joi, 8 februarie 2018

Alianţa PSD-ALDE - alianţa ruşinii şi trădădării naţionale

Titlul pentru unii poate prea dur şi acuzator acoperă foarte bine evenimentele petrecute ieri atât în România cât şi în afara ei.

Ieri seară, la Parlamentul European de la Strasbourg, s-a desfăşurat o dezbatere pe tema justiţiei din România. Invitată a fost doamna prim ministru Dăncilă, fosta şefă a delegaţiei PSD la PE. Iată că această doamnă cu coafuri anacronice nu a binevoit să vină, ci l-a trimis probabil la ordin pe ministrul gongoric şi confuz Tudorel Toader. 
Întreaga dezbatere a fost o ruşine naţională. Pentru că parlamentarii români nu au fost în stare să reprezinte România, ci doar nişte partide retrograde şi care nu sunt în stare să protejeze interesele naţionale. Este cunoscută reacţia străzii şi a societăţii civile româneşti privind modificarea legilor justiţiei. 

În loc să aibă loc o consultare transpartinică pentru a armoniza şi a a realiza un compromis privind interesele naţionale ale României, două doamne, care parazitează acest for european pe bani mulţi s-au comportat ca două ţaţe puse pe ceartă.  
Norica Nicolai şi-a dat toată arama pe faţă, că în primul rând a rămas o procuroare comunistă, iar doamna Grapini o agramată bună doar la blesteme şi reproşuri. Pentru că aceste individe au fost cele mai vehemente în a blama instituţiile europene că-şi bagă nasul în afacerile lui Dragnea care brusc au devenit şi ale României. 

Tot ce s-a întâmplat ieri arată că nu suntem în stare să ne apărăm interesele naţionale şi că am devenit un exemplu de chivuţe puse să-şi pună poalele în  cap, inclusiv în Europa.

Pe de altă parte l-am urmărit înmărmurit pe jurnalistul Ion M. Ioniţă cum a descris comportamentele autorităţilor româneşti faţă de autorităţile ungare.
Tot ce a spus Ioniţă  despre evenimentele în desfăşurare miroase a trădare a intereselor naţionale făcute cu bună ştiinţă sau cu iresponsabilitate de cei doi trădători de patrie Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. 

La această oră avem la Budapesta un guvern care îmi aminteşte de cel de pe vremea memorandiştilor, de un naţionalism neruşinat, cu accente extremiste  şi tendinţe fasciste. 
Şi acum vine şi Gabriel Andreescu cu propunerea ca ziua de 13 ianuarie când se aniversează Edictul de la Turda de acum 450 de ani de tolernaţp religioasă privind practicarea cultelor protestante împreună cu cea catolică în Transilvania. Numai că atuunci ortodoxia românească a fost uitată! Şi nici măcar după 450 de ani nu am văzut regrete din partea maghiarilor, care acum se bucură de drepturi neîngrădite. 

Într-adevăr cum se poate califica faptul că ministrul de externe Sijjarto vine în România şi ordonă celor trei partide maghiare să declare autonomia ţinutului secuiesc?

Acelaşi ministru de externe care a interzis prezenţa diplomaţilor maghiari la Ziua Naţională a României!
Ei bine acelaşi ministru Sijjarto revine la Bucureşti, şi ministrul de externe Meleşcanu, împreună cu Preşedintele Senatului României Tăriceanu, Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea iau poziţia de drepţi şi se execută la ordinele Budapestei să-i furnizeze gazul extras din Marea Neagră şi să facă Liceul Catolic din Târgu Mureş. 
Şi apropo' cum mai stă în funcţie executivă un om de 77 de ani, precum fostul securist din diplomaţie Meleşcanu, în loc să doarmă în Parlament. sau să se ocupe de nepoţi, Acest netot spune că serveşte interesele României în exterior. Se vede cum!

Şi aici este trădarea naţională. Această lege organică de înfiinţare a Liceului Catolic din Târgu Mureş, votată de majoritatea PSD ALDE este neconstituţională, pentru că Ministerul Învăţământului şi nu Parlamentul organizează pe teritoriul românesc unităţi şcolare împreună cu autorităţile locale din Judeţul Mureş. Am înţeles că PSD de conivenţă cu consilieri UDMR fac jocul intereselor meschine maghiare. Asta pentru că sunt aprobate 53 de clase în liceele din Târgu Mureş cu predare exclusiv în maghiară şi sunt acoperite doar 49! 

Iar în Ungaria la Gyula, la liceul românesc nu întîlneşti un elev în stare să vorbească româneşte coerent, iar cei care vorbesc această limbă, vorbesc în şoaptă de teama autorităţilor?

Cum are neruşinare Ungaria şi politicienii maghiari din România să afirme că România încalcă drepturile minoriţăilor cînd are un preşedinte etnic minoritar, fapt unic în Europa. Rău am ajuns că nu suntem în stare să ne promovăm din acest punct de vedere. Numai interesele oarbe ale unuia ca Dragnea ne face să uităm acest lucru. 


Mă gândesc cu tristeţe şi revoltă cum  au putut vota această lege senatorii ardeleni această lege, cum nu le-a tremurat mâna? Pesemne că strămoşii se întorc în morminte.

De ce această trădare naţională?
Pentru că trădătorul Liviu Dragnea în lipsă de altceva vrea să devină partenerul lui Viktor Orban în consolidarea regimurilor de tip autoritarist. Pentru că Ungaria a devenit cel mai corupt stat european, acoliţii lui Viktor Orban acaparând toate resursele statului maghiar. Toate astea pentru ca Dragnea să scape de puşcărie este gata să predea România Budapestei. 

Tăriceanu trăieşte probabil iluzia perioadei guvernului socialist de la Budapesta, mult mai relaxat în comportamentul cu vecinii şi când se organizau şedinţe comune ale guvernelor român şi ungar.
Suntem în perioada unui naţionalism maghiar exacerbat, cu un partid Jobbik de esenţă fascistă. 
Partidul PSD naţionalist retrograd, împotriva multinaţionalelor, promotor al şovinismului, cu sinistrul Codrin Ştefănescu şi aroganta Olguţa Vasilescu proveniţi de la defunctul PRM, mâncător de unguri face acum jocul intereselor străine fără nicio ezitare. 


Trebuie urgent ca aceşti doi trădători naţionali Dragnea şi Tăriceanu să-şi dea urgent demisia şi să fie aduşi în faţa justiţiei pentru trădarea intereselor naţionale!

3 comentarii:

  1. Noroc cu ficusul patriot care a plecat la "fotosinteza" de iarna prin Tenerife si i-a lasat in ofsaid pe acesti tradatori, ca altfel nu ne prindeam ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce sa mai adaug, spuneti foarte bine lucrurilor pe nume. Dar lumea doarme. La asemenea evenimente ar trebui ca ziarele sa scrie cu litere uriase despre tradare si despre balacarirea din Parlamentul European. Fiintele acelea obediente fata de scopurile lui Dragnea si-au permis sa fie obraznice acolo, parca erau pe mosia lor...Ca si asa Romania e vazuta ca o tara de tigani inapoiati si anticivilizatie...Oare sa nu mai existe macar un grup de intelectuali de marca sa se constituie intr-un grup de protest si sa-si faca auzit pasul in legatura cu aceste lucruri?!!! Toti dorm in ghete si doar ne revoltam mocnit ? E de rau augur(putin spus) pentru viitorul nostru...

    RăspundețiȘtergere
  3. draga Joe,
    vad ca te temi de trădare...
    Da, aşa, dacă e trădare, adică dacă o cer interesele partidului, fie.
    Toate bune şi frumoase cum le tălmăceşti d-ta, neică ..., dar nouă... nouă ni e frică de trădare...

    RăspundețiȘtergere