mai multe.

      Ștergere
    5. PSD are de câştigat doar la ţară, acolo pot fi şi 2 tururi şi tot câştigă. Dar sunt locuri unde câştigă la fel şi PNL.
      Unde este mai complicat este la oraşe, mai ales cele mari, PSD speră că votul din drepta se va fărâmiţa şi pot obţine rezultate favorabile. Însă sunt cam peste tot în reşedinţele de judeţ primari la sau în drum spre puşcărie cu mari probleme mai ales pentru PSD.

      Ștergere
    6. ACTUALIZARE: PDSR nu mai exista . Si parerile ar trebui actualizate la realitatile romanesti, altfel vorbim sa ne aflam in treaba .

      Ștergere
  4. Eu nu ma pricep la politica...Dar bunul meu simt imi spune asa: Nu inteleg de ce nu ar fi mai bine sa mearga toata lumea la vot (fara analfabeti si handicapati mintal, ma gandesc ca s-ar putea face o selectie). Adica sa fie o obligatie legala, si alegerile sa fie intr-un singur tur. Asa, fiecare si-ar puatea exprima punctul de vedere, chiar si prin faptul ca unii alegatori i-ar anula pe toti candidatii. Ar rezulta alesi reprezentativi sau s-ar vedea cat de mult dispretuim clasa politica! Poate abia atunci s-ar trezi si ei, politicienii, daca ar vedea ca pe ansamblu ne e cam sila...si ar face lucrurile cum trebuie , nu cum le convine lor! Puteti sa-mi explicati si mie de ce ar fi gresit asa? Nu s-ar mai pierde nici atata timp, nici atatia bani si toata lumea si-ar exprima dracului odata punctul de vedere, ca noi ne tinem numai de carcoteli si invarteli.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta cu obligativitatea de a vota nu miroase a democratie...am mai avut unul pana-n 89. Dar eu altceva nu inteleg,nu tin cu nici un partid acum,oare cand o sa respectam si noi legile facute chiar de ei ? Nu se poate schimba o lege electorala pana-n -tr- un an ? Punct. Ce tot o mai labarasc atat? Atunci cand sa votat Basescu nu avea nici o putere,el nu a avut putere decat la partidul sau. A aprobat ce au hotarat partidele Jo,las-o ca macane.Inclusiv PSD,sa nu ma faci sa cred ca PSD a votat pentru Base... Astia sunt de mii de ori mai jegosi ca Basescu. Multi ani nu o sa aiba egal in politica ca...Jockovici in tenis,parol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi mie îmi place Djokovici! Dar să ştii că Federe rămâne cel mai bun, chiar dacă eram ofticat mai de mult că bătea tot!

      Ștergere