vineri, 2 martie 2018

PSD şi epopeea justiţiei

Cred că cititorii mei se întreba de ce nu mai îmi dau cu părerea despre actualitatea politică. Probabil că unii ardeau de nerăbdare să-mi citească opiniile.
Ei bine, am aşteptat că această epopee demnă de Ion Budai Deleanu, o Tiganiadă (vai ce cuvânt tabu!)  să ia sfârşit.
Şi uite că ieri mai mult sau mai puţin s-a lămurit.
Chiar dacă sunt unii pesedişti care mai chelălăie, precum concitadinul Cătălin Rădulescu zis şi AKM.

Obiectivul numărul 1 al PSD după câştigarea alegerilor a fost să-şi fidelizeze electoratul şi în acest scop a mărit aş spune excesiv pensiile, care au speriat pe unii care cam înţeleg de unde vin fondurile, exact de acolo de unde este mai mare nevoie, adică investiţii în infrastructură, autostrăzi, căi ferate de mare viteză, spitale.

După acest obiectiv îndeplinit prin contribuţia alandala a Olguţei Vasilescu, Dragnea şi haita lui s-au concentrat pe ce-i doare, adică să pună justiţia cu botu’ pe labe.

Începând cu juristul din locul unde s-a răsturnat căruţa cu proşti, adică celebrul Iordache - Ciordache au emis Ordonanţa 13, care a dat foc ţării şi l-au obligat pe Ciordache să-şi ia tălpăşiţa de la minister.

Dar a urmat un alt asalt Comisia Iordache de modificare a legilor justiţiei, care vorba vine ar implementa cerinţe europene de tip habeas corpus. De fapt infractorul de drept comun Dragnea are un singur obiectiv, să-şi salveze pielea.

De fapt aceste legi ale justiţiei conţin şi moştenirea otrăvită a corăbierului şef, Băsescu.
Una dintre ele este ingerinţa Ministrului Justiţiei în numirea sau revocarea procurorilor şefi ai României. Doamna Macovei ar putea fi suspectată de bună credinţă, dar realitatea băsesciană a fost diferită. A pus o slugă la DNA precum Morar, acum la CCR votând cot la cot cu pesedeii, care s-a ocupat să anihileze adversarii lui Băsescu, acompaniat de coruptul ticălos Horia Georgescu de la ANI, care tam nisam te declara incompatibil.

Cea mai neplăcută surpriză pentru PSD, dar mai ales pentru Băsescu care a şi numit-o la  DNA pe Laura Codruţa Kovesi. Aceasta, precum o Gorgonă, o Meduză a început să taie în stânga şi în dreapta făcând dosare, indiferent de apartenenţă politică. Şi aşa au intrat la grămadă şi liberali şi pedelişti, dar normal pesedişti că-s mai mulţi.

Mă întreb de ce ura asta nemăsurată a hoţilor care sunt acum parlamentari, demnitari pe DNA?
Pentru că procurorii fac dosare care în mai toate cauzele duc la condamnarea acestor fameni care conduc în mod abuziv România.

Nu spun că DNA este perfect. Cazul procurorului Negulescu este revoltător, mai ales în urma interviului dar. El are obrăznicia să devoaleze legătura cu Andreea Cosma. Asta ar fi declanşat un scandal şi o revoltă extraordinară în America lui #metoo.
De fapt să profiţi sexual este cvasi normal la noi.
Ştiu cazuri de inspectori generali şcolari care au obţinut favoruri sexuale de pe urma funcţiei. La noi ar trebui o astfel de mişcare, nu în ipocrita America a Hollywoodului.

Ultima mişcare a PSD a fost să-l aducă pe Tudorel Toader din Japonia ca să o revoce pe doamna Kovesi. Acest vechil al ciocoilor din PSD şi ALDE s-a conformat şi în stilul prolix şi gongoric a declanşat revocarea. Cuvântarea lui a fost o adunătură penibilă de însăilări jurnalistice.

În apărarea ei, la CSM doamna procuror şef DNA a demontat cu astuţie, inteligenţă toate alegaţiile lui Tudorel Gongorel. Concluzia CSM secţia procurori a fost de respingere a revocării cu un vot 6 la 1, votul lui Toader pentru revocare. 

Ca să urmăresc apoi cu stupoare prestaţia de la A3 unde pastorul reşapat Gâdea a invitat să se dea note celor doi jurişti. Era ca în filmele cu proşti, Tudorel Rudotel primea 10, iar Kovesi 2. Cel mai agresiv era parazitul Ciuvică, omul care n-a făcut nimic şi a ajuns şef pe vremea lui Constantinescu, ca acum să aibă o sinecură la A3 unde latră şi întrerupe cum zice Voiculescu şi primeşte o stipendiu gras. De fapt A3 nu este un post de ştiri, este un tocşou despre justiţie pe placul penalilor şi imbecililor dispuşi să-i creadă. 

Că revocarea va fi respinsă de preşedintele Iohannis este foarte clar, dar acesta urmează paşii legali, pe care unii radicali anti PSD i-ar vrea scurtaţi. 

Din analiza cvasi echidistantă a doamnei Alina Mungiu privind disputa Toader - Kovesi am reţinut ceva important, că la Drept ar trebui făcute cursuri de limba română. 
De fapt când citeşti o hotărâre judecătorească, nu te mai miră cum se exprimă Gongorel Toader. Şi am remarcat o anume solidaritate locală cu Toader, ambii fiind ieşeni. 
Numai pentru asta nu trebuie apărat Toader de către d-na Mungiu. Să-ţi distrugi reputaţia de profesor şi jurist ca să faci pe plac infractorilor de drept comun din politică este aproape de neconceput pentru bunul simţ comun.

Dar ca să lămurească afacerea ieri a venit Prim Vicepreşedintele UE Timmermans. Abia acum am avut revelaţia că domnul Timmermans este de orientare social democrată, pentru că Junker este popular şi trebuie menţinut echilibru.
Şi ca un social democrat s-a adresat altui social democrat, respectiv Dragnea, care ar vrea acum să o cotească la conservatorii lui Viktor Orban. Doamne ce-i mai trece prin cap lui Dragnea!
Şi Timmmermans i-a spus să se ocupe de priorităţi social democrate, bunăstarea poporului, că de justiţie se ocupă justiţia. Şi l-a pus în faţa unei alternative fără ieşire, ori acceptă să renunţe la circul cu Justiţia, ori vom pierde finanţările UE şi dreptul de vot.
Ameninţările deja s-au produs la nivel european. În Parlamentul European s-a votat ridicarea dreptului de vot al Poloniei şi după opinia unui ministru german se va trece în UE la votul majoritar şi Polonie cât şi Ungaria o vor păţi urât.

Cum spunea şi Oana Popescu la Digi 24 înainte de vizita lui Timmermans, România normală are noroc pentru că nu are un proiect clar de ţară în UE şi este mult mai vulnerabilă la presiunile conducerii UE. 


Dacă Dragnea şi cei 40de hoţi sunt decişi să aleagă sinuciderea politică sunt liberi să o facă, dar să lase România în pace! 

9 comentarii:

  1. Din pacate PSD ALDE si acolitii lor sunt geniali in rau si vor sa-l anihileze pe Johannis, asa incat, CCR-ul, care e PSD-ist nu va accepta respingerea lui Johannis pentru revocare. Deci circul va continua, PSD-ALDE vor sa scoata Romania din UE...pentru mine asta e clar. Nu le pasa de fondurile EU ca si asa nu au folosit oportunitatea fondurilor EU, lor le pasa doar de gruparea lor de cleptocrati.Ce se va alege de Romania va depinde de prea multi factori, dar o viziune pesimista este ca PSD nu da inapoi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Articol slab, ca de obicei, care reflecta obsesia ta de a-l musca de kiur daca nu pe Trump, atunci cel putin pe Basescu. Fac pariu ca pe vremea cand Basescu se razboia cu un Tariceanu sprijint de PSD, tu erai de partea lui Tariceanu. Basescu a avut intentii bune in a moderniza statul roman si a incercat sa schimbe pe functii generatii mai vechi, splate pe creier de comunism, cu generatii mai noi, cu speranta ca acestea ar fi altfel. Din pacate a dat-o in bara pentru ca materialul tanar este la fel de prost. Din pacate calitatea umana in institutiile sătrăițiste, care in statele neo-marxiste au rolul de a reprima orice curent de gandire care ne-ar putea aduce la normalitate, lasa de dorit peste tot in lume. Lingusala ta fata de un ficus incompetent si care sigur va face puscarie pentru furturile evidente (dupa un mandat sau doua, ramane de vazut) ma face sa-mi pun intrebari asupra gradului tau de discernamant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să punem la punct lucrurile. Băsescu a fost contrabandist ca toţi marinarii şi securist la Anvers până în 1989.
      Ca politician a reuşit să pună umărul serios la prăbuşirea PNŢCD în vremea Convenţiei Democratice ca politician oneros şi ticălos.
      Lumea a uitat tot pentru că e bun de gură şi o să-l bată pe Bombonel Năstase în 2004. Inclusiv eu m-am omorât să câştige atunci. Dar imediat m-am trezit, alţii mai târziu, dar unii cred din wishful thinking!
      Dar obiceiurile rele nu pier şi s-a comportat autoritarist şi a înlocuit pe bandiţii PSD cu bandiţii lui.
      Acum toţi intelectualii care l-au sprijinit şi au profitat se feresc ca de dracu' de Băsescu, doar tu ai rămas aşa pierdut precum Robinson, dar numai e niciun Vineri să te acompanieze.
      Băsescu este un paragraf neimportant în acest articol, dar tu îl pui nemeritat pe tapet.
      Trezeşte-te, suntem în 2018!

      Ștergere
    2. Ai uitat sa adaugi si ca a distrus ALIANTA DA pe care incercati sa o refaceti cu yesmenii lui basescu. FORTZA PNL-PDL !!!!!adica o "ciorba reincalzita".

      Ștergere
  3. Articol foarte bun, ca de obicei! Sunt de acord cu aproape tot ce scrie autorul! Am mari rezerve fata de Mungiu, care e clar ca a primit o misie de undeva (contra cost sau nu, nu stiu!) si face jocul PSD, mimand echidistanta. Cat despre Basescu, el este un om politic care nu crede in nimic, doar in bunastarea proprie! Codruta a fost buna cat a muscat din pesedisti sau liberali. Cum s-a atins de ”famiglia” lui, a pus-o la zid. La fel si cu altii. Acum s-ar alia el cu PSD, dar nu-l vor aia. Daca maine i s-ar spune, prin absurd, ca daca devine ecologist sau socialist ar putea sa revina intr-o functie de conducere in stat, sunt convins ca ar fi cel mai ecologist sau socialist din lumea asta! Pe romaneste, o jigodie mai mare, greu de gasit! Si nu dezvolt mai mult, ca nu e cazul. Cred ca putini sunt de alta parere!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de acord intru totul cu aprecierile la adresa Codrutei Kovesi, dar nu pot sa ma aliez cu opiniile celor care astazi arunca cu pietre in Traian Basescu. Dupa parerea mea, acest individ slobod la gura si cu tarele lui dinainte de 1989 a adus cel mai mare aport in scoaterea justitiei de sub povara politicului la putere. E drept ca orbit de doamna Udrea, dupa ce si-a terminat mandatul de presedinte a devenit un adversar inversunat a tocmai ceea ce infaptuise. Ca fost si actual taranist, sunt de acord ca a fost (impreuna cu PEtre Roman) o unealta de destabilizare a Conventiei Democratice, dar din punctul meu de vedere de departe cel mai mare rau facut de asa zis "opozantii democrati" ai regimurilor cripto-comuniste (FSN, PDSR, PSD) este cel al PNL-ului care a jucat stramb si pe vremea Conventiei, si pe vremea lui Tariceanu, ca sa nu mai vorbim de coalitia aberanta cu PSD-ul, doar in scopul de a-l da jos de la putere pe Basescu ...

    RăspundețiȘtergere
  5. În România nu prea există justiție, este doar o farsă grotescă. Din păcate și UE (și agenții lor din țară) fac un imens rău bătînd cîmpii cu drepturile omului aplicate fără discernămînt. Pușcăriașii și infractorii încă liberi au ajuns niște privilegiați. De aceea numeroși infractori pe la sfîrșit de toamnă fac intenționat o boacănă, doar-doar or fi prinși și apoi petrec iarna ca la sanatoriu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat!!! "În România nu prea există justiție, este doar o farsă grotescă"

      Ștergere