vineri, 22 decembrie 2017

Oameni fără niciun Dumnezeu

La începutul acestui decembrie s-au întâmplat două evenimente ce merită comentate, petrecerea din viaţă a Regelui Mihai şi activitatea legislativă febrilă a Parlamentului.

Am lăsat câteva zile de reflecţie pioasă pentru moarte Regelui Mihai. Este probabil ultimul nostru rege, dacă nu se întâmplă cu patria noastră ceva absolut diferit. Brusc mass media de orice orientare politică a devenit înverşunat monarhistă, cu o singură excepţie notabilă, B1 tv, post aservit lui Băsescu! 
Acesta din urmă nu a scăpat ocazia să fie penibil şi să se facă de râs în Parlament când s-a organizat o zi de reculegere şi recunoaştere a meritelor Regelui, fiind ignorat de Principesa Margareta, care reprezenta Familia Regală. 

Ba după Doliul Naţional prilejuit de moartea Regelui voci importante din PSD s-au au auzit cerând un referendum pentru monarhie. Toate astea din sentimentul de frustrare pe care-l dă preşedintele Iohannis faţă de intenţiile majorităţii PSD ALDE sprijinită exemplar de minoritarii de la UDMR de a modifica legile justiţiei. 

De această grabă?
Dintr-un singur motiv,  jupânul de borfaşi din fruntea PSD, Liviu Dragnea se află la mare ananghie juridică. După ce era inculpat într-un proces de corupţie, iată că este implicat într-o afacere penală descoperită de un organism al UE, OLAF.
Şi aşa grupul de borfaşi din Parlament au procedat la transformarea justiţiei într-un obiect aflat la bunul plac al politicienilor venali, ocupaţi cu tâlhărirea României.

Comisia specială condusă de Iordache, un vechi client al opoziţiei din stradă care a blocat OUG 13. Impasibilul Iordache, absolvent de juridice la Fabrica de tractoare din Caracal este acompaniat de Nicolicea, un alt individ arogant şi nesimţit cu aere de expert, despre care aflăm în ultimul moment că ar fi făcut Dreptul la Spiru Haret la Turnu Severin în sistemul învăţământului la distanţă, cu doi ani într-unul şi posesor al unei diplome dubioase acordate prin HG de guvernul Ponta!
Şi cum nu putea lipsi din acest trio şi distinsul tupeist arogant cu comportament de şatră, Şerban Nicolae. Dacă primii doi sunt jurişti de parlament, nu cred să fi practicat jurisprudenţa ca magistrat sau avocat, Şerban Nicolae deţine funcţia din urmă. Părerea mea că probabil îşi apăra clienţii şantajând instanţa cu relaţiile lui politice, pentru că şi el a fost mai mult în jurul lui Iliescu, Gabriel Oprea şi alţi ejusdem farinae. N-a existat nicio jenă prilejuită de evenimentul trist prin  care a trecut România, nici măcar cel mai important eveniment parlamentar anual, votarea bugetului României.
La fel ca tancurile ruseşti pe vremuri la Stalingrad care distrugeau armata română trimisă în cea mai teribilă şi iresponsabil aventură militară de către generalul Antonescu, gaşca de bandiţi ai lui Iordache trece la foc automat legi menite să-l disculpe pe Dragnea, tâlharii de partid, dar şi tâlharii normali care vor beneficia şi ei de această justiţie strâmbă, care transformă în România într-o ţară de bandiţi nepedepsiţi.  

Nu contează că toată opinia publică este împotriva lor, magistraţii ieşiţi la protestul mut, studenţii de la Drept şi strada în general.
Ba dimpotrivă Tudorel Toader, gongoricul sinistru Ministru al Justiţiei vrea să dea în judecată CSM că l-a acuzat de interferenţă în treburile instanţelor judecătoreşti. 

Mă întreb aproape cu disperare de unde au apărut aceste hiene parlamentare? Cred că din somnul raţiunii electoratului în 11 decembrie 2016.
Comparând cu parlamentarii produşi de PSD în ultimii 28 de ani aceştia nu seamănă cu înaintaşii, care măcar aveau bunul simţ să negocieze cu opoziţia.

Este un sentiment pe care l-am revizitat cu Parlamentul lui Băsescu 2010-2012 care legifera la fel, fără să ţină cont de opoziţie. Şi ar trebui să ţină minte domnii parlamentari ai puterii că puternicul partid PDL din perioada respectivă a dispărut, nu mai există. Măcar această lecţie istorică să-i pună pe gânduri.

S-ar putea ca la proximele alegeri PSD şi acoliţii să sufere o catastrofă, pentru că nu s-au mulţumit cu hăcuirea Justiţiei, dar au intervenit şi cu revoluţia fiscală care are teribile repercusiuni pentru orice angajat, care nu mai este sigur că mai primeşte întreg salariul. Dragnea şi acoliţii parcă sunt loviţi de un virus exterminator.
Văd că faimosul argat pesedist Pieleanu umblă cu sondaje vopsite ca să asigure că PSD este pe la 46%, mai mult ca anul trecut la alegeri.
Am citit şi reacţia violentă de respingere a acestor minciuni pe forumul unui site aservit Antenei 3 şi toate sunt negative, ce a semănat Pieleanu culege. 

Împotriva tăvălugului legislativ opoziţia a încercat tot felul de tertipuri, de la dezbaterea parlamentară a PNL la haiducia USR. Aceşti tineri dau dovadă uneori de idei extrem de simpatice şi deosebite. Faptul că au vrut să distribuie cartea lui George Orwell, apostolul criticii regimului totalitarist din literatura secolului XX este într-adevăr deosebită. Reacţia PSD a fost pe măsură, reflectând mentalitate obtuză şi ignorantă care domină România, a respins cartea.
Spre jena şi ruşinea mea, Ecaterina Andronescu, rector al Universităţii Politehnica Bucureşti, care are semnătura pe diploma mea de doctorat a aruncat jos cartea. 

Acum singura speranţă a românilor normali rămâne preşedintele Iohannis care poate bloca această orgie a democraturii pe care o reinstituie PSD după perioada din începutul anilor 90. Iliberalismul, concept nou parcă nu-i potrivit la mizeria politică autohtonă, mai degrabă o democraţie  a dictaturii majorităţii pare a plana asupra României, în pofida faptului că Polonia este deja în această situaţie de a pierde dreptul de vot la UE pe motive similare de încălecare a statului de drept.
În Sapiens autorul Yuval Hariri explică foarte plastic avantajele statului de drept atunci când vrei capitalism, dacă nu ai dictatură, sărăcie şi inerţie politică. 


În pofida acestui tablou trist al scenei politice, faptul că se apropie Crăciunul şi Anul Nou  mă îndeamnă să vă urez sănătate şi fericire şi un călduros La Mulţi Ani!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu