luni, 25 septembrie 2017

De ce minte Dragnea

Mă bucur că şi Andrei Pleşu ajuns la opinia mea că Liviu Dragnea aduce cu un frizer, el i-a găsit şi nume, nemuritorul Nae Girimea!

Întâmplarea face că acum doi ani amicul meu de pescuit Ilie P. m-a luat de pe Gârla lui Iancu de lângă lacul Suhaia să mă ducă pe malul Dunării, exact la Seaca unde se află domeniul insulei Belina. Habar n-aveam că aşa se cheamă. Noi am trecut pe lângă nişte amenajări piscicole înconjurate de garduri, unde am aflat că-i moşia lui Dragnea după spusele unui pescar care ştia bine zona. Deci pe Belina nu se poate pescui c[-i proprietate privată, a lui Dragnea, nu cum a minţit ca un porc aseară la A3!

Cazul Belina este un caz clasic în scoaterea din averea statului a unor terenuri şi proprietăţi şi trecerea în proprietate privată.
Aşa cum prens Pol a vrut să pună mâna pe terenurile foste ferme regale de la Băneasa, care erau proprietatea statului dată în administrare Casei Regale, pentru nevoile acesteia. 
Şi câte hoţii din astea mai sunt în România? Nenumărate! 
Restitutio in integrum s-a transformat prin malversaţiile liberale, pedeliste şi pesediste în jaful ţării. Acum se vaită Dragnea şi acoliţii lui, dar şi ceilalţi n-au fost mai breji.

Cel mai tare îl doare pe Dragnea nu hoţia, ci faptul că eliminarea din guvern a doamnei Shaideh îi îngreunează şantajul cu fondurile locale pe care le dădea pe sprânceană această doamnă. Şi dacă ajunge un om care nu îi mai e aşa devotat, poate pune Tudose un om al lui şi partidul nu-l mai controlează acest Nae Girimea de Turnu Măgurele. 

Ameninţările isterice ale lui Codrin Ştefănescu şi zbieretele lui Tăriceanu pot aduce cu luptele politice din vremea lui Caragiale, dar atunci dacă personajele lui erau dintre românii mai puţin oneşti, miniştrii şi acoliţii lui Dragnea sunt însă ca nişte tâlhari la drumul mare sau proşti periculoşi şi cu idei precum ministrul genunche Pop. 

Problema lui Dragnea este că funia se apropie de par. Oricât l-am blama pe Victor Ponta pentru aroganţa de copil răzgâiat, comparaţia cu Liviu Dragnea îl avantajează. 

Destui şi din media onestă, din care exclud slugile de la televiziunile penalilor spun că guvernarea Dragnea este a prostiei active generalizate. 

Este şi un moment la care electoratul românesc trebuie să reflecteze când bagă votul în urnă. Promisiunile făcute de impostori şi incapabili pot să conducă la dezastre. Măririle de pensii şi salarii din zona de stat sunt făcute pe munca şi truda celor din economia privată şi asta nu este bine.
Trebuiau crescute salariile la medici şi profesori, dar la administraţia de stat nu produc niciun beneficiu, or să fie funcţionari proşti şi aroganţi cu salarii mai mari, atât!

Ne uităm la alegerile de ieri din Germania şi răsuflăm uşuraţi, Mutti Merkel este pe cale să mai obţină un mandat de cancelar. 
Chiar dacă AfD a intrat în Parlament ca a treia forţă. Avertismentul lui Franz Josef Strauss că nu trebuie descoperită extrema dreaptă s-a materializat. Dar şi din motive speciale, AfD este o forţă politică din Est, extrema stângă se întâlneşte cu cea dreaptă. Frustrările esticilor au generat această mişcare politică, care a dispărut în 1945. Comunismul a năşit din plin aceste frustrări care dau în clocot acum.

Paradoxal, acum când şeful statului german, Cancelara Merkel este tot din Est!

3 comentarii:

  1. Esti teribil de aberant si incarcat cu ura PATOLOGICA.
    1) ca ai fost la pescuit cu amicul tau basist in zona Belina si ca niste tarani tampiti ti-au spus ca lacul este a lui Dragnea, asta nu inseamna ca stiu ce spun. Sunt simplii si dusi cu capul. Tie iti place ce ai auzit si emiti cu titlul de adevara absolut, pentru ca iti convine.Ca pe vremea stalinista, sa eliminam adversalul politic. blehhhh.Credeam ca poti mai mult.
    2)Despre slugile din televiziuni, abtine-te ca esti pe aratura.
    3) Ca au furat toti, e adevarat, dar hotii se cauta numai intr-o parte. Traiasca kovesi si acolitii ei.
    3) Cu marirea de pensii, nu sunt de acord, dar sigur nu sunt de acord cu PENSIILE NESIMTITE FARA CONTRIBUTIVITATE, asa cum sunt restul pensiilor.
    4) Si nu mai lauda prea mult pe Ponta(parca nu iti placea), doar ca e prins cu usa si isi salveaza pielea???
    5) Pe mutti nu o mai lauda , ca te alegi cu musulmani in casa, sau iar inchide ochii la referendumuri.
    6)Taricenu a facut declaratii de bun simt, fara excese. AI PUTEA LUA LECTII DE LA EL(CA UN FOST LIBERAL CE AI FOST).

    Pe scurt, nu sunt de acord coruptia, dar lupta este de o demagogie ABSOLUTA BLEHHHH

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot Teleormanul stie ca Teldrum si Belina sunt ale lui Dragnea, nu doar unii "dusi cu capul". Dusi cu capul sunt mai degraba cei care vor sa creada ca nu e asa. Ba mai cred si ca Dragnea se duce in Brazilia ca turist. Mamaaa, ce-i place lui Dragnea Brazilia! Si mamaaaa, ce-i place sa mearga el ca turist si in Israel!
      Eu sunt sigur ca matale nu esti dus cu capul. Dar banuiesc ca poate esti unul din gasca. Daca esti Nicolicea, stai jos, nota 4; daca esti Serban, stai jos, nota 3; daca esti Tariceanu, stai jos nota 2, iar daca esti Codrin, nota 1!!! E clar ca nu esti Pop, ca sa iei nota 0, fiindca ai ortografia corecta. Dar ce ti-o fi placand matale la gasca asta de nemernici si prosti, chiar nu inteleg. Si oricum, sa fim bine intelesi: prosti si nemernici sunt mai multi la PSD, decat la orice alt partid.

      Ștergere
    2. Matale de ce te bagi in vorba cu persoane care nu ti-au adresat niciun cuvant? Ma obligi sa o fac (totusi). Si alta intrebare: din ce gasca faci parte? ca eu nu fac parte din niciuna.
      Daca tot ai idee pe unde umbla Dragnea si ce acte de proprietate detine, scaneaza-le si pune-le pe net sa stie tot poporul. Asa ca doar iti place sa crezi, nu inseamna ca ai si dreptate.p.s. si nu e cazul sa te ofilesti de gramatica mea, ca esti destept si intelegi ce spun.

      Ștergere