vineri, 23 decembrie 2016

Odă parlamentarului român

Nu ştiu dacă PPDD, Partidul Poporului Dan Diaconescu şi-a făcut bilanţul, dar concluzia, după ce am citit povestea senatorului Ioan Iovescu aici poate fi că acesta este pozitiv!

Ioan Iovescu a ajuns senator prin hazardul redistribuirii din 2012.
El poate fi numit senatorul exemplar, nu a lipsit de la nicio şedinţă, a încercat să promoveze legi să convingă lideri politici să lucreze pentru binele poporului.

După dezintegrarea PPDD Iovescu a ajuns la UNPR unde încerca să-l influenţeze pe generalul Gabriel Oprea, care era prea ocupat şi nu avea timp. Parcă necazurile lui Oprea provin de la faptul că a fost pedepsit de Pronia cerească pentru aroganţă! 
Iovescu a economisit fiecare bănuţ şi are 50000 de Euro! Cu ei a încercat să redevină parlamentar PSD, căci după dezintegrarea UNPR  a ajuns în curtea lui Dragnea. Acesta avea însă probleme mult mai serioase să-şi promoveze acoliţii, votaţi prosteşte de popor, şi nu  a mai intrat pe liste aşa că Ioan Iovescu, fost instructor auto a cerut intrarea în şomaj.

Ce m-a impresionat cel mai mult la domnul Iovescu, este limpezimea gândului onest şi frumuseţea exprimării, superioară condiţiei sale modeste. O explicaţie ar fi, domnul Iovescu este un om al Cărţii, al Bibliei, este penticostal!

Citind de domnul Iovescu mi-am adus aminte de un eseu al Conului Alecu Paleologu, apărut în ultimul an de dictatură. El face acolo elogiul elitelor, din toate straturile sociale. Ei bine domnul Ioan Iovescu binemerită locul din elita oamenilor simpli. Dacă în Parlamentul României ar fi 10% oameni precum Iovescu încrederea în parlament ar creşte instantaneu spre 50%. Pentru că nu-i nevoie de mai mulţi, în parlament trebuie să intre elitele din toate straturile sociale. 
Realitatea că parlamentul este populat numai de ciocoii de partid şi din acest motiv prestigiul lui este pe 10-15%! Parcă pe vremuri, pe timpul lui Ioan Roată intrau şi oameni din aceştia, boierii se pare că erau mai magnanimi.

Ce părere am? Dacă vreun partid mai are lideri inteligenţi, să-l racoleze pe Ioan Iovescu şi să înceapă să caute oameni cinstiţi de felul lui, e mare nevoie în Parlamentul României de astfel de oameni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu