vineri, 5 februarie 2016

Resentimentarii de la contributors.ro

Mărturisesc că citesc cu interes articolele publicate pe contributors.ro. Unele!

Pentru că marele pontif al acestui site este Volodia Tismăneanu, un tip care mie nu-mi place de loc, pentru că este şi mai ales a fost o giruetă politică. Este plin de orgolii şi vanităţi nemăsurate şi cel care i le-a satisfăcut a fost fostul preşedinte, un mare geambaş de indivizi cu trecut tulbure şi Tismăneanu răspunde din plin la acest exemplu. Dar Tismăneanu este un eseist şi scrie ce crede el de cuviinţă. Mai grav este că sunt destui proşti cu pretenţii care îi cad în admiraţie. 

Acum ţinta lui este Dan Mihalache. Mihalache este acum şeful cancelariei prezidenţiale şi pare a fi cel care are mare influenţă a supra preşedintelui Iohannis. Asta îi scoate din sărite pe toţi aceşti neica nimeni cu Tismăneanu în frunte. Pentru că Tismăneanu în demnitatea în care a fost pus nu a fost în stare decât să producă nişte conferinţe despre comunismul românesc, fără rezultate concrete este pornit pe toţi cei din jurul lui Iohannis, ca să nu spun că toţi încă nu au fost în stare să se spele de zgura ca să nu zic jegul care te acoperă când ai contacte fie şi literare cu unul din cele mai pernicioase exemplare politice româneşti. 

Mihalache a fost subiectul unei intoxicaţii de presă că ar fi fost în compania lui Gâdea de la Antena3. Acesta, perfid a fost la Balul Saşilor de al Munchen, neinvitat de nimeni, cumpărând bilet după cum s-a lămurit chestiunea. 
Gâdea a insistat şi a fost şi în SUA unde erau Mihalache şi Alina Gorghiu la un mic dejun de rugăciune creştină unde era prezent şi fostul Secretar al Apărării SUA, Donald Rumsfeldt. Gâdea a publicat o poză în care s-ar putea să fie şi o bucată din Alina Gorghiu (sic!). Asta produce agitaţie la băsiştii incontinenţi care umplu de stupidităţi forumul de la contributors.ro.

Pentru că în momentul de faţă fostul preşedinte urlă şi grăieşte prin posturile şi ziarele care îi sunt aservite reproşând lucruri pe care el nu a fost în stare să le facă timp de 10 ani ca preşedinte. Un singur lucru l-a făcut din plin, a spionat pe adversari, dar şi pe cei din jurul lui, cei care l-au ajutat şi sprijinit, pe care le-a dispreţuit cu mentalitatea lui ciocoiască de slugă ajunsă stăpân.
Este revoltător că lumea priveşte cu placiditate la dezvăluirile pe care le-a făcut doamna Adriana Săftoiu privind felul în care asculta convorbirile celor din jurul lui. Şi asta o remarcă Striblea, tocmai de la B1 tv aservit fostului preşedinte. Asta denotă în primul rând mania persecuţiei şi boala de care a suferit şi monstrul Stalin. Noroc că Băsescu nu a avut toate pârghiile ca să ajungă ca predecesorul său în ale spionitei.

Ce mă înfurie este că ticăloşiile exprimate de public de către fostul preşedinte sunt şi acum subiect al mass-media în loc ca acest personaj profund necinstit şi toxic să fie complet ignorat.

Pe de altă parte nu pot decât să fiu extrem de interesat de  ideile exprimate de domnul Valentin Naumescu privind reorientările SUA în Europa Centrală şi de Est care doreşte să ca armata acestei ţări să devină o prezenţă permanentă în această zonă ca o garanţie a independenţei acestei zone, pusă în primejdie de agresiunile ruseşti.  În context chiar m-au amuzat opiniile exprimate în cotidianul.ro de doamna Afrodita Iorgulescu privind armata română. Domnia sa a citit pe Machiavelli şi exprimă opinii de acum 500 de ani! Este normal ca o ţară să aibă garanţie o forţă proprie de apărare, dar nu este suficient în contextul militar contemporan. Nu ne putem baza doar pe propriile forţe armate în faţa unui agresor mult mai puternic. Nu mai suntem pe vremea lui Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare sau Mihai Viteazul, când armatele acestor domnitori puteau câştiga bătălii în faţa Imperiului Otoman, câştigau bătălii dar pierdeau războaie! Pe care istoricii noştri patrioţi le trec cu vederea! 

Şi revenind la epoca modernă atunci când a apărut statul român modern, noi am fost tot timpul în alianţe militare. Cea mai complicată situaţie a fost în 1918 când a trebuit după mai multe bătălii singuri cu germanii, în condiţiile non-combatului forţelor armate ruse  să acceptăm pacea prin care  pierdeam multe din teritoriile vechiului regat.  Minunea s-a produs când toate aceste imperii s-au prăbuşit, şi din ele am reuşit să formăm România Mare. 


În condiţiile geopolitice de azi România aflată în pactul NATO şi într-o relaţie strategică cu SUA face ca România să fie cel în situaţia externă cea mai sigură din ultimii 100 şi ceva de ani. 

10 comentarii:

  1. Pari disperat si obosit decand te-au interzis aia de pe contributors. Cheam-o pe saftoica sa-ti faca un masaj. Macar atita meriti si tu.

    RăspundețiȘtergere
  2. da. usoara disperare. comparatia Mihalache - Tismaneanu (la caractere identice) este de ras. Haide Domnu'. interesant de ce noua/veche/noua liberala fosta pdl si basista nu striga in presa si cand ea era beneficiara si fostul sot ii fusese pust sef peste respectivele urechi. ca si cartea jalnica nu era suficienta. evident, ramane intrebarea de ce avem nevoie sa cheltuim atat pe armata cand, chiar si in ipoteza improbabila a unui atac rus (mult mai probabila unul turco-musulman) armata romana nu se poate paza decat pe Europa. Germania, Polonia, astia care sunt pe aici. ca nu mai suntem cum zici si tu pe vremea lui Mircea cel Batran si a cavaleriei pe pegas care uite asa zboara peste garla cu 500,000 de oameni. mintenas.

    RăspundețiȘtergere
  3. - Chestia cu "mic dejun de rugăciune cre(ș)tină" m-a lăsat paf; ăștia sunt conducătorii lumii și după ei așa zișii politicieni din România care au fost acum la a doua Mecca ?
    - Relația strategică cu SUA e un vax: asta înseamnă că România a devenit o colonie și bază militară americană (sunt curios dacă plătesc chirie !?). Au întîrziat cam 70 ani.Iar NATO doar suge bani de la noi și ne trimite mercenari peste tot (evitînd însă locurile unde ne-ar interesa să ne luptăm).

    RăspundețiȘtergere
  4. Astazi SUA nu mai este tara aia de acum 70-100 ani,cand aveam senzatia ca e dreapta si cinstita. Acum SUA conduce lumea prin orice mijloace. Nu da doi bani pe noi,s-a raliat chipurile cu noi prin extindere NATO numai ca-i convine. Face ce vrea din noi. Nu a venit sa ne apere ,a venit ca avem o pozitie geostrategica importanta,nici urma de legatura prieteneasca intre doua tari. Politica lor ,sub o masca pacifista,este de a controla tot,absolut tot,ca Imperiul Roman,candva. Mai bine ramaneam neutri ,nu stiu daca mai saraci ca acum,dar aveam bogatiile naturale neatinse si nu am fi avut,ce este drept,Coca Cola,Pepsi Cola si zarzavaturi din Turcia si prune din America de sud. Eram mai saraci dar bogati.Ce credeti ca daca americanii ne trimt arme rusii nu ne ocupa in doua zile ? Pana vin americanii vorbim ruseste si nici nu stiu daca Germania renunta asa usor la contractele enorme cu Rusia de dragul legaturii cu America.Economicul dicteaza...Daca ar fi sa aleg intre o ocupare ruseasca ( doamne fereste ) fara sange in favoarea unei riposte sangeroase in parteneriat cu SUA de vreo 2-3 ani ,unde sa ne moara tinerii si cei ce mai pot tine o arma in mana,as alege o varianta pacifista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neutralitatea Romaniei este o aberatie totala. Asa ceva nu exista in proximitatea Rusiei. Si sa nu ne dai exemplul Turciei in WWII ca nu tine.

      Ștergere
  5. Dorule vecinatatea cu Serbia te-a cam prostit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dorule vecinatatea cu Serbia te-a cam prostit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dupa razboiul cu Serbia a inceput de fapt declinul SUA, incet, dar sigur.
    Basescu cu licuriciul lui e macar o canalie sincera, cei care "iubesc" SUA
    sincer, sunt usor tampiti. Dovada o avem din 4 in 4 ani, the great nation kitch !

    RăspundețiȘtergere
  8. Constat cu neplăcută surpriză că sunt suficienţi din cei care se exprimă pe forum cum că ce bine ne-ar fi fără sprijinul militar american.
    Chiar au uitat de cizma bolşevică-rusă încălţată şi de patriotul Ceauşescu?
    Eu ca ploieştean, anglofil din clasa a VI-a de când am început să studiez engleza, foarte pro american sunt extrem de dezamăgit!

    RăspundețiȘtergere
  9. http://www.cotidianul.ro/john-kerry-ce-vreti-sa-fac-sa-intru-in-razboi-cu-rusia-asta-vreti-275889/

    RăspundețiȘtergere