vineri, 30 decembrie 2016

Avem un prim ministru

Epopeea desemnării unui prim ministru după alegerile din 11 decembrie s-a terminat!
Azi de dimineaţa preşedintele Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Sorin Grindeanu ca Prim Ministru al României.
După ciudata propunere a doamnei Sevil Shhaideh de către Liviu Dragnea care arunca România într-o situaţie critică din punct geostrategic care a determinat o binevenită pregetare până după Crăciun a preşedintelui finalizată prin respingerea acestei propuneri.
Ei bine în perioada în care preşedintele şedea şi gândea Liviu Dragnea şi amicul său politic Călin Anton Popescu Tăriceanu (nume lung, imaginaţie limitată!) au luat foc! Dragnea parcă era balaurul din poveste scoţând limbi de foc pe la A3 şi România tv cum o să-l suspende el pe preşedinte. Bine că nu s-a pus la mintea lui Dragnea. Nu ştiu cum era să facem noi premiera ca într-o ţară europeană şi creştină să avem un prim ministru musulman. Dacă sunt acum ţări europene unde sunt minorităţi importante musulmane, precum Franţa, Marea Britanie şi de ce nu Germania cu turcii săi emeriţi prin fotbalul german nu s-au gândit că un musulman ar putea ocupa acest post, Este foarte adevărat că Franţa are miniştri musulmani, că Sadik Khan este deja primarul Londrei, dar au pregetat să aibă şi prim ministru sau preşedinte. Tot atât de adevărat că Albania, Bosnia şi Kosovo au majorităţi musulmane şi este normal ca demnitarii de rang suprem musulmani. Nu vorbesc de Turcia care este o ţară musulmană şli care acum se arată mai asiatică decât europeană. Au apărut deja pe surse că au fost explicaţii privind respingerea lui Sevil Shhaideh din motivaţii mai ales pe baza soţului sirian care ar fi fost transmise lui Dragnea printr-o scrisoare şi pe care acesta nu a confirmat-o. 

Respingerea lui Shevil Shhaideh a dat satisfacţie PSD care a impus se pare pe Sorin Grindeanu candidat la funcţia de prim ministru. Decizia a venit miercuri seara şi a fost transmisă la Cotroceni. A doua zi Iohannis s-a întâlnit cu Sorin Grindeanu timp de o juma de oră şi toată lumea se aştepta ca preşedintele să semneze imediat numirea acestuia. Ei bine Preşedintele s-a jucat cu nervii şefilor PSD, dar şi cu ai românilor în general şi nu a semnat ieri, joi numirea. Totuşi azi dimineaţa spre uşurarea tuturor preşedintele l-a numit pe Sorin Grindeanu candidat de Prim Ministru al României!
Cred că numirea accelerată a acestuia chiar de ieri a fost mai bine!
Sorin Grindeanu are toate datele de prim ministru de succes inclusiv prezenţa sa care dă siguranţă şi încredere.
Unii spun întârzierea era menită ca să strice planurile PSD cu un guvern înainte de Anul Nou. Pentru că, conform Codului Fiscal, TVA scade automat al 19%, taxa pe stâlp şi supra-acciza pe carburanţi sunt eliminate. Asta micşorează resursele bugetare ale noului guvern PSD şi va crea sarcini suplimentare bugetului.

Oricum este bine, când totul se sfârşeşte cu bine!


Vivat democraţia românească, muzica şi Caţavencu va conduce manifestaţia.........

PS.
Media românească a dat în clocot şi au ieşti doar lături! De mult nu am mai văzut cretinisme exprimate laolaltă. CTP şi Ion Cristoiu s-au luat de mână în a face declaraţi inepte, absurde, lipsite de bun simţ. Mercenarii A3 şi-au ieşit din minţi, mă scârbeau cum peste noapte deveniseră toţi filo-musulmani, când cu puţin timp în urmă erau cei mai îndârjiţi xenofobi, ordinele şefului le-au luat minţile.
Alina Mungiu a reuşit să fie de o rară stupizenie, amendată de forumişti de la România Curată.
Analiştii politici au devenit în majoritate părerişti nevolnici şi lipsiţi de orice bun simţ. Doar câţiva au reuşit să rămână prudenţi şi echilibraţi.
Media politică românească a arătat teribil de prost, că politicienii pesedişti erau teribil de nervoşi, asta mi s-a părut normal, dar de ce au trebuit să pice în capcana lipsei de bun simţ şi jurnaliştii rămâne pentru mine o enigmă!

7 comentarii:

  1. Corect Joe,corect. La Multi ani,sanatos si voios ,tie si celor dragi tie...

    RăspundețiȘtergere
  2. mirciulica (Mircea Selariu ) din Deutschland30 decembrie 2016 la 16:30

    Sas prost si orgolios ! Ca sa-l scuteasca de a da mana cu cei doi "penali" Dragnea si Tariceanu, Grindeanu si Shhaideh ar trebui, ca si tot Guvernul, sa-i dea juramantul prin SMS !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ... pentru ca prostu daca nu-i fudul, parca nici nu-i prost destul !

      Ștergere
  3. Salutare!
    Deci avem un PM cu studii in matematica/IT, fost director al Directiei pentru Tineret si Sport din Timis, cu specializari in "educatia adultilor", autor al unei carti ("Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă") care nu poate fi găsită la nicio bibliotecă, nicio librărie și niciun anticariat din țară.
    Propulsat in politica de Cozmanca si Ilie Sarbu.
    Garantat Dragnea.
    Care Dragnea face clabuci pe la toate tv-urile ca pensionarii vor primi pensiile fara impozit cu intarziere de o luna.
    Si care tocmai se pregatea sa il suspende pe presedinte (cea mai buna gluma a anului!).
    Sper ca voi, liberalii, realizati in sfarsit cat de toxica a fost alianta cu PSD.
    Alianta pusa la cale de doi derbedei, Ponta si Crin Antonescu, impotriva unui derbedeu mai varstnic (Basescu).
    Acum suportati consecintele, nu va mai crede nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  4. Joe, presedintele tau (ala neamtu corect, simbol de democratie) gandeste cam incet, nu ii trebuie timp sa fie profund ganditor, ca nu prea il intereseaza. El asteapta sugestii, ca doar d" aia l-au impaiat acolo.Nu l mai compara cu Tariceanu(caruia ii reciti toate prenumele asa in spirit basist ca ai invatat si tu ceva )ca KWJ-pitic politic- nu se ridica la nivelul lui Tariceanu.

    RăspundețiȘtergere